Reklama

Reklama

Cvičenie špeciálnej policajnej jednotky z Los Angeles sa skomplikuje, keď sa jej členovia ocitnú v prestrelke medzi dvoma znepriatelenými gangami. Uväznení v opustenom hangári musia čeliť presile a jediné čo majú k dispozícii, sú zbrane so slepými nábojmi. (oficiální text distributora)

Recenze (83)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tak tedy nevím, zda-li jsem viděl nějakou jinou verzi Hangaru 14 než místní přechytralí uživatelé, libující si jen a pouze v sestřelování všeho a všech, ale konkrétně toto akční béčko není ani náhodou tak špatné, jak je zde hloupě prezentováno. Nepopírám, že jde tedy o velice jednoduchou a přímočarou jednohubku, ale nevidím v tom jediný problém, když to je vážně odsípající jízda, plná slušné a choreograficky velmi dobře zvládnuté akce, fungujících hlášek a především výborných borců v hlavních rolích, Steve Austin i Michael Jai White se tu předvádí v docela pohodové formě a především v případě Austina jde o zatím jeho nejlepší film. Ti dva tupci v rolích šéfů dvou záporných band jsou pak sice strašní stupída a film svým chováním dost srážejí, naštěstí naopak jejich bouchači stojí zato a jde o více než důstojné soupeře hlavním postavám. Když se ještě vrátím k té akci, skutečně není nasnímaná zas až tak strašně, naopak si myslím, že je docela přehledná a nadupaná, sice párkrát blbě sestříhaná, ale jinak vážně funkční a zábavná. A tak největším problémem Hangaru 14 zůstává zápletka, která tedy neselhává až tak ve své celé podstatě, jako spíš v jednotlivostech, což se projeví především v nesmyslně natahovaném konci a samozřejmě i rádobypřekvapující pointě týkající se jedné z postav, která je vyloženě nevhodná a hlavně tupá. Nicméně, Hangar 14 jako nenáročné akční béčko funguje až překvapivě hodně dobře a na své možnosti jde zkrátka o lehce nadprůměrnou, zábavnou, svižnou podívanou a hotovo! ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Hrozně slabé béčko. Hrozná kamera a střih, tupí záporáci (až na Michaela Shankse, kvůli kterému jsem tohle zkoukával) a podprůměrné akční scény. A vůbec - celé zpracování je na houby... přitom zápletka nebyla špatná a dalo se z ní slušně těžit na béčkový, devadesátiminutový akční film. Tohle se prostě nepovedlo. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

I když máte za sta procent vykapanej strojek akční pachutí a tělo z ocele, jako Terminátor, žerete krev, rvačky a mega kvéry, tak i solidní akční kousek může totálně dojebat spousty debilních a vykurvených dialogů i monologů a nezachrání vás ani Austin s Jai Whitem!!! Nemluvě o tom, že krom ty jejich supr tvrdý vtipný hlášky, nám vlastně v podstatě nic nepředvedli! Jediný co oceňuji, je celkem solidní nápad potrestat čtyři švestky tím, že se znovu budou školit a trénovat střelbu na terče v opuštěném hangáru, ve kterém zrovna kšeftuje partička parchantů. Jo jo, náhoda je blbec. To je vše. 45% ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Revoluční myšlenka stékající po kapkách jako kupa čerstvého kravího trusu. Co si sakra Cultraro myslel, že dokáže ? Postavit před kameru dva vyholené násilníky možná úspěch ovane, pokud však přidáme pár přiblbých týpků pobíhajících sem a tam, dostáváme vlastně příklad fotbalového zápasu, ve kterém hraje pražská Slavie. Nápad jako takový není vůbec špatný - trénink vs realita, jen spadnul do špatných a neumytých rukou. Přes to vše jsem se těšil alespon na ten holčičí fight. Kde nic, tu nic, Beru to jako pohádku a přesný příklad toho, jak se SWAT nechová. Jinak by tam byl odpad. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Dokonalý odpočinkový film. Pro mě příjemné obsazení z hlediska známých tváří, sedící casting z hlediska neznámých, kdo má být sympaťák je sympaťák, kdo má být drsňák je drsňák. Kdo chce realisticky vypadající střelbo-akci, má ji, kdo má rád pěstní souoboje ala kungfu v realistickým podání, dostane ji taky. A kdo od tohohle filmečku nečeká zázraky, toho nezklame, a možná mu je naopak i na tu sympaticky krátkou stopáž podá. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Masku klauna jednoho z lupičů bylo možné zahlédnout také ve snímku Recoil (2011), kde rovněž hlavní roli ztvárnil Steve Austin a za kterou také stojí společnost Nasser group. (SeBig)
  • Alternatívnym názvom snímky bolo označenie SWAT: Force Commando. (MikaelSVK)
  • V poslednej prestrelke bolo vystrelených viac ako 800 slepých nábojov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama