Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (více)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (SkyShowtime)

Recenze (119)

Ten_Geek 

všechny recenze uživatele

Tento seriál má teměř nemožnou roli a to udržet kvalitu seriálu jako u ATLA, což se mu ani nepodaří, protože je to téměř nemožné. Seriál nás dokáže vzít zpátky do světa Avatara, udělá to perfektně, představý nám nové postavy a i ty staré. Záporáci zde mají lepší důvody proč dělají, to co dělají (kromě v druhé sérii) než v ATLA.  Ukazuje nového Avatara Korru, která je přesný opak Aanga, Bojácná, Nemá chladnou hlavu a agresivní. Pojetí tohoto typu charakteru jsem si užil více, než Aanga. Vedlejší postavy jsou též perfektní, syn Aanga, Tenzin je perfektně vyzobrazenej airbender, je to jako dospělý Aang, téměř. Dabing rozhodně není pozadu, v téměř hlavní roli je J.K. Simons, který má vždy perfektní dabing, stejně jako Dee Bradley Baker a ani ostatní také nezaostávaj. Jedno z několik mínusech je druhá série, která je otřesná. Seriál je téměř perfektní pokračovaní, samozřejmě nemá na originálního Avatara, jeden z nejlepších seriálů jak pro dospělé, tak i pro mladistvé. Seriál velmi doporučuju jak pro nové, tak i staré fanoušky Avatara. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Steampunk, průmyslová revoluce, boj o moc tentokrát na politický úrovni... A:TLoK je podstatně dospělejší a temnější než A:TLA. Na úkor humoru, kterej ale najdeme i zde. Super je, že přichází se spoustou novejch nápadů, posouvajích avatarský univerzum dál. I zde se zdá se časem dočkáme precizně vykreslenýho světa, kterej logicky navazuje na reálie prvního seriálu. První kniha A:TLA byla moc předvídatelná a velmi okatě poučná. První kniha A:TLoK mi zas nepřijde tak návyková. Oboje vidím na slušnejch 80 % a doufám, že se Korra rozjede stejně jako poslední airbender. Našlápnuto má dobře. || Páni, 2. kniha je prostě super :-) ()

