Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (více)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (SkyShowtime)

Recenze (119)

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavní problém Korry vidím v tom, že při nevyhnutelnému srovnávání s legendárním Last Airbenderem tahá trochu za kratší konec stébla. Přitom samostatný příběh je vysoce nadstandardní výtvor animované produkce, který dokáže skvěle fungovat v rámci avatarského světa. Má dobrý námět a nápady, velmi slušně zvládnutou akci, skvělé záporáky (to je třeba podotknout) a původnímu seriálu dělá ve většině případů (krom jednoho) čestnou poklonu. Animace s dobou pokročila a je čistší, plynulejší a dává lépe vyniknout živlobojům. Příběh se od Aanga liší v přístupu, namísto obří osudové linie Korra dávkuje čtyři relativně uzavřené řady. Děj je tedy plošší, zkratkovitější a nechává méně času na vývoj, což není vyloženě špatně, spíše to závisí na subjektivní preferenci. Oříšek jsou postavy, které jsou hlavním „kamenem úrazu“. Korra samotná začíná jako zajímavá, slibná protagonistka, kterou jsem si oblíbil. Problémem je, že časem se zhoršuje, a není sama. Mako po první řadě ztratí pointu a stane se nepotřebným otloukánkem. Asami, už z principu nudné postavě, jsou neustále podsouvány druhořadé zápletky, aby se udržela v příběhu, a nakonec je degradována na LGBT milostný objekt. Bolin jediný má uspokojivý vývoj, kdy charakterově i živelně dospěje a shodí roli jednoduchého vtipálka. Krom zahozených arců postav Koře podráží nohy i kvalitativní výkyvy, tj. průměrná druhá a vyloženě nepovedená čtvrtá řada. Ta první a třetí jsou fajn oddechovým dobrodružstvím, které perfektně vyváží humor a osudovost. Pořád si nicméně stojím za tím, že veškeré výtky trochu neférově pramení ze srovnávání s Aangem. Korra samotná je velmi dobrý seriál a rozhodně stojí za váš čas - 90% ()

zahubicku 

všechny recenze uživatele

Nemůžu uvěřit, že je definitivní konec. Na jednu stranu je to nesmírná škoda ale na druhou je to lepší utnout v nejlepší než aby se z Korry stala další nikdy nekončící fraška, (Jako třeba The Walking Dead) Finální dvoudíl byl absolutně epickej i dojemnej a těším se až si za pár let dám maraton a zkouknu to zase celý od začátku... i s The Last Airbenderem!! ()

Reklama

Luksa 

všechny recenze uživatele

Obrovská očekávání, která byla bezezbytku naplněna, První dvě řady se povedly náramně a servírují snad všechny ingredience, jež jsem si oblíbil u předchozího Avatara - humor, bravurní akce, dobře napsané postavy, propracovaný příběh a hlavně svět, který je skvěle vymyšlen. V první řadě sice platí, že svět je město a město je svět, ale hodně pomáhá posun k steampunku. Druhá řada se zase hlouběji ponořuje do mytologie a původu vzniku avatarů a divák se tak dozví mnohé cenné informace, závěrečné díly si co se týče epiky mohou podat ruku s koncem původního Avatara Aanga. Hlavně však dokazuje, že tvůrci mají vše velmi dobře promyšlené. 90% ()

RichardLev 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí celé první série mohu s radostí prohlásit, že Legend of Korra je důstojným nástupcem původního Avatara. A nejenom to! Dokonce jej i předčí. Legend of Korra je určena pro trošku starší publikum – fanoušci původního seriálu povyrostli a tvůrci jim vyšli vstříc. Je to vážnější, dospělejší a temnější. Animace si o něco polepšila a i akce mi přijde působivější. Sem tam se sice objeví nějaký ten hloupoučký vtípek, který podle mě některé scény znevažuje, ale chápu že museli nechat i něco pro menší fandy. Další výhrady, které bych k seriálu měl, by byly už jenom hnidopišstvím. Dávám plných pět hvězd a těším se na další sérii. Mimochodem: první série končí velmi uzavřeně, takže se nebojte otevřeného konce. A ještě jedna rada na závěr: seriál si užijete mnohem lépe, pokud znáte původního Avatara. Není to nutnost, ale budete z toho mít lepší zážitek. ()

loki5 

všechny recenze uživatele

Takhle se má dělat pokračování. Není to ždímání známého světa ale jeho rozvíjení a posun. Uplynulo 70 let a svět se změnil vyspěl a z čistě fantasy světa je ten tak trochu stempunkový svět. A i když se postavy z předchozí série objeví mají jen minimum prostoru a jen doplňují děj. Avatar Korra je úplně jiná než byl filosofující pacifista Aang. Je naivnější více zbrklá a chvílemi i nesnesitelná, ale i tak jí prostě fandíte. Hodně pomohla uzavřenost všech sérií. Nejzajímavější na tom celém je to, že Korra sama vlastně nezabila jedinou zápornou postavu tak jako to neudělal Aang. 90% p.s Hudba obou seriálů je famózní. ()

Galerie (490)

Zajímavosti (55)

  • Ming-Hua byla původně navržena jako vládce krve, tvůrci seriálu se ale posléze rozhodli nepředstavovat po Amonovi dalšího padoucha, který by uměl ovládat krev. (Azurovydrak)
  • Vzhled Korry byl inspirován několika různými ženami, které provozují smíšená bojová umění (MMA). Největším vzorem byla bojovnice Gina Carano. (Azurovydrak)

Reklama

Reklama