Reklama

Reklama

Sviňák

  • Velká Británie Filth (více)
Trailer 2

Hlavní postava - skotský zkorumpovaný policista Bruce Robertson - je posedlý sexem a kokainem. Měl by vyšetřovat vraždu, ale překáží mu vlastní podivínství, zvyk zahrávat si s kolegy a navíc opravdu miluje ženy. O Robertsona se stará jeho part´ák Ray Lennox  a šéf Bob Toal. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (607)

misterz 

všechny recenze uživatele

Pekne namixovaný odvar odporu s ľútosťou k jednej osobe na pozadí neskutočnej špiny, násilia, sexu, drog a všetkých možných sviňačin, ktoré si len dokážete predstaviť. Postava Robertsona mi bola v jednom momente neskutočne odporná, v druhom zasa sympatická a v ďalšom som ju ľutoval. A tak stále dokola. Ťažko hodnotiť tento film, to si musí vo svojom vnútri každý urobiť sám. Niekto film odsúdi, iný ho zase pochváli. Aj jedno aj druhé sa počíta, aj jedno aj druhé je podľa mňa správne. Jedno je isté, originalita tu nechýba, ťažko hľadať iný film, ktorý by sa tomuto snímku čo i len trocha podobal. James McAvoy to zahral skvele. Len škoda, autori sa mohli ešte viac ponoriť do citovo rozdrásanej duše hlavnej postavy, rozobrať ho až do morku kostí. Tiež na konci sa mohlo pár vecí lepšie vysvetliť. 75/100 ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Když život a povaha namíchají v jednom třaskavější koktejl, tak z toho i distinguovanému chlapci mrdne, nic nového. Proč jeblo zrovna synku Mekevojc nepovím, vyčumte si to z filmu sami. S mírnou nechutí však musím konstatovat, že manipulativní trosku kus za poločasem rozpadu zahrál jako z partesu. Obzvláště vyzdvihuji poslední scénu, poslední větu, poslední úsměv- a kouzelný kontrast s následující animovanou částí titulí. Díky hlemýžďákovi za doporučení. ()

Reklama

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Výborný snímek o jednom skotském poldovi, který postupně přechází z komedie nabité opravdu černým, někdy až zvrhlým (ale v tom dobrém slova smyslu) humorem až do mrazivého dráma. Už od prvních minut mi bylo jasné, že mě tento snímek bude bavit a mé očekávání se naplnilo. Zážitek je podpořen skvělými hereckými výkony a také opravdu povedeným soundtrackem. "Je to jen další hra a pravidla se přeci nemění!" ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

James McAvoy tady hraje svojí asi jednu z nejzajímavějších postav dosud. A hraje ji tak strašidelně, až jsem místy přemýšlel, jestli vůbec koukám na komedii a nebo solidně propletený drama s nečekaným a o to zajímavějším závěrem. Popravdě bych se spíš přiklonil k té druhé variantě, i když pár scén na zasmání tu přeci jen bylo. Pakliže si ale dokážete představit Trainspotting nebo Acid House, tak si i solidně dokážete představit tenhle film. Je pod ním totiž podepsaný stejný spisovatel. Počítejte tedy s absurditou a místy i dost brutálními scénami na úkor legrace. Každý si asi najde něco jinýho, každopádně závěr to slušně sejme a to je právě ten důvod, proč jsem s filmem byl tak spokojenej. Kéž by bylo takovejch filmů víc s nečekaným závěrem. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Natočit filmovou adaptaci některého z románů Irvine Welshe je celkem prestižní záležitost, o to víc je překvapující, že tuto možnost využil celkem neznámý skotský režisér Jon S. Baird (i když národnost režiséra bude hrát jistě stěžejní roli), který tak ve Sviňákovi sešil dohromady (trochu horkou jehlou) dva nesouvislé projekty - nejdříve se snaží vyvolat ducha legendárních filmových adaptací slavného spisovatele (Trainspotting a Acid House) a mimoděk vyvolá něco z atmosféry raných krimikomedií Guy Ritchieho, pak ovšem přesedlá na zcela jiného koně a halucinogenní jízdou lidským podvědomím si zkouší hrát na amatérského psychologa. Nemusím asi dodávat, že první půle je výrazně lepší. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

  • Pilule, které dává doktor Brucovi (James McAvoy), jsou označené jako Lithium, které se běžně podává na léčbu bipolární poruchy. (Folky)
  • V scenári neboli žiadne dialógy k vianočnej party. Odstavec bol pomenovaný "Shit Reservoir Dogs". (toi-toi)
  • Film je natočen na motivy stejnojmenného románu od Irvina Welshe, který je rovněž autorem knižních předloh k filmům Transpotting (1996), Acid House (1998) a Extáze (2011). (Ajka1)

Reklama

Reklama