Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marty miluje vyjížďky na pláž a do barů. Kumpánem na podobných akcích mu je jeho dlouholetý kamarád Bobby, který má však zálibu ve zvrhlém týrání. Když svou pozornost obrátí na Martyho novou dívku Lisu a její kamarádku Ally, Lisa se rozhodne, že Bobbyho krutovláda musí skončit. Shromáždí skupinu předměstských teenagerů a zosnuje plán, jak se Bobbyho navždy zbavit. Spiknutí je však odhaleno, z přátel jsou náhle nepřátelé a náhodní známí se stávají spoluviníky vraždy, která otřásla Amerikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (116)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Tak hnusné postavy, tedy charakterově, abys ve filmech z prostředí teenagerů hledal pod hodně silnou lupou. Tady jsou nechutní úplně všichni. Neschopnost dosáhnout nějakého vytčeného cíle, nudu a prázdnotu všedního dne ubíjejí sexem, drogami a násilím, což v kombinaci s nepříliš pronikavým intelektem postav tvoří smrtící velice zlou kombinaci. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Byl jsi jeho nejlepší kámoš, takže budeš pro poldy hlavní podezřelý !!" - "Ty vole, co ?? To bych snad kurva měl bejt spíš až ten poslední, kdo je napadne.." Velmi silný a rozhodně i režijně dost zajímavý film Larryho Clarka.. Jen mi hlava nebere, kdo vlastně do role zmrda, kterej všechny kolem šikanuje, vybral zrovna Nicka Stahla jeho hereckým schopnostem navzdory.. ()

Reklama

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Zcela seriózně a bez vlivu omamných prostředků jsem uvažoval o plném bodovém ohodnocení. Larry Clark mě naštval s Kenen Parkem, ale teď si vylepšil reputaci. Chystám se na Kids a pak doufám, že tohodle týpka budu chválit. Ale zpět k šikaně (asi ne moc oblíbená věta u slabých a tlustých základoškoláků). Co se Larrymu fakt povedlo je obsazení herců. Michael Pitt je absolutní špička mezi nastupující hereckou generací a Nick Stahl je žlutej bastard. Ale teď k holkám. Důležitý sou tam tři hlavní slečny, tři rozmazlený neuvažující mrchy. Všechny jsou dosti odlišné a každá mi přišla svým vlastním způsobem hóóódně sexy. Šikana má zcela přímočarý a jasný děj, dost krátký a zároveň dost závažný. A nejvíc mě bavilo, jak si tvůrci hráli s mými sympatiemi k postavám. Chvíli fandíte tomu, pak tomu. Ten vás sere a pak je super. Úplně všechno není k uvěření a taky logický, ale to není zas tak úplně podstatný. Důležitý je ten obraz (nás) mladých lidí...jak sou špatný, zkažený, hloupý, nebezpečný......a super. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

No, film se dá shrnout poměrně rychle. Jeden týpek má kámoše, kámoš je debil a tak toho týpka občas seřeže a vůbec mlátí skoro všechny kolem (i holky). A tak se rozhodnou, že ještě s několika dalšími ho zabijou. A nakonec to s nimi dopadne velice špatně. To je celý. Akorát, že ve filmu to trvá mnohem, mnohem, déle takže je to šílená nuda proložená věčným souložením na které jsme si u Clarka už zvykli (mám pocit, že je trochu ujetej). ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Já na Larryho Clarka nedám dopustit. Bravurně se zhostil nelehkého úkolu nafilmovat skutečný kriminální příběh, který šokuje brutalitou a surovostí. Počínání hlavního hrdiny, jeho přítelkyně a dívky, kterou zavražděný téměř znásilnil, lze možná pochopit a částečně ospravedlnit, protože všichni byli vystaveni velkému teroru, jak psychickému, tak i fyzickému. Samozřejmě nechybí otevřené sexuální scény, ale to už ke Clarkovým filmům zkrátka patří. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Policista oblečený v civilu, který zatýkal Martyho, je Frank Ilarraza, skutečný policejní detektiv, který v roce 1993 zatknul Martina Puccia. V titulcích je uveden jako Detective Frank Ilarazza", playing "himself". (Musak)

Reklama

Reklama