Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marty miluje vyjížďky na pláž a do barů. Kumpánem na podobných akcích mu je jeho dlouholetý kamarád Bobby, který má však zálibu ve zvrhlém týrání. Když svou pozornost obrátí na Martyho novou dívku Lisu a její kamarádku Ally, Lisa se rozhodne, že Bobbyho krutovláda musí skončit. Shromáždí skupinu předměstských teenagerů a zosnuje plán, jak se Bobbyho navždy zbavit. Spiknutí je však odhaleno, z přátel jsou náhle nepřátelé a náhodní známí se stávají spoluviníky vraždy, která otřásla Amerikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (117)

tron 

všechny recenze uživatele

Ďalší príšerný film Larryho Clarka. Napriek tomu je ŠIKANA predsa len o čosi vydarenejšia, ako jeho predchádzajúci nechutný odpad (KEN PARK). Teda, ak si pod pojmom ´vydarenejšia´predstavíme lepší (resp. aspoň nejaký) scenár, pretože KEN PARK nič také nemal. Na strane druhej, ak sa vám ale KEN PARK páčil kvôli miestami až pornografickým scénam, budete zo ŠIKANY sklamaní, pretože v oblasti porna je ŠIKANA podstatne slabšia (ale niečo nájdete). Hoci je snímka lepšia, ako KEN PARK, je to ako keby sme sa bavili o tom, či je lepší trest smrti alebo doživotie. Viac v mojej recenzii: http://recenzie.org/mladezi-nepristupne/83-sikana-40- ()

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Tento film opet potvrzuje ze drogy jsou spatne a americka mladez hloupa (coz vidime s kazdym novym pubertakem co se postupem deje ve filmu objevuje). Filmu chybi hlubsi myslenka a vicemene cokoliv co by z nej udelalo neco zajimavejsiho nez prumer. V teto dobe uz ani nikoho nemuze sokovat otevrenosti sexualnich scen a vulgarismy. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Larry Clark nedokázal ovládnuť svoje deviantné pudy a tlačí nahotu, kopec sexuality a vulgárnosti aj tam, kde nie je treba, alebo toho netreba až toľko. Tento skutočný príbeh si určite zaslúžil oveľa viac, lebo inak je to fakt zaujímavý príbeh o zmrdoch z radov mládeže. Jeden blb tyran a tí ďalší blbci a ludry ako obete, ale v žiadnom prípade to obete v pravom zmysle slova nie sú. V každom prípade odporní kriminálnici, dnes už skoro každý vonku - od konca filmu sa veci posunuli. A aj výpovede a aj tvár toho tyrana bola iná - jednak to nebol beloch, ale potomok stredovýchodných imigrantov, a po druhé, minimálne jedno zo zobrazených znásilnení bolo vymyslené. Takže nakoniec tie "obete" a hlavne tie šľapky boli asi horší hajzli než on sám. Na Larryho Clarka ale výnimočne dobrý film. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Byl jsi jeho nejlepší kámoš, takže budeš pro poldy hlavní podezřelý !!" - "Ty vole, co ?? To bych snad kurva měl bejt spíš až ten poslední, kdo je napadne.." Velmi silný a rozhodně i režijně dost zajímavý film Larryho Clarka.. Jen mi hlava nebere, kdo vlastně do role zmrda, kterej všechny kolem šikanuje, vybral zrovna Nicka Stahla jeho hereckým schopnostem navzdory.. ()

Mičl 

všechny recenze uživatele

Ani se mi nedělalo mdlo z toho obsahu, ale víc z tý kamery když s tím točili po ksichtech těch zdrogovaných, znuděných a zmagořených vejrostků z Floridy, který se zrovna domlouvali, jak nebohého BobbyBullyho zprovodí ze světa. To jsem se fakt malém poblil. Jinak toho šikanátora (jak i on sám uznal) asi měl hrát někdo jiný než Nick Stahl. Jako jediný z celého obsazení filmu není svému protagonistovi podobný hlavně teda vzhledově prakticky v ničem. Ale jinak docela dobrý průměr, rád jsem se seznámil s tímto příběhem, který je v tomto filmu ve všem ostatním totožný se skutečnou událostí. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Policista oblečený v civilu, který zatýkal Martyho, je Frank Ilarraza, skutečný policejní detektiv, který v roce 1993 zatknul Martina Puccia. V titulcích je uveden jako Detective Frank Ilarazza", playing "himself". (Musak)

Reklama

Reklama