Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marty miluje vyjížďky na pláž a do barů. Kumpánem na podobných akcích mu je jeho dlouholetý kamarád Bobby, který má však zálibu ve zvrhlém týrání. Když svou pozornost obrátí na Martyho novou dívku Lisu a její kamarádku Ally, Lisa se rozhodne, že Bobbyho krutovláda musí skončit. Shromáždí skupinu předměstských teenagerů a zosnuje plán, jak se Bobbyho navždy zbavit. Spiknutí je však odhaleno, z přátel jsou náhle nepřátelé a náhodní známí se stávají spoluviníky vraždy, která otřásla Amerikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Byl jsi jeho nejlepší kámoš, takže budeš pro poldy hlavní podezřelý !!" - "Ty vole, co ?? To bych snad kurva měl bejt spíš až ten poslední, kdo je napadne.." Velmi silný a rozhodně i režijně dost zajímavý film Larryho Clarka.. Jen mi hlava nebere, kdo vlastně do role zmrda, kterej všechny kolem šikanuje, vybral zrovna Nicka Stahla jeho hereckým schopnostem navzdory.. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Předně se tohle nedá brát jako generační výpověď. Film se soustředí na skupinku katalogových blbců, které nezajímá nic jiného než hulení, sex a poflakování se a když tahle partička zosnuje vraždu, je celkem jasné, jak to celé nakonec dopadne. A ta doba po