Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (více)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (SkyShowtime)

Recenze (119)

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to mnohem méně než první Avatar. Asi mi chyběl ten nádech čistého fantasy, který prostě tohle steampunkové(?) prostředí postárádá. Ani Korra mi nebyla tak sympatická jako Aang. Jediná (pro mě) potencionálně zajímavá postava - generál Iroh se objevil až na chvíli v posledních dílech a měl opravdu málo prostoru. Celý smysl probending soubojů mi uniká, neboť to ani neukázalo žádné zajímavé souboje, prostě tam 6 lidí po sobě vrhalo oheň, vodu a hliněné kotouče. Zajímavější je tu ovšem záporák. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Znovu tomu jen těžko věřím, ale stejně jako v případě dobrodružství Aangových jsem snad stejně nadšen, a to přesto, že jsem ještě o nějakých pár let starší. Tahle legenda vypráví totiž opět úžasný příběh, jen tentokrát v relativně dospělejším podání, kdy ústřední roli hraje nelehká cesta za sebepoznáním, boj s vnitřními strašáky či hledání společenské rovnováhy. Jsou tu čtyři ucelené, krásně navazující a perfektně propojené části, z nichž každá má svou zvláštní úlohu na tvorbě dalšího nádherného celku, který naplno využívá všechny možnosti světa vládců živlů a jeho promyšlené mýtické historie a po všech stránkách je dále rozvíjí a posouvá. Objevují se tak nové vládcovské schopnosti, ale i nové technologie, ze stínů minulosti vystupují noví nepřátelé, ale přichází i staří přátelé a samozřejmě se všechno do značné míry odehrává s jistým duchovním přesahem. Zase je prostě skvělé nechat se unášet tím rozmanitým a nápaditým světem plným dobrodružství a překvapení a prožívat všechna ta dobrodružství vzbuzující místy opravdu silné emoce všeho druhu. 100 % ()

