Reklama

Reklama

The Quiet Earth

Trailer
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní
Nový Zéland, 1985, 91 min

Obsahy(1)

Muž, Zac Hobson (Bruno Lawrence), se probouzí a zjišťuje, že je na celém světě sám. Podle jeho předpokladů v tom má prsty jistý vládní projekt, který podle všeho selhal a lidstvo tak zmizelo během jednoho lusknutí prstu. Vyvstává však otázka, proč právě on apokalypsu přežil a také, je-li opravdu jediným člověkem na Zemi... (3DD!3)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Treba si dať pozor, čo od filmu očakávate. Ak sa pozeráte nadšene na zaujímavý plagát, tak na niečo také zabudnite. Ticho na zemi je film, ktorého obsah zhrnutý hore presne vyjadruje, ako film bude vyzerať a čo od neho čakať vzhľadom na rozpočet. Hlavná postava chodí po vyprahnutom meste, hrabe mu z toho, potom stretne ďalších preživších, riešia typicky ľudské problémy ako napr. sex s poslednou ženou na zemi atď. Záver je dosť divný, neviem, či nevznikol práve kvôli tomu, aby sprevádzal film zaujímavý plagát. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek jsem viděl v dávných totalitních časech, v tehdejší Československé televizi v pozdních nočních hodinách, tuším že ve slovenském znění (ale na to už bych přísahat nemohl), z děje jsem si pamatoval jen velmi málo, ale celkový dojem byl tehdy jednoznačně kladný. A když jsem na "Mlčící Zemi" nedávno úplnou náhodou narazil znovu, zjistil jsem, že vzpomínky mne neklamaly - film má rozhodně stále co říci a otázky které nastoluje jsou nadčasové, co dodat. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější je část, když hlavní hrdina totálně rezignuje a dělá píčoviny a všelijak magoří. Pije šampaňský s vajíčkem, hraje ve městě na saxofon, běhá v ženský košilce s brokovkou a střílí do Ježíše, nebo třeba bourá obchody megabagrem. Po příchodu dalších dvou parťáků tam vzniká nenápadný sexuální trojúhelník, kdy se ženská vždycky přikloní k tomu, kdo zrovna udělá něco hustšího. Začne se také trapně filosofovat a naivně řešit celý ten problém, co vyhladil lidstvo. Každopádně tyhle filmy mě baví a rozhodně dejte přednost tomuhle před limonádou I am legend s Willem Smithem. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Toporné filmové spracovanie inak zaujímavej postapokalyptickej témy, navyše s dosť nesympatickým hereckým obsadením. Ticho na zemi ma bavilo iba počas úvodných minút, akonáhle na scéne začali pribúdať ďalšie ľudské postavy s nejasnými charaktermi a pohnútkami, príbeh pre mňa prestal byť zaujímavý a divne zrealizovaná vedecko-fantastická zápletka tomu na atraktivite tiež moc nepridala. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Tento zaujímavý sfi-fi film som pred dávnymi rokmi (15?) videl ešte ako malý v TV a veľmi sa mi páčil. Dlho sa snažím zistiť ako sa volal. Až VĎAKA CSFD sa mi to podarilo. Najzaujímavejší je ten nápad. Jedného dňa sa Zac Hobson zobudí a zistí, že zostal na svete sám. Vydá sa hľadať niekoho, kto tiež prežil a zároveň sa snaží zistiť čo sa to stalo. Vie že robil na nejakom vládnom projekte s miznutím a predtým ako sa osamotený prebral sa pokúsil o samovraždu. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Letecké nešťastie bolo natočené v opustenej továrni na výrobu umelých hnojív. (Karush)
  • Film je natočený na základe zážitku jedného amerického turistu na Novom Zélande, ktorý prišiel do centra Aucklandu v nedeľu ráno a nikde nikoho nebolo. Novozélanďania totiž majú vo zvyku na víkend odcestovať. (Karush)
  • Film byl natočen podle románu „The Quiet Earth“ od novozélandského spisovatele Craig Harrisona. (Haniczka)

Reklama

Reklama