Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marty miluje vyjížďky na pláž a do barů. Kumpánem na podobných akcích mu je jeho dlouholetý kamarád Bobby, který má však zálibu ve zvrhlém týrání. Když svou pozornost obrátí na Martyho novou dívku Lisu a její kamarádku Ally, Lisa se rozhodne, že Bobbyho krutovláda musí skončit. Shromáždí skupinu předměstských teenagerů a zosnuje plán, jak se Bobbyho navždy zbavit. Spiknutí je však odhaleno, z přátel jsou náhle nepřátelé a náhodní známí se stávají spoluviníky vraždy, která otřásla Amerikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (116)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Tohle mě celkem zklamalo.Většinu doby jsem čekala a doufala, že se začne konečně něco pořádného dít. Čekala jsem víc té šikany, nebo alespoň víc děje. Celkově na mě snímek působil celkem jednoúčelně a je škoda, že se z tak silného námětu nevytěžilo víc, protože to rozhodně šlo. Celá nafouklá šaráda, trvající bezmála dvě hodiny, se točila okolo naštvaných teenagerů hulících, řídících auta, provozujících sex a plánujících vraždu...Nic jiného se kromě posledních 10 minut neděje. To co si na sebe upoutává pozornost diváka jsou Bred Renfro a především Michael Pitt, který ačkoli hrál vedlejší roli strhával většinu mé pozornosti. Škoda, že nedostává víc rolí ve kterých by se projevil, ale myslím že v Funny Games USA ukázal, že vážně umí hrát. S hodnocením váhám mezi dvěma a jednou hvězdou, myslím, že se ale spíš přikloním k té jedné- takže tak nějak 1,5 hvězdičky. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Najprv každý s každým súloží, medzitým sa sfetujú, potom každý s každým hovorí o tom, ako zabijú Bobbyho (Bobbyho z debaty vynechajú), potom zase všetci súložia a pri tom fetujú, miestami niekto dostane cez držku a nakoniec zase každý s každým preberá, kto čo urobil a neurobil. A aby som nezabudla, fetujú. Súčet IQ celej partie vydá tak na jedného priemerne inteligentného človeka a ozaj, ...stále súložia a fetujú. ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsem měl pocit, že se pan režisér snaží prezentovat porno, přesněji řečeno takový ten druh co běží v noci v TV, ve kterém není nic podstatného vidět. Tady s hodnocením nebudu mít žádný problém. Je to skoro až ten typický zástupce odpadu. Jakýsi potenciál ve vzduchu možná poletoval. Věřím, že se to dalo poskládat tak, aby divák byl ohromen a šokován zároveň. Nicméně to není případ tohoto filmu. Parta naprostých ubožáků se posílí ganjou a jedou zabít strašného násilníka Bobbyho. A jak to dopadne je vám vlastně úplně jedno, i když podle postupu hlavních hrdinů to okamžitě udhadnete a nemůžete se splést. Inspirace skutečnou událostí? Stačí, že byl nějaký kluk zabit kamarády. už tohle je inspirace skutečnou událostí a vše ostatnímůže být vymyšleno, což také určitě bylo. Ten film je prostě výplod choré mysli a lituji času, který jsem mu musel obětovat. Herci nesympatičtí, naprosto žádné napětí. Jednoznačně odpad! ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ľudia sú rôzni a rôzne koníčky majú. To je fakt. Ak niekto frčí výlučne na výletoch autom, tráve, surfovaní, sexe a počítačových hrách, nečudo, že pri plánovaní, realizácii aj krytí stôp uskutočnenej vraždy pôsobí ako totálny hlupák. Nuž a ak sa dá do partie skupinka teenagerov s rovnakými záľubami, tak tu máme v hlavnej úlohe partiu korunovaných hlupákov. Ich jednanie som sledoval s neveriaco otvorenými ústami, ale len potiaľ, pokiaľ som si neuvedomil hĺbku ich voľnočasových záľub. Aha, vlastne ešte sledovali rôzne tv programy pre mladých a zábavné sitcomy. Rozhodne si nemyslím, že len mladí Kalifornčania patria medzi podobné hlúpe stvorenia. Takýchto ľudí, generovaných ich preferovaným typom trávenia voľného času a vynechávaním takmer všetkého, čo vyžaduje zapojenie šedej kôry mozgovej je zhruba rovnako veľa všade po svete. Poznámka: Nie tak dávno (1999) dvaja slovenskí teenageri (15 a 16 rokov) obdobným spôsobom ako vo filme surovo zavraždili (33 bodných rán a následné podrezanie) starú babičku a ukradli jej cca 1000 korún. To už motív vraždy vo filme bol o čosi ušľachtilejší - zbaviť sa neznesiteľne násilníckeho hajzla a znásilňovača. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 4/10 Efekty 3/10/// +námět, děj -občas působí trošku nevěrohodně/// Další z filmu Larryho Clarka a vpravdě, jeho rukopis je zde znát. Ze trojice film Ken Park, Šikana a Kids se tento řadí mezi ně, tedy kvalit a poselství Kids nedosahuje, ale určitě lepší něž Ken Park. Z obsazení určitě budete znát Nicka Stahla (T3) a nebo Kelli Garner. Ostatní mladé hvězdičky ještě čekají na obějevení a teprve za pár let se uvidí. Samozřejmě pro tento film se taková škála herců hodí. A i když film nevyniká technickým nebo hudebním zpracováním (což hodnocení filmu sráží), tak rozhodně příběh i děj je zajímavej. Jo a pokud vás někdo šikanuje, rozhodně ho nezabíjejte a pokud přece, tak o tom všem neříkejte a když už to nikomu neřeknete, tak se ani nesnažte zahladit stopy, stejně dostanete křeslo./// Celkem 58%/// ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Aj keď sa udalosti, na ktorých je film založený, odohrávajú v roku 1993, samotný film zámerne nie je zasadený do roku 1993, ale do roku 2000, kedy bol natočený, aby sa predišlo prípadným problémom s anachronizmami. (Arsenal83)

Reklama

Reklama