Reklama

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

První série "The Legend of Korra" je vcelku zdařilým pokračováním série Avatar: The Last Airbender. Seriál je zcela jinak koncipován - hlavní hrdinka avatar Korra je v podstatě již dospělá dívka ovládající 3 ze 4 živlů a žije mimo tzv. Republic City, kde se rozmáhá korupce. Chybí mi tu humor a nadsázka, které nescházely u první série. Korra je typická dospívající avatarka, lehce namyšlená, která si myslí, že všechno zvládne, všechny porazí... Opak je ale pravdou a hlavní hrdinka se setkává s nepřítelem nad síly všech. Jsem zvědav na druhou sérii... Verdikt: první série 3* a 70 - 75 %. (přesto si fanoušek původní série snadno vytvoří závislost :-)) PS. Druhá série je zcela odlišná od té první a zprvu se nezdá být tak dobrá, ale retrospektivně ji vnímám o dost lépe. Třetí série, kterou lze doposud (4. epizoda) považovat také za velmi zdařilou je opět úplně něco jiného. Závěrečná bitva 3. série se nevyrovná té z Legendy o Aangovi. Velkou nevýhodou seriálu je, že se dá snadno předpovídat průběh. Korra je zobrazena jako velmi slabá, sice ovládá všechny 4 elementy, ale nijak zvlášť jí to proti oponentům nepomáhá. Tvůrci naopak vždy děj upraví tak, že živel, který ovládá avatárův protivník je ten nejlepší a nejhůře porazitelný, což je velká slabina celého konceptu... 4. série je ze všech nejlslabší... So and then they have lived happily ever after... Ve 4 sérii jsou jako nejsilnější prezentováni vládci kovů (metal benders) a obzvláště pak jedna z nich - Kuvira. Spolu s technickými vymoženostmi a využitím duchovní energie ze světa duchů jsou daleko nad síly avatara a dalších vládců živlů... Už tato koncepce je dost ujetá... Kořiny schopnosti jsou krátké na nějaké stupidní kovové monstrum z platiny, se kterou nedovedou vládci kovů hnout. (!?!). Bizarní... I když nejslabší ze všech 4 sériií, přesto jsem si závěrečný boj pěkně vychutnal... Verdikt: první série 3* a 70 - 75 %, druhá série 3 1/2* a 75 %, třetí série 3* a 70 %. čtvrtá série 3* a 65 - 70 %. Bohužel na to, že je Kora vládcem všech 4 živlů a ovládá dokonce kovy, je tvůrci udělána poměrně slabá, takže pokud se zrovna nevypořádává s některým ze svých traumat, tak ji každý nadprůměrně silní vládce živlů celkem snadno porazí, což mě docela štvalo... Na Aanga prostě ztrácí... ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Tak původního Airbendera jsem měl radši, ale po čtyřech dílech je asi ještě brzo na nějaké ortely (ale tuším že tak dobré postavy jakou byla Toph Bei Fong se už asi nedočkáme). Takže zatím ne zklamání, ale spokojenost taky ne. Uvidíme.... UPDATE: Poslední dvouepizoda to posunula o ligu výš, škoda jen, že vše předešlé byla jen epizodní výplň jarní sezóny na Nicku. - 60 % ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Legenda Korry je úplně jiná než Legenda o Aangovi. Šla jsem do toho s tím, že se pokusím nesrovnávat. Ale přesto se to úplně nepovedlo. Příběh Korry je posazen více do budoucnosti, do modernějšího světa, do města. Opustilo se od duchovna a přírody a zaměřilo se více na akci. Od začátku je Korra skvělá v ovládání všech živlů kromě vzduchu, takže přesný opak toho, na co jsme byli zvyklý. Líbili se mi nové postavy, hlavně syn Aanga Tenzin, polární medvědopes, tým Ohnivých fretek. Mladši bratr Bolin je stejně trhlý jako Sokka. Zápasy jako sport byla skvělá inovace i roboty jsem uvítala.. Teď příchází ale.. Na to že už malá Korra uměla sama od sebe ovládat tři živly a do svých 16 se v nich skvěle zdokonalila, tak jako Avatar byla dost neschopná. To i ten malý pubernální Aang s jedním ovládáním živlu dokázal více.. trochu zklamání. A asi největší problém pro mě byl, že vše bylo strašně urychlené, žádný pořádný vývoj, to na co jsme byli u předchozího Avatara zvyklý. Každá série měla svého speciálního záporáka, takže myslím, že i přes malý počet epizod v sérii mohl být prostor pro vývoj, ale ten se nekonal. Schopnosti Avatara byly spíše neschopnosti, boj vyhrála vždy tak nějak nečekaně. Nedýchala z toho ta atmosféra, zbytečně až moc postav a ve finále se tam nic pořádného nedělo. Finále byly tedy většinou epesní, ale ten průběh nezajímavý. Ano, jsem i zaujatá, protože způsob myšlení a život mnichů je mi blízký, proto byl pro mě Aang tak sympatická postava a proto se mi na Legendě o Koře nejvíce líbila dějová linka s Tenzinem a jeho rodinou. Ale musím říct, že má Korra o proti Aangovi dva nejlepší díly, které jsem viděla, ale bohužel pro Korru, to byly díly o prvním Avatarovi :D Dám si někdy určitě ještě díly jednou a uvidíme, jestli nejsem moc kritická :o) ()

Galerie (490)

Zajímavosti (55)

  • Amon, jméno maskovaného vůdce klanu Equalistů, radikálních revolucionářů operujících v Republic City, lze přeložit jako "skrytý". (Conspi)
  • Vzhled Korry byl inspirován několika různými ženami, které provozují smíšená bojová umění (MMA). Největším vzorem byla bojovnice Gina Carano. (Azurovydrak)
  • Jméno prvního avatara, Wana, má původ v čínštině, kde označuje 10 000 let, což je shodou okolností i doba, po které se ve světě avatara vyskytuje harmonická konvergence, kterou právě Wan zažil. Jde také o slovní hříčku, jelikož v angličtině zní jméno prvního avatara „Wan“ nápadně podobně jako „one“. (Azurovydrak)

Reklama

Reklama