Reklama

Reklama

Zásah

(festivalový název)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Ishmael (Iko Uwais) jakožto mladík trpící úplnou amnésií s masivním poraněním na hlavě. Nepamatuje si absolutně nic, natož svojí identitu. Po ošetření od dokorky Ailin (Chelsea Islan)  vypukne spád událostí a Ish bude muset čelit minulosti, resp. lidem, kteří s ním zřejmě mají nevyřízené účty. A následuje násilí... (Ouwen)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (100)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Netušil som, že Iko Uwais je až taký zlý herec. Akákoľvek snaha o prienik do postavy, je limitovaná jeho expresiou a emocionálnou škálou. Jediný kto tam stojí za zmienku je krásna Chelsea Islan a charizmatický Sunny Pang. Ale ani jeden ani druhý nedostávajú toľko priestoru, aby sa to dalo nazvať uspokojivým. Aspoň pre mňa. Film je inak postavený na jednoduchej zápletke, ktorú mali vytrhnúť z podpriemeru akčné scény. Ale neviem či som to pozeral v zlej nálade, ale všetky tie akčné scény mi prišli nezaujímavé, fádne a bez duše. Veľká česť kameramanovi a strihačovi. Zachraňovali čo sa dá. Dávali dynamiku aj tam, kde asi nebola. Výsledný film je pozerateľný. Ale že by to malo rovnaký potenciál stať sa kultovkou ako Raid? Ani zďaleka. Posledná polhodina, bola pre mňa celkom utrpením. ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem až teď, kdy jsem si všiml, že se Headshot vyskytuje i na Netflixu (ach ta lenost!) a krátce po hrozné seriálové patlanině Wu Assassins, kde Iko Uwais taktéž hraje hlavní roli.... co k tomu dodat - Headshot je přesně taková rubanice, která Iko Uwaisovi sluší, aneb nekompromisní krvavá řežba za pomoci bojového umění Pentjak Silat, které jsem ochoten odpustit i nějaké ty logické chyby. Zkrátka a jasně, neměl by se pouštět do fantasmagorických pytlovin jako výše zmíněný seriál a zůstat si u své bojové exhibice a ze svého těla namísto terče dělat zbraň hromadného ničení, která škube maso, trhá šlachy, láme kosti a výrazně dopomáhá k asymetrii obličeje. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Z mnou dlouho očekávané akční pecky v čele Iko Uwais(em) se nakonec vyklubal lehce nadprůměrnej snímek.Kterej vsází na brutalitu a spoutu akce. Ano film je akcí opravdu nabitej, ale bojové scény jsou otřesně nasnímány. Mě tenhle styl kamery vůbec nesedl a sráží za mě film hodně dolů. K tomu triviální děj a je zaděláno na průměr. Škoda, Uwais(e) mám rád, ale za mě je tohle jeho nejhorší film ve kterým hrál ( Když nepočítám ten štěk ve filmu Man of Tai Chi ). Samozdřejmě Iko je v tom nevinně, všechno zprasila chaotická kamera. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Když dva dělají totéž, není to totéž. Postavy bez hloubky, scénář bez hmoty a nápaditost akčních scén Garetha Evanse nahradila brutalita a mechaničnost. Ne že by Headshot byl vyloženě špatný film, ale kromě řemeslně výborné akce nemá vlastně nic. Raid je mílové kroky napřed a i The Night Comes for Us, které je Headshotu relativně blízko je minimálně o hlavu lepší, protože mělo lepší zápletku, neony a koherentnější vizuál s lépe propracenou a netypicky stylizovanou řezničinou. Headshot tudíž vyjde jako nejméně atraktivní z této trojice, přesto však jde o obstojně zvládnuté řemeslo. Jako přehlídka soubojů je to stále OK. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Tjahjantovi veľmi pomohla spolupráca s Garethom Evansom na Safe Heaven. Tima veľmi uznávam ako hororového tvorcu a veru ho uznávam aj ako akčného tvorcu. Od Evansa si požičal Ika, pridal tam trošku seagolovskej poetiky a primišiel tam samozrejme veľ krvi. Zážitok pri tejto stopáži nie je stopercentní a občas sa to pláca v romantickej linke bez nejakého väčšieho zmyslu, ale nabitá akcia a celková krutosť to plne vynahrádzajú. Timo sa bude ešte venovať akčným filmom, ale dúfam, že sa vráti aj k hororom. Každopádne ak máte radi spoluprácu Evans+Uwais smelo do tohto, aj keď Raid, či Berandal je o niekoľko stupienkov vyššie. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Těsně předtím, než nabodne Abdi (Iko Uwais) Leeho na větev, jde vidět, že není tak velká, jak jde vidět v dalším záběru. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Impostor Heart“ od Andre Harihandoyo & Sonic People. (Duoscop)

Reklama

Reklama