Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (154)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Hodně silnej vývar. A zároveň prostě i varování, je tomu tak, že dneska už takle mladý a je to čím dál horší. Vystavujou se, chatujou všude, všechny tyhle internety zakázat. Ať už tohle je podle pravdy nebo ne, takovejch případů je mraky a klidně takle to probíhat může, je to něco neuvěřitelnýho a zlýho, ale prostě to je.. Ty záběry byly kolikrát šílený. Člověk by to z principu měl hodnotit špatně za tu zvrácenost, ale ono to má něco do sebe do všech ohledů a mělo by to maximálně pomoct, ale nijak se to zatim neprosadilo. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jen další z řady amatérskych "found footage" filmů, které spoléhají na to, že když vezmou dnes populární téma, bandu neherců, kteří ani za mák neumí hrát.... tak udělají silný a velmi dobrý film. Ne... neudělají... poslední dvacetiminuta, z které jsou zdejší komentátoři tak strašně vystříkaní je jen přehlídka hovadin (a budu se zase opakovat) sehraná neherci, takže z ní nemůžete mít špatný pocit, spíš se nudite (anebo jako v mém případě se budete koukat na stopáž a hrát hledání min). Pokud máte rádi horrory a tudíž jste viděli opravdu hodně disturbing kousků.... tak se zdejšími "myslel jsem, že mám silný žaludek, ale tohle mi prostě vyrazilo dech" komentátory nenechte zmást. Je to slabota. Jediné, co mi přišlo opravdu disturbing byla dvě fota Megan... kdyby místo poslední příšerně nudné a špatně zahrané dvacetiminutovky ukázali koláž fotek, myslim si, že by to mělo o dost silnější dopad. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nechci to už nikdy znovu vidět - první hodinu čumíte na dvě pubertální pipiny a v poslední dvacetiminutovce sledujete něco, co svědci a pozůstalí po skutečně unesených vůbec nemusí vydýchat. Michael Goi sice nejspíš neměl vyšší ambice, nicméně jeho film funguje hned na několika frontách: nedůsledná výchova ruku v ruce s možnostmi internetu je těžkej průser; mediální a všeobecně zevnější pohled na věc se může značně lišit od vnitřních skutečností; scéna v lese, lhostejně zachycující magorovu finální práci, je skutečné psycho, jehož dopad je ve zvolené formě (reálný čas, statická kamera) naprosto zdrcující. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Súhlasím že je to nechcene smiešne, tam kde sa to snaží tváriť najreálnejšie a to vinou zlých hereckých výkonov a sem-tam vážne chybnej réžie (TV rekonštrukcia). Predstaviteľka Amy je ale neuveriteľne sympatická, vo veku 22 rokov jej uveríte trinástku (aspoň ja) a časom sa o ňu začnete báť (aspoň ja). No a potom príde záverečná pol hodinovka, nepríjemný pocit urobí svoje a až nato naťahovanie scénky so sudom, to funguje presne ako má. A záver detto. 65% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Spíše než jako plnohodnotný film tohle na mě působilo jako samoúčelná šoková terapie, která je v určitých momentech na ránu (dekadentní párty v úvodu), v jiných zase brutálně směšná (prostřihy na fiktivní zprávy), nelogická (proč Amy dál komunikovala s únoscem bez dohledu policie), aby na závěr obě dívky a potažmo diváka ztrestala nekompromisní a mrazivě věrohodnou brutalitou. Film, kterej by děcka v pubertě vidět měla, ale zároveň film, kterej by jim normální rodič asi úplně pouštět nechtěl. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Režisér se inspiroval zejména případem Ashley Pond a Mirandy Gaddis. Jejich vrahem byl Ward Weaver. (smetyl)
  • Ač film působí díky „found footage“ a natočeným televizním záznamům realisticky, není natočen podle skutečné události. Veškeré fotky a „autentická“ videa jsou prací herců a scenáristů. Režisér Michael Goi prohlásil, že se pouze nechal inspirovat příběhem Amandy Todd. (SpicyNugget)
  • Niekoľko rokov po vydaní filmu oslovila produkčná spoločnosť v Mexiku Goia, aby urobil remake filmu v španielskom jazyku s mexickým obsadením. Goi ponuku odmietol, pretože sa nechcel vrátiť k tak pochmúrnej téme. (Arsenal83)

Reklama

Reklama