Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marty miluje vyjížďky na pláž a do barů. Kumpánem na podobných akcích mu je jeho dlouholetý kamarád Bobby, který má však zálibu ve zvrhlém týrání. Když svou pozornost obrátí na Martyho novou dívku Lisu a její kamarádku Ally, Lisa se rozhodne, že Bobbyho krutovláda musí skončit. Shromáždí skupinu předměstských teenagerů a zosnuje plán, jak se Bobbyho navždy zbavit. Spiknutí je však odhaleno, z přátel jsou náhle nepřátelé a náhodní známí se stávají spoluviníky vraždy, která otřásla Amerikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (116)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

No, film se dá shrnout poměrně rychle. Jeden týpek má kámoše, kámoš je debil a tak toho týpka občas seřeže a vůbec mlátí skoro všechny kolem (i holky). A tak se rozhodnou, že ještě s několika dalšími ho zabijou. A nakonec to s nimi dopadne velice špatně. To je celý. Akorát, že ve filmu to trvá mnohem, mnohem, déle takže je to šílená nuda proložená věčným souložením na které jsme si u Clarka už zvykli (mám pocit, že je trochu ujetej). ()

Mičl 

všechny recenze uživatele

Ani se mi nedělalo mdlo z toho obsahu, ale víc z tý kamery když s tím točili po ksichtech těch zdrogovaných, znuděných a zmagořených vejrostků z Floridy, který se zrovna domlouvali, jak nebohého BobbyBullyho zprovodí ze světa. To jsem se fakt malém poblil. Jinak toho šikanátora (jak i on sám uznal) asi měl hrát někdo jiný než Nick Stahl. Jako jediný z celého obsazení filmu není svému protagonistovi podobný hlavně teda vzhledově prakticky v ničem. Ale jinak docela dobrý průměr, rád jsem se seznámil s tímto příběhem, který je v tomto filmu ve všem ostatním totožný se skutečnou událostí. ()

Reklama

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Tento film opet potvrzuje ze drogy jsou spatne a americka mladez hloupa (coz vidime s kazdym novym pubertakem co se postupem deje ve filmu objevuje). Filmu chybi hlubsi myslenka a vicemene cokoliv co by z nej udelalo neco zajimavejsiho nez prumer. V teto dobe uz ani nikoho nemuze sokovat otevrenosti sexualnich scen a vulgarismy. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 4/10 Efekty 3/10/// +námět, děj -občas působí trošku nevěrohodně/// Další z filmu Larryho Clarka a vpravdě, jeho rukopis je zde znát. Ze trojice film Ken Park, Šikana a Kids se tento řadí mezi ně, tedy kvalit a poselství Kids nedosahuje, ale určitě lepší něž Ken Park. Z obsazení určitě budete znát Nicka Stahla (T3) a nebo Kelli Garner. Ostatní mladé hvězdičky ještě čekají na obějevení a teprve za pár let se uvidí. Samozřejmě pro tento film se taková škála herců hodí. A i když film nevyniká technickým nebo hudebním zpracováním (což hodnocení filmu sráží), tak rozhodně příběh i děj je zajímavej. Jo a pokud vás někdo šikanuje, rozhodně ho nezabíjejte a pokud přece, tak o tom všem neříkejte a když už to nikomu neřeknete, tak se ani nesnažte zahladit stopy, stejně dostanete křeslo./// Celkem 58%/// ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečných událostí o nevyrovnaných mladých lidech, kteří se domluví, že jednoho místního tyrana zabijou. Přitom v mnoha ohledech je těžké říci, že je dotyčný nějak výrazně horší než oni sami. Larry Clark se sice snaží, ale obávám se, že druhé Kids už prostě nenatočí. Brad Renfro, Nick Stahl a Michael Pitt předvádějí docela solidní herecké výkony, děvčata jsou mladá, krásná, nebojí se svlékat a předvést trochu toho přirozeně vypadajícího sexu à la film Larryho Clarka. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Původní tresty za vraždu se objevují v závěru filmu. Ve skutečnosti byly však tresty u některých aktérů později sníženy. Martymu Puccio (Bred Renfo) byl zrušen trest smrti a místo toho byl odsouzen k doživotnímu vězení. Lisa Connelly (Rachel Minner) byla propuštěna 3. února 2004. Alice Willis (Bijou Phillips) byla propuštěna 16. září 2001. Derek Dzvirko (Daniel Franzese) byl propuštěn 1. října 1999. Heather Swallers (Kelli Garner) byla propuštěna 14. února 1998. (megan017)
  • Bolo napísaných niekoľko verzií scenáru na túto skutočnú udalosť, z ktorých väčšinu Larry Clark zmietol zo stola, pretože neboli založené na Schutzeho knihe, ktorá obsahovala skutočné súdne svedectvá a správy o vražde z prvej ruky. Navyše, podľa neho, väčšina scenárov odstraňovala akýkoľvek homosexuálny podtext, najmä implikáciu, že Bobby bol latentný gay. Clark toto vo filme ale chcel mať. (Arsenal83)
  • Ze soudních výpovědí vyplývá, že stejně, jak je ukázáno ve filmu, i ve skutečném světě se násilnický Bobby Kent (Nick Stahl) před smrtí omlouval za své činy a prosil o milost, jeho dřívější oběti šikany však v útoku nepřestaly, snad z příliš velkého vzteku na Bobbyho nebo ze strachu, že by je později šel usvědčit. (Nick321)

Reklama

Reklama