Reklama

Reklama

Cvičenie špeciálnej policajnej jednotky z Los Angeles sa skomplikuje, keď sa jej členovia ocitnú v prestrelke medzi dvoma znepriatelenými gangami. Uväznení v opustenom hangári musia čeliť presile a jediné čo majú k dispozícii, sú zbrane so slepými nábojmi. (oficiální text distributora)

Recenze (83)

Trustme 

všechny recenze uživatele

Akčně znějící název, zemitý casting, lákavý obsah děje... Představte si film odehrávající se v hangáru, kde se skupina mužů a dvou žen přetahuje o život a důležitý kufřík. A to se stále opakuje. Odtud zřejmě i originální název filmu Tactical Force. Hlavní děj, vývoj příběhu a konání postav je zde pouze v rukou ospalého režiséra, který buď rozhodne, že teď postava uteče spršce střel z palby cvičených zabijáků, aniž by jí někdo postřelil a nebo, že bezezbranný jedinec lapidárně obere ozbrojeného nepřítele o zbraň. A tak se tu všelijak obírají... Demence bojových scén, ač hrána lamželezy uvyknutými sehrát koukatelné pěstní duely je tu natolik rozbujelá, až jsem se bál jestli to nejsou omylem použité scény z kamerových zkoušek. Bohužel tento film nedělá čest ani speciálním jednotkám, ani gaunersko-gangsterským thrillerům a ani zdravému rozumu. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerná akčná komédia so Stevom Austinom. Má dosť dobrý príbeh o štvorčlennej policajnej jednotke, ktorá príde trénovať do opusteného vojenského skladiska, lenže tam sa práve nachádzajú aj dve zločinecké skupiny, ktoré nechcú nechať žiadnych svedkov a tak musia policajti bojovať o prežitie. Spracovanie ale nie je moc dobré, čo je veľká škoda, zápletka aj obsadenie ponúka priestor pre výborný akčný zážitok, ale tvorcovia sa radšej rozhodli inak. Úvodná štvrťhodina je ešte vydarenou paródiou na zásahovú jednotku, ale našťastie chcenou, policajný zásah, v ktorom je kompletne všetko tak, ako byť nemá nasledovaný vtipnou kritikou od šéfa a vyučovacou hodinou aspoň ukáže, že sa tu nič vážne brať nebude, ale v hlavnej fázi je už zbytočne mnoho nezmyselných scén, ktoré to len kazia a záporáci majú až príliš moc priestoru, ktorý ale využívajú len hlúpymi dialógmi a občas dobrou hláškou. Akcie tu mohlo byť aj viac, ale aspoň tá je celkom dobrá. Nájde sa tu niekoľko dobrých súbojov s obstojnou choreografiou a aj natočené sú bez väčších problémov, len škoda, že všetky sú len proti jednému protivníkovi a nájdu sa tu aj nejaké prestrelky, ktoré sú ale obsahovo úplne nezaujímavé. A veľmi ma mrzí, že moje obľúbené lámanie väzov, ktoré je tu celkom slušne zastúpené je úplne nudne podané. Najviac sa mi páči súboj Michaela Jai Whitea s Darrenom Shahlavim, ale aj Austinovi súboje sú na tom pomerne dobre. Čo sa týka hereckého obsadenia, tak samozrejme poteší hlavné duo Steve Austin a Michael Jai White, ale sklamú záporáci, hlavne Michael Shanks nestojí za nič. Réžia a technická stránka sa snažili nič nepokaziť, čo sa aj v akcii celkom darilo, ale inak sú skôr sklamaním, hlavne celkový vizuál mohol byť aj lepší. Ako film na jedno pozretie postačí, ale potenciál bol omnoho väčší. 54% ()

Reklama

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Ocitnout se někdy jako rukojmí, zavolám raději na pomoc nejbližší dětský pěvecký sbor, než tuhle bojůvku otylých, ovarových krků, které na plátno dostal snad jen jejich nesporný "herecký talent" a nadváha. Proti nim stojí přesila podobně "charismatických" pičusů, a tak o sebe mohou devadesát minut plácat pupky a vzájemně se rdousit v několika narychlo splácaných unimobuňkách. To vše podbarveno květnatými dialogy a scénářem tak sofistikovaným, že by se za něj nemusel stydět ani trojnásobný romský absolvent první třídy zvláštní školy. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Keby sa tam (okrem klasicky ujetého Eklunda) čas od času do kamery aj niekto popodfúz usmial a nie len megatvrďácky mračil možno by sa predišlo tej kvázy serióznej atmosfére a možno by hrozilo aj sa na tom tak pekne tupo pobaviť. Ale keď zobereš hlavohrude Whitya a Austina a dáš im hračkárske náboje, už vtedy šípiť blížiacu sa katastrofu. Ja fakt nechápem prečo do takýchto vecí ľudia vrážajú peniaze. A čas... Veď už len sám sa cítim ako tragéd, že som to vôbec dopozeral. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Dle hodnocení si říkám, že to bude brak, ale přesto tomu dám šanci. A jsem rád, že jsem to udělal! Perfektní akční odreágovačka, se spousty vynikajících herců, a i občasnou vsuvkou komedie. Michael Shanks změnil svůj accent absolutně k nepoznání, a Rusa zahrál jednoduše výborně. Celkově nízko-rozpočtová záležitost, která však těží z toho, že má opravdu skvělé herce od prvního do posledního, a má pěkný ráz. Krásných a zběsilých 80%. Věděli jste, že většina z herců si zahrála v seriálu Stargate? ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Masku klauna jednoho z lupičů bylo možné zahlédnout také ve snímku Recoil (2011), kde rovněž hlavní roli ztvárnil Steve Austin a za kterou také stojí společnost Nasser group. (SeBig)
  • Herec Michael Jai White, ktorý stvárnil jedného z hlavných hrdinov snímky, sa po zhliadnutí finálnej verzie vyjadril, že bol veľmi nešťastný. (MikaelSVK)
  • Většina herců si zahrála - ať už větší či menší roli - v kultovním seriálu Hvězdná brána (od r. 1997). Michael Shanks se objevil jako doktor Daniel Jackson, Lexa Doig jako doktorka Carolyn Lam, Michael Eklund byl jedním z komparzistů, Peter Kent si zahrál Kintaca a později Bak'ala a Dan Shea ztvárnil Sylvestera Silera. (O´Neill)

Reklama

Reklama