Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marty miluje vyjížďky na pláž a do barů. Kumpánem na podobných akcích mu je jeho dlouholetý kamarád Bobby, který má však zálibu ve zvrhlém týrání. Když svou pozornost obrátí na Martyho novou dívku Lisu a její kamarádku Ally, Lisa se rozhodne, že Bobbyho krutovláda musí skončit. Shromáždí skupinu předměstských teenagerů a zosnuje plán, jak se Bobbyho navždy zbavit. Spiknutí je však odhaleno, z přátel jsou náhle nepřátelé a náhodní známí se stávají spoluviníky vraždy, která otřásla Amerikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (116)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Živě si pamatuju, jak se mnou zamávala Clarkova prvotina Kids. Tenkrat jsem byl plus mínus ve věku hlavních protagonistů, dokonce s podobnými zájmy (skejt, brusle, zahálka... drogy a holky ne, tam jsem se ještě nechytal :D), takže identifikovat se s osudy parchantů nebylo tak těžké. Kdo by to tenkrát tušil, že autor neproniká do mentality mládeže naposled. Ken Park nebo právě Bully jsou další drsnou hovězinou, která vás zhnusí v plné čáře. Jakoby se Clark uměl ponořit do hlav nevycválaných děcek, vybrat exemplární případy a nasázet je do neveselého příběhu. A to ostatní se musí dostavit samo. Ruku na srdce, autor není žádnej umělec - film je surový, místy až neumětelský, ale to jakoby dodávalo na intenzitě samotné závažnosti tématu. Když pominu místy přímo až debilní dialogy, nevybavuju si místo, u kterého bych netrnul nějakým druhem zhnusení... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Larry Clark nedokázal ovládnuť svoje deviantné pudy a tlačí nahotu, kopec sexuality a vulgárnosti aj tam, kde nie je treba, alebo toho netreba až toľko. Tento skutočný príbeh si určite zaslúžil oveľa viac, lebo inak je to fakt zaujímavý príbeh o zmrdoch z radov mládeže. Jeden blb tyran a tí ďalší blbci a ludry ako obete, ale v žiadnom prípade to obete v pravom zmysle slova nie sú. V každom prípade odporní kriminálnici, dnes už skoro každý vonku - od konca filmu sa veci posunuli. A aj výpovede a aj tvár toho tyrana bola iná - jednak to nebol beloch, ale potomok stredovýchodných imigrantov, a po druhé, minimálne jedno zo zobrazených znásilnení bolo vymyslené. Takže nakoniec tie "obete" a hlavne tie šľapky boli asi horší hajzli než on sám. Na Larryho Clarka ale výnimočne dobrý film. ()

Reklama

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Tento film opet potvrzuje ze drogy jsou spatne a americka mladez hloupa (coz vidime s kazdym novym pubertakem co se postupem deje ve filmu objevuje). Filmu chybi hlubsi myslenka a vicemene cokoliv co by z nej udelalo neco zajimavejsiho nez prumer. V teto dobe uz ani nikoho nemuze sokovat otevrenosti sexualnich scen a vulgarismy. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak co s ním budeme dělat? Zabijeme ho!!! No tak to je teda drsný! Ok možná se dá tenhle film brát jako názorná ukázka zkaženosti a demence Americký mládeže, ale co z toho. Většina postav je příšerně obsazená, navíc v každý druhý větě se řeší kdo koho vojel a kdo komu kouřil. Možná to má bejt šokující, ale mě ta vylízanost postav nedonutila k zamyšlení spíš mě všichni srali natolik, že jsem si z toho odnesl jenom minimum pozitivních dojmů. Co se toho zpracování skutečnýho příběhu týče, tak tohle jsem nikde nečetl a tudíž nemám šajnu do jaký míry je to podle skutečnosti, ale tahle sjetá partička fušerů co mají na svědomí neskutečně zmrvenou a odfláknutou vraždu mě nijak nezaujala, teda krom faktu, že to byli vygumovaný kreténi.25% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Já na Larryho Clarka nedám dopustit. Bravurně se zhostil nelehkého úkolu nafilmovat skutečný kriminální příběh, který šokuje brutalitou a surovostí. Počínání hlavního hrdiny, jeho přítelkyně a dívky, kterou zavražděný téměř znásilnil, lze možná pochopit a částečně ospravedlnit, protože všichni byli vystaveni velkému teroru, jak psychickému, tak i fyzickému. Samozřejmě nechybí otevřené sexuální scény, ale to už ke Clarkovým filmům zkrátka patří. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Režisér Larry Clark povedal, že obsadenie Bijou Phillips pomohlo filmu získať financie: "Nebola to herečka, ale jej meno a pretože bola každý deň v novinách, keďže bola klubovým dieťaťom, nám zabezpečilo financovanie." (Arsenal83)
  • Policista oblečený v civilu, který zatýkal Martyho, je Frank Ilarraza, skutečný policejní detektiv, který v roce 1993 zatknul Martina Puccia. V titulcích je uveden jako Detective Frank Ilarazza", playing "himself". (Musak)
  • Aj keď sa udalosti, na ktorých je film založený, odohrávajú v roku 1993, samotný film zámerne nie je zasadený do roku 1993, ale do roku 2000, kedy bol natočený, aby sa predišlo prípadným problémom s anachronizmami. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno