Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (více)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (SkyShowtime)

Recenze (119)

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Nejsem sice zadny vriskajici fanousek Avatara, ale puvodni serie mne celkem bavila. Byla vtipna, hrava, dobre napsana a mela vyborne postavy i atmosferu. Korra postrada uplne vsechno. Je to sice hezky nakresleny, ale temata i postavy jsou uplne debilni a Korra je navic blba pubertalni krava. Cely je to teenage kokotina pro holky. Ale asi je to tak i mysleny. Mozna kdybych byl nekriticky milovnik "ohybacu", tak to asi zvladnu. Pro mne je ovsem bender jen jeden. Bender Rodriguez. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Znovu tomu jen těžko věřím, ale stejně jako v případě dobrodružství Aangových jsem snad stejně nadšen, a to přesto, že jsem ještě o nějakých pár let starší. Tahle legenda vypráví totiž opět úžasný příběh, jen tentokrát v relativně dospělejším podání, kdy ústřední roli hraje nelehká cesta za sebepoznáním, boj s vnitřními strašáky či hledání společenské rovnováhy. Jsou tu čtyři ucelené, krásně navazující a perfektně propojené části, z nichž každá má svou zvláštní úlohu na tvorbě dalšího nádherného celku, který naplno využívá všechny možnosti světa vládců živlů a jeho promyšlené mýtické historie a po všech stránkách je dále rozvíjí a posouvá. Objevují se tak nové vládcovské schopnosti, ale i nové technologie, ze stínů minulosti vystupují noví nepřátelé, ale přichází i staří přátelé a samozřejmě se všechno do značné míry odehrává s jistým duchovním přesahem. Zase je prostě skvělé nechat se unášet tím rozmanitým a nápaditým světem plným dobrodružství a překvapení a prožívat všechna ta dobrodružství vzbuzující místy opravdu silné emoce všeho druhu. 100 % ()

Reklama

Frederika 

všechny recenze uživatele

Legend of Korra nejvíc připomíná Fullmetal Alchemist, ale chybí jí propracovanost příběhu, charakterů i světa, ve které FMA prostě vždy zvítězí. Myslím, že tento seriál i cílí na mladší diváky a pro ty je to krásný fantasy příběh o odvaze, odhodlání a boji za to, co je správné. Předchozí příběh s Aangem jsem neviděla, takže hodnotím bez kontextu :) I přes výše zmíněné nedostatky mě ale seriál bavil, takže dávám za 4* ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Seriál dokonale kopíruje svou pubertální hrdinku - lítá ode zdi ke zdi, neví kudy kam a dost často vám dost silně leze na nervy. Vy ale pořád věříte v jeho potenciál a doufáte, že z něj nakonec něco bude. Evidentně se lepil podle nálad studia a fanoušků. Animace průměrná, Avatar looser, pár postav doslova na zabití, kontinuita nahodilá, humor a emoce infantilnější než v "dětské" verzi. Za těch pár úžasných momentů, dobrých epizod a konců řad tenhle výlet do jiného Avatarovského universa ale nakonec stojí. Bezkonkurenčně nejlepší epizoda - s02e7/8 'Beginnings'. ()

Kali4 

všechny recenze uživatele

Amíkům se další ze seriálů inspirovaných japonským anime povedl. Je tu nejen kopec skvělé akce, ale především dvě velice zajímavé roviny, které činí seriál velmi dramatickým a dynamickým: zaprvé je to věčný konflikt mezi „duchem“ a „hmotou“, který je sám o sobě představen v několika vrstvách, a to ve sporu střízlivého, zkušeného, ale i konzervativního stáří a výbušného, nevyrovnaného mládí, a v konfliktu mezi mixem tradičních východních filozofií a nastupujícími technologiemi období průmyslové revoluce v hávu jakéhosi čínského steampunku, který s sebou samozřejmě přináší i sociální konflikt, boj za rovná práva i spousty nových možností, druhů zábav a podobně. Zadruhé je to drama dospívání mladé dívky se vším, co k němu patří, včetně rozporuplného vztahu k autoritám, prvních lásek a nastupujícího pocitu odpovědnosti. Jak správně tušíte, všechny vrstvy se prolínají, úkolem Avatara je tudíž nalézt své místo ve světě, ukotvit se mezi duchem a hmotou a nastolit rovnováhu. K anime patří i jistá míra nadhledu, která se odráží v expresivní animaci a nechybí ani zde, přičemž je doprovázená humornými situacemi a skvělými vtipy. Korra je výborným, dramatickým mixem všech možných prvků a tím nejlepším, co nabízí, je uvěřitelná hlavní postava, které budete fandit, a fungující, inspirativní svět, do něhož je zasazena a který má velký potenciál. ()

Galerie (490)

Zajímavosti (55)

  • Mako v jedné scéně vypráví Koře, jak mu jeho rodiče zabil před očima vládce ohně, když mu bylo 8 let. To se nápadně shoduje s historkou o smrti rodičů Jeta v epizodě Jet (2005) ze seriálu Avatar: Legenda o Aangovi (od r. 2005), včetně toho, že je zabil vládce ohně, nebo faktu, že oběma postavám bylo v onom momentě 8 let. (Azurovydrak)
  • Seriálová postava Mako (David Faustino) své jméno získala po strýci Irohovi z Avatar: Legenda o Aangovi (2005). Herec japonského původu zemřel těsně před dovršením původní série. (Conspi)
  • Někdy v průběhu mezi koncem Avatar: Legenda o Aangovi (od r. 2005) a Legenda Korry nechal Aang postavit Ostrov vzdušného chrámu, který se později stal domovem Tenzina a jeho rodiny. (Azurovydrak)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno