Reklama

Reklama

Zásah

(festivalový název)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Ishmael (Iko Uwais) jakožto mladík trpící úplnou amnésií s masivním poraněním na hlavě. Nepamatuje si absolutně nic, natož svojí identitu. Po ošetření od dokorky Ailin (Chelsea Islan)  vypukne spád událostí a Ish bude muset čelit minulosti, resp. lidem, kteří s ním zřejmě mají nevyřízené účty. A následuje násilí... (Ouwen)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (100)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rok 2017 se doslova zapíše do Historie v Akčním žánru, protože,na to, že je začátek roku a máme zde Nejlepší akční film z USA za posledních 10 Let ( John Wick 2) Nejlepší Komiks ( Logan) a nyní nejbrutálnější film né jen z Asie za posledních snad 10 let( Headshot). Co na to Boyka?? Každopádně, co tahle dvojice Tjahjanto a Stamboel předvádí je doslova a do písmene zázrak. Za vyloženě málo peněz sakra hodně muziky. Od začátku film nabere neskutečné akční inferno, které nepoleví až do konce, žádné zbytečné kecy, zde se řeže nonstop! Jedná se opravdu o jeden z nejbrutálnějších filmů poslední doby, tohle je hodně sick-sleazy-dirty flick, na který se místy nekouká příjemně, párkrát mi ukáply slzy, zapotil jsem se jak po 10 hodinovém sexu a řval přes celéj barák div se, že nepraskly stěny. Iko Uwais snad poprvé dostává pořádně zabrat a to tak, že si místy musí pomoct brokovnicí, nožem i mačetou, aby protívníky odrovnal, protože každý jeden jeho soupeř ovládá minimálně 3 světová bojová umění a ještě nehrají fér. Zde není snad ani jeden souboj 1vs 10, vše je 1V1, což je rozhodně pozitivní, každopádně čistý souboj bez zbraní se objeví až ve finále, které opět bere dech v 5 minutovém souboji s hlavním mafiánem, které si definitivně zaslouží pozici v TOP5 soubojích of All time( Ale berandal finále zřejmě nepřekonáno). Jeden z těch akčních filmů, který akčního fanouška né jen chytne za koule, ale rovnou je utrhne a sežere!! Intoušové, Seagal fans, non Asia fans a 90tkoví nadšenci brakových béček prosím zpátečku.Tohle si vidět ani nezasloužíte.Všichni ostatní jsou vítáni. Jo a Julie Estelle je zřejmě nejvíc sexy ženská, která se umí ohánět s nožem.100% ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Tak v tomhle filmu se mlátí snad úplně všude, využívají všeho, co jim přijde pod ruku, a jejich představivost nezná mezí :) To je ale asi tak vše. Né že by to neodsejpalo, žene se to kupředu rychlostí Ikeho kopů a úderů rukou, ale příběh bohužel nepřináší nic nového, i když aspoň palec nahoru za to, že se o nějaký snaží. Jsem u Thajska, Vietnamu a Indonésie zvyklá, že jejich filmy jsou postavené především na akci, ne příběhu, přesto se nemůžu po zkouknutí ubránit lehkému rozčarování. Asi jsem od Ikeho nového filmu očekávala trochu víc - aspoň ty 4*. Tak nějak jsem čekala, že na konci dojde ke zvratu, který můj dojem z filmu vylepší, ale nestalo se, takže nakonec 3,5* ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

To samý, jako předešlí Killers. Akce je nasnímaná fajnově a brutalitou se nešetří, takže krev na vás vysloveně cáká skrz obrazovku. Jenže co naplat, když ruku v ruce s tím bije do očí i ostudná demence, která onu syrovost a vážnost sráží do kolen. Skvělým příkladem budiž třeba hned úvod filmu, v němž ozbrojená skupina vězňů stojí jen pár metrů před taktéž ozbrojenou skupinou policajtů a jen nesmyslně čekají, kdo z nich vystřelí první, aby v mžiku ze sebe vyrobily lidské cedníky. A těch nesmyslů je tu bohužel mnohem, mnohem víc. Do toho samozřejmě nezapomeňme na pro tvůrce už typicky přehnaný smysl pro melodramatičnost, díky níž se Headshot vlastně nikdy nerozjede: po pětiminutové mlátičce totiž se 100% jistotou přijde hnedka fňukací scéna, což je v závěru už zkrátka ubíjející. Takže pokud vám můžu poradit, moji žlutí přátelé, na nějaký vykreslování emocí se příště vyserte a věnujte se pouze tomu, co vám jde stejně nejlíp - pořádné akci! ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Typická akční Indonésie posledních let. Uwais je sice neskutečný dobytek, ale ty jeho pokusy o herectví a romantiku mi cukali koutkama, při každý složitější scéně vypadal jako retardovaný štěnátko s epiletickým záchvatem po lobotomii. Příběh i záporák by docela ušli a tu romantickou nudu vynahrazuje efektivní brutalita, např scéna s vystřílením autobusu je naprosto boží. Raid mě nijak extra nechytnul a dvojku jsem ani neviděl ještě, ale já tyhle asijský béčka jednou za čas sjedu s pifkem ruce a pytlem křupek vedle s vypnutým zbytkem mozku. Zejtra ležim celej den doma s rozřezanou dásní, při tý vší bolesti a krvi asi spláchnu Raid 2. Tupé, efektivní akční béčko, nic víc, nic míň.60%. ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem až teď, kdy jsem si všiml, že se Headshot vyskytuje i na Netflixu (ach ta lenost!) a krátce po hrozné seriálové patlanině Wu Assassins, kde Iko Uwais taktéž hraje hlavní roli.... co k tomu dodat - Headshot je přesně taková rubanice, která Iko Uwaisovi sluší, aneb nekompromisní krvavá řežba za pomoci bojového umění Pentjak Silat, které jsem ochoten odpustit i nějaké ty logické chyby. Zkrátka a jasně, neměl by se pouštět do fantasmagorických pytlovin jako výše zmíněný seriál a zůstat si u své bojové exhibice a ze svého těla namísto terče dělat zbraň hromadného ničení, která škube maso, trhá šlachy, láme kosti a výrazně dopomáhá k asymetrii obličeje. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Hlavním akčním choreografem byl Iko Uwais. Kredit koordinátor kaskadérů a akční choreograf sdílí Very Tri Yulisman, Yandi Sutisna, Rama Ramadhan Ruswadi, Irvan Elvano a Erik Rukmana. (Rominator)
  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Impostor Heart“ od Andre Harihandoyo & Sonic People. (Duoscop)

Reklama

Reklama