Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (154)

malylada 

všechny recenze uživatele

Koncepce sledu událostí a realistické pojetí vyvolává nepříjemné pocity. Bohužel se v začátku nic neděje a zápletka se pohne z místa až v polovině filmu. Do té doby se seznamujeme s hlavními aktérkami, které jsou spíše děsně nesympatické anti-hrdinky. Slibně rozjetou druhou polovinu potápí do jisté míry delší kamerový záběr mušení, který není ničím originální a nemá ani tížený efekt. Film je navíc po všech stránkách amatérský, včetně hereček, kterým bych nevěřil ani prst mezi očima.......4/10 ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Dost to zabíjí ta hra na realitu se všemii těmi "reál" fotografiemi a záznamy z průmyslových kamer. Taky jsem měl pocit, že i dialogy jsou napsané tak moc snaživě aby to znělo opravdově až to ve výsledku vyznívá spíše křečovitě a vykonstruovaně. Když ale odečtu tyhle rušivé záležitosti, je to docela povedená záležitost, která se otírá o nejeden reálný problém dnešních děcek. Jestli to může fungovat jako odstrašující film to netuším, protože pouštět tohle třináctiletým holkám asi nebude úplně nejčistější cesta ke zdravé výchově, ale s trochou otrlosti(a to ony dneska asi jsou až až) jim to aspoň nerozežere mozek zevnitř jako luciferova půlhodinová variace na stejné téma(brr)... Více mě bavila ta ukecaná část a nejsilněji zapůsobily ty dvě letmá fota.. Poslední vychvalovaná dvacetiminutovka se mě téměř nedotkla a tady bych určitě ještě fest přitlačil na pilu.= Slabší 4 ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z hororů , které už nikdy nechci vidět jelikož posledních 30 minut na mě těžce zapůsobilo. Bohužel zbytek je totální vata kde se dozvíme, že 14 letá holka je lehká děva co kouří penisy na počkání má kamarádku pannu , které o tom vykládá a pak zmizí postupně jedna i druhá. P.s. ohledně toho záběru z kamer nevím jestli je pravý nebo není a řešit to nemíním, ale řekl bych, že se to zoomuje kvůli tomu, aby ji někdo detailně poznal je jasné, že kdyby tam daly záběr z kilometra vidí lidi prd. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Horor??? Tohle kritérium radši škrtněte a nechte v žánrech jen drama. Příběh koncipovaný v dnes produktivním stylu ruční kamery o dvou čtrnáctiletých kamarádkách, z nichž nejdřív zmizí jedna a následně i druhá krátce potom, co si zaskypují s neznámým Joshem. Zatímco ostatní věří tomu, že dívky spolu utekly, neboť o tom často mluvily, pedofilní Josh je obě znásilnil a zavraždil. To není horor, to je bohužel skutečný úděl našeho světa. Ovšem poslouchat čtrnáctku, jak básní o kouření penisů a leze z jednoho večírku na druhý, to je horor. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jen další z řady amatérskych "found footage" filmů, které spoléhají na to, že když vezmou dnes populární téma, bandu neherců, kteří ani za mák neumí hrát.... tak udělají silný a velmi dobrý film. Ne... neudělají... poslední dvacetiminuta, z které jsou zdejší komentátoři tak strašně vystříkaní je jen přehlídka hovadin (a budu se zase opakovat) sehraná neherci, takže z ní nemůžete mít špatný pocit, spíš se nudite (anebo jako v mém případě se budete koukat na stopáž a hrát hledání min). Pokud máte rádi horrory a tudíž jste viděli opravdu hodně disturbing kousků.... tak se zdejšími "myslel jsem, že mám silný žaludek, ale tohle mi prostě vyrazilo dech" komentátory nenechte zmást. Je to slabota. Jediné, co mi přišlo opravdu disturbing byla dvě fota Megan... kdyby místo poslední příšerně nudné a špatně zahrané dvacetiminutovky ukázali koláž fotek, myslim si, že by to mělo o dost silnější dopad. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Režisér Goi napísal scenár za 10 dní a film nakrútil viac ako týždeň. (Arsenal83)
  • Film bol nakrútený už v roku 2006 s rozpočtom 30 000 až 35 000 dolárov, ale spoločnosť Anchor Bay Films ho vydala až o päť rokov neskôr. Film bol natočený v Los Angeles (Kalifornia, USA). (Arsenal83)
  • Film sa stal popkultúrnou senzáciou v novembri 2020 po tom, čo sa stal virálnym na platforme sociálnych médií na zdieľanie videí TikTok, kde získal 83 miliónov videní. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno