Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (více)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (SkyShowtime)

Recenze (119)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak se mi původní seriál Avatar: Poslední vládce větru nelíbí, o to více mne Legenda o Korře zaujala. Sice se občas objeví a probleskne tu ta stupidita a přízemní naivita původního seriálu, ty velké anime oči mi taky lezou na nervy, ale celkově je to dospělé, má to atmosféru, nostalgickou vlnu, melodramatcké pozadí a dokážu si to představit jako hraný seriál či film. Navíc to zasazení do technické revoluce Číny 30. let je velmi zajímavé a dobře podané. Hudba tomu dodává až mysticky rozjímavou náladu. Ty dětinské detaily mi sice vadí, ale celkově výborně napsané i natočené. ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý, ale bolí to. Je strašně cítit, že autoři nemají jasnou celistvou vizi, aby udělali další ságu a 12 dílů na sérii je málo - všechno to působí hrozně jako z rychlíku (zejména vztahy postav). Jinak to má všechny tradiční klady - zajímavé postavy (mnohé se mi dokonce líbily víc, než jejich "obdoby" z původního Aanga), promyšlený příběh, krásné vykreslení (dobově hodně posunutého) světa, humor, vážnost... jen je prostě hrozně cítit, že to je celé jen sbírka "útržků", což proti původní sáze těžko obstojí. Přitom některé nápady tam jsou úžasné a klidně by na celou ságu vydaly a spousta věcí (např. příběh stvoření Avatara) nádherně dokreslují původní sérii. ()

Reklama

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Nejsem sice zadny vriskajici fanousek Avatara, ale puvodni serie mne celkem bavila. Byla vtipna, hrava, dobre napsana a mela vyborne postavy i atmosferu. Korra postrada uplne vsechno. Je to sice hezky nakresleny, ale temata i postavy jsou uplne debilni a Korra je navic blba pubertalni krava. Cely je to teenage kokotina pro holky. Ale asi je to tak i mysleny. Mozna kdybych byl nekriticky milovnik "ohybacu", tak to asi zvladnu. Pro mne je ovsem bender jen jeden. Bender Rodriguez. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

BOOK 1: Moc nepřesvědčilo. Ikdyž by to na první pohled nemuselo být vidět, je zde vše o něco "lacinější" než v Aangovi. Největší ústup je v dialozích a dabingu. Dialogy jsou teď strašně ploché, jednoduché a zkratkovité a nevýrazný dabing tomu také nepomáhá. Postupně jdeme nahoru, ale i tak to není úplně ono. Slabší odvar z Avatarského čaje - 60% BOOK 2: Tohle je už jiná káva. Je vidět, že tady se nasypalo víc peněz do všeho, od scénáristů po animaci. Zápletka je zajímavá i dobře podaná. First Avatar vyloženě potěšil. This is the Avatar spirit - 80% ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Obrovská očekávání, která byla bezezbytku naplněna, První dvě řady se povedly náramně a servírují snad všechny ingredience, jež jsem si oblíbil u předchozího Avatara - humor, bravurní akce, dobře napsané postavy, propracovaný příběh a hlavně svět, který je skvěle vymyšlen. V první řadě sice platí, že svět je město a město je svět, ale hodně pomáhá posun k steampunku. Druhá řada se zase hlouběji ponořuje do mytologie a původu vzniku avatarů a divák se tak dozví mnohé cenné informace, závěrečné díly si co se týče epiky mohou podat ruku s koncem původního Avatara Aanga. Hlavně však dokazuje, že tvůrci mají vše velmi dobře promyšlené. 90% ()

Galerie (496)

Zajímavosti (55)

  • Tenzinův létající bizon Oogi získal své jméno poněkud kuriózním způsobem. V komiksech navazujících na konec seriálu Avatar: Legenda o Aangovi (od r. 2005) totiž pokaždé, když si Aang s Katarou vyznávají lásku, reaguje Sokka v americkém originále popuzeným „Oogies!“ – jde o smyšlený výraz pro vyjádření nechuti a nelibosti. Dá se proto předpokládat, že v dětství Tenzin tento výraz od rodičů či strýce pochytil a později ho symbolicky použil k pojmenování svého bizona. (Azurovydrak)
  • Ming-Hua byla původně navržena jako vládce krve, tvůrci seriálu se ale posléze rozhodli nepředstavovat po Amonovi dalšího padoucha, který by uměl ovládat krev. (Azurovydrak)
  • Amon, jméno maskovaného vůdce klanu Equalistů, radikálních revolucionářů operujících v Republic City, lze přeložit jako "skrytý". (Conspi)

Reklama

Reklama