Reklama

Reklama

Kon-Tiki

  • Velká Británie Kon-Tiki (více)
Trailer

Nor Thor Heyerdahl a jeho Kon-Tiki, světoznámý příběh nebezpečné plavby v roce 1947 do Polynésie. Film vypráví o přípravě cesty, ale hlavně se koncentruje na plavbu samou, na neuvěřitelné dobrodružství, které ovlivnilo historii a změnilo názor na skutečné osídlování Polynesie. Film zatupoval Norsko na řadě festivalů.
(Film+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (364)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách parádní dobrodružná podívaná, jež je inspirována skutečným příběhem, což už samo o sobě zvedá jeho výpovědní hodnotu. Děj je sám o sobě pozoruhodný a poutavý, není nouze o napětí a tvůrci si velmi dobře poradili s jeho podáním. Pochválit je nutno kameru, jež svými záběry opravdu lahodí zraku a skvělému dojmu napomáhá též hudba. Herecké seskupení rovněž potěší, postavy jsou sympatické a divák s nimi sympatizuje. Jelikož nemám nic, co bych vytkl, dávám s potěšením plný počet. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Takhle se útočí na Oscary. Až při sledování filmu a vyvstávání problémů jsem si uvědomil, jak šílený projekt to vlastně byl. Přímý film bez nějakých přesahů nebo charakterové drobnokresby a úplně to stačí. Norští režisérští megalomani vědí, jak točit atraktivně a v tomhle případě i bez zbytečných slov a jsem zvědavý s jakou "adventurou" přijdou do třetice. Je jich potřeba. P.S. technicky je film brilantní, počítám že USA produkce by potřebovala tak dvakrát víc peněz a žraloci by nevypadali tak dobře. P.P.S. Norský Ryan Gosling, fakt že jo! ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Hezká evropská koprodukce s duchem a krásným vizuálem. Banda dobrodruhů na velkém voru na 3-měsíční plavbě skrz Pacifik. Dojde na náznaky společenské ponorky i na bouři, u kterých ale nemáte pocit že je vidíte postodvacáté. A na střety s velrybou či žraloky, kteří vypadají důvěryhodněji než v hollywodském spektáklu, a které vyvracejí klišé, že žralokovi, jakkoliv hladovému, je tvar lidského těla cizí a neútočí. Film, který není žádnou studiovou zakázkou, ale je povedenou tímovou prací se snahou říct hezký skutečný příběh. Víra v úspěch a pevná vůle oceány přeplouvá. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najskôr by som sa rád vyjadril k dlhým intrám podobných dobrodružných filmov. Pre niekoho možno zbytočne dlhých a nič neriešiacich, podľa mňa však takéto "zdržovanie" skvele zvyšuje napätie pred nadchádzajúcim dobrodružstvom. Na oceáne sa posádka potom prekvapivo viac zaoberá nebezpečenstvom podvodnej fauny, ako počasím a ak by to nebolo podľa skutočnej udalosti, ťažko by sme prežitiu posádky v istých momentoch uverili. Asi som čakal niečo ezoterickejšie a artovejšie, podobný konvenčný štýl je ale aspoň stávka na istotu. ()

packa 

všechny recenze uživatele

Příjemný film s několika divácky vyloženě lahůdkovými sekvencemi, se kterými se tvůrci parádně vymazlili. Filmová stopáž ovšem příběhu příliš nesedí, uměl bych si představit televizní minisérii o čtyřech či pěti dílech s hodinovou stopáží, dvouhodinový celovečerní film působí poněkud zkratkovitě. 70% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (22)

  • V dobe vydania to bol najdrahší nórsky film. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo aj na exotických miestach v Thajsku a Maledivách, ďalej aj v New Yorku, nórskom Lillehammeri a Askeri, taktiež aj v Bulharsku či Švédsku. (MikaelSVK)
  • Samotný Thor Heyerdahl již v roce 1950 zvěřejnil zfilmovaný dokument cesty s názvem Ve znamení Kon-Tiki (1950), který po svém uvedení dostal Oscara coby nejlepší dokumentární snímek. (PATTXA)

Související novinky

Orlando Bloom se vrací k pirátům

Orlando Bloom se vrací k pirátům

19.08.2015

Ano, k těm z Karibiku. Představitel Willa Turnera se totiž objeví v pátém díle úspěšné blockbusterové série, který ponese název Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales. Jack Sparrow s tváří… (více)

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

22.06.2014

Legendární producent Jerry Bruckheimer (Mizerové, Skála) už nedělá primárně pro studio Disney. Po několika finančních zklamáních (Princ z Persie, Čarodějův učeň, Osamělý jezdec) mu nebyla obnovena… (více)

Bruckheimerovi se Piráti 5 vymykají z rukou

Bruckheimerovi se Piráti 5 vymykají z rukou

12.08.2013

Jak jinak, může za to Osamělý jezdec. Největší komerční průšvih letošního léta čelí ztrátě v odhadované výši 160 – 190 milionů dolarů. Kvůli tomu teď šéfové studia Disney dávají pořádný záhul Jerrymu… (více)

Reklama

Reklama