Reklama

Andrew_Deer 

všechny recenze uživatele

Víceméně jsem čekal, že Korra mi bude sympatičtější než Aang. Korra je divočejší a i se mi líbí, že je trošku starší než Aang v minulé sérii, myslím, že to trošku posouvá tu věkovou hranici, pro kterou je dílo určeno. Hodně se změnilo, přibylo obrovské město, znova se vychovávají airbendeři, do čehož vlítne Korra, vládkyně tří elementů ze čtyř a zároveň puberťák se svým nemotorným polárním psem. Jen se bojím, že to město možná omezí volnost, což je vidět i na současné komerčnosti avatara. Zatím vážně, včetně animace, nemám co vytknout natolik, abych musel strhnout hvězdičku. --- Edit 4.7. Strhávám hvězdičku. Ač je mně to líto, Korru mám radši než Aanga a animace je stále skvělá, musím strhnout hvězdičku za uspěchanost a "nevolnost" celého díla. Jedná se zvláště o to město. Ach jo, to z něj nemůžeme vytáhnout paty? ---- EDIT 15.3.2015: I přestože čtvrtá řada byla dost slabá, ten seriál si nezaslouží jen 4*, protože ho to stahuje na úroveň, kterou rozhodně nemá. Slabých 5*, ale 5*... ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Book One - 90%: Dospělejší, dramatičtější a celkově mnohem celistvější příběh ze světa, kde pohybem ruky můžete vládnout ničivé síle pozemských elementů. Další návštěva avatarského univerza nabízí stejně vtipné a srdceryvné postavy, jako tomu bylo u svého předchůdce, plus pořádného záporáka již od prvního dílu. Zatímco Legend of Aang budoval mýtus okolo Firelorda Ozaye skrze dvě a půl řady, Amon nastupuje jako hurikán spravedlnosti, s odhodláním vymýtit "bending" z povrchu zemského za každou cenu. Příběh tak dostává mnohem temnější nádech, což ve spojení s propracovanějšími akčními sekvencemi už samo o sobě nabízí nejvyšší hodnocení. Děj první série krásně graduje od prvních krůčků, ať už se jedná učení se umění větru či lásku mezi Korrou a Makem, až do grandiózního finále, které svým podáním nahání husí kůži a slzy do očí. Nádhera. Book Two - 90%: Korra a svět, kde steampunková revoluce se střetává s magickou sílou elementů. dospěli do další fáze. Už to dávno není seriál původně mířený na dětské publikum a já jsem za to rád. Příběh je temný, dravý a opět o laťku lépe fungující, než jeho předchůdce. Největší pozitivum vidím pak ve vývoji postav, který je nenucený, v každém ohledu naprosto logický a donutí člověka si je zamilovat ještě více. Bohužel či bohudík, úplné představení spirituálního světa (velmi potěšil příběh prvního Avatara ála pocta Miyazakimu a asijské animaci celkově) sebou nese mnohé změny. Ke konci až tak razantní, že jsem měl pocit, jako kdybych sledoval finále Matrixu (což v mém případě není na škodu). Bohužel, epizod je na tak velký krok kupředu málo a snaha vyprávět něco tak monumentálního v tak krátkém časovém úseku místy nefunguje. I přes ta občasná zaškobrtnutí se stále jedná o nejlepší západní animovaný seriál, který svou hloubkou a pojetím strčí jakoukoliv (i tu orientální) konkurenci snadno do kapsy. A ano, podobně jako u zakončení Aangova dobrodružství, i zde se krájela cibule. Book Three - 100%: Ještě teď nedokáži popadnout dech. Absolutní anarchie nemusí být vždy na škodu... Book Four - 100%: Vynikající zakončení už tak famózního seriálu. Korasami rulez! ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Znovu tomu jen těžko věřím, ale stejně jako v případě dobrodružství Aangových jsem snad stejně nadšen, a to přesto, že jsem ještě o nějakých pár let starší. Tahle legenda vypráví totiž opět úžasný příběh, jen tentokrát v relativně dospělejším podání, kdy ústřední roli hraje nelehká cesta za sebepoznáním, boj s vnitřními strašáky či hledání společenské rovnováhy. Jsou tu čtyři ucelené, krásně navazující a perfektně propojené části, z nichž každá má svou zvláštní úlohu na tvorbě dalšího nádherného celku, který naplno využívá všechny možnosti světa vládců živlů a jeho promyšlené mýtické historie a po všech stránkách je dále rozvíjí a posouvá. Objevují se tak nové vládcovské schopnosti, ale i nové technologie, ze stínů minulosti vystupují noví nepřátelé, ale přichází i staří přátelé a samozřejmě se všechno do značné míry odehrává s jistým duchovním přesahem. Zase je prostě skvělé nechat se unášet tím rozmanitým a nápaditým světem plným dobrodružství a překvapení a prožívat všechna ta dobrodružství vzbuzující místy opravdu silné emoce všeho druhu. 100 % ()

Galerie (490)

Zajímavosti (55)

  • V čase 5:00 si můžeme ve scéně, kdy Toph ukazuje na Yakona, všimnout, že má na ruce 6 prstů. (Azurovydrak)
  • Aangův syn Tenzin, který učí Korru ovládat vzduch, je pojmenován po tehdejším dalajlámovi Tenzinu Gyatsovi. (Agita)
  • Drak lorda Zuka se jmenuje „Druk“ a je přímým potomkem draků Rana a Shawa z epizody Mistři ovládání ohně (2008). Bylo také potvrzeno, že se vyklubal ze zlatého vejce, jenž v téže epizodě Zuko nalezne v ruinách civilizace válečníků slunce. (Azurovydrak)

Reklama

Reklama