Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (154)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Hodně drsná věc, vedle níž se V síti náhle jeví jako slabý čajíček - toto píšu samozřejmě s vědomím toho, jak zavádějící je srovnávat hraný film s dokumentem, ale prostě si u toho na Klusáka nešlo nevzpomenout, protože ta zarážející naivita obou dívek, kterým z nějakého mně neznámého důvodu celou dobu absolutně nevadilo, že "Josh" měl nefunkční/vypnutou kameru, přišla až šokující, a vlastně asi i nevěrohodná, protože moc nevěřím tomu, že by nějakou teenagerku bavilo být na video callu s někým, koho nemůže vidět, ale možné je samozřejmě vše. A posledních 25 minut je strašné peklo, u kterého mi nebylo dobře, protože celý předchozí relativně banální děj nijak nenaznačuje, jak děsivě to celé skončí (pokud se tedy člověk vyhne jakýmkoli informacím o filmu předem, což vždy doporučuji). Koncept found footage zde sice moc nefunguje (resp. ta iluze není natolik přesvědčivá, aby to vysvětlilo motivaci Joshe si závěr nahrávat na Amyinu kameru, kterou pak zahodil do popelnice - omg, proč by to proboha dělal?), ale to platí asi o všech hororech tohoto typu, a přesto je mám rád, byť v tomto případě mi u toho skutečně nebylo dobře, protože se tam celou vkrádalo to hrozné vědomí, že tohle se prostě reálně děje, a možná právě teď někde, zatímco toto píšu. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že je film hodně nevyrovnaný a nedokáže udržet pozornost diváka po celou dobu. Megan Is Missing mohl být ultra FF s brutálním nepříjemným koncem a s jasnýma 5 hvězdami. ale bohužel není. Nedokázalo to ve mě vyvolat pocit, že je to skutečné a proto jsem chtěl dát jen 3 hvězdy, ale nakonec hlavně kvůli konci dam 4. 75% ()

Reklama

MikyAff odpad!

všechny recenze uživatele

Přetrpíte první hodinu, která je nudná, že to hezký není a dostanete posledních 20 minut, které jsou chvílemi přihrocené až moc, abyste ve finále zde na databázi zjistili, že vlastně úvodní titulky "podle skutečné události" jsou lež. Pak se jakožto divák cítím podvedená a kdyby to šlo, vraťte mi mých 86 minut života. Poučení to nejspíš má, ale upřímně mi to natolik morálně za srdce nechytlo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

(Podľa "skutočnosti") Zostrihaný snímok z video hovorov a web kamier, ktorý vyobrazuje únos dvoch dievčat. Keď z tohto údajne "originálneho" 85 minútového found footage filmu, vypustíme 60 minút, ktoré ponúkajú akurát tak komunikáciu dvoch trúb, z ktorej je jedna fľandra, a druhá kostolný "singer", dostaneme 15 minútový krátkometrážny snímok na podpriemernej úrovni, ktorý síce malililinkú chvíľočku znepokojí, ale že by som mal výskať od radosti, to ma teda podrž. Nuda, nuda a ešte raz nuda pre-nu-do-va-ná. Chvála na režisérovu "hlavu" za nápad a pointu (myslím vážne!). Takto dopadnú všetky uvrešťané, v spoločnosti nezaradené, neuvedomelé, sami sebou preceňované, ako prostitútky, provokujúco sa obliekajúce teenegerky. Je to smutné, ale bezpečné už nie je ani like-ovanie na "FB" (:D) - 30%. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Drtivú väčšinu času sledujete "bežný" pubertálny život. Megan sa v 14 rokoch totiž nejako moc nerozpakuje vyfajčiť každému druhému na počkanie. Ale tak, každý by mal mať v jej veku nejaký koníček. Následne sa do toho naserie Josh. Záver je skutočne nepríjemne naturálne necitlivý a prináša vlastne silné finále. Bohužiaľ to nedokázalo vyvážiť tú pridlhú predohru. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Režisér se inspiroval zejména případem Ashley Pond a Mirandy Gaddis. Jejich vrahem byl Ward Weaver. (smetyl)
  • Niekoľko rokov po vydaní filmu oslovila produkčná spoločnosť v Mexiku Goia, aby urobil remake filmu v španielskom jazyku s mexickým obsadením. Goi ponuku odmietol, pretože sa nechcel vrátiť k tak pochmúrnej téme. (Arsenal83)
  • Goi uviedol, že film natočil ako "budíček" pre rodičov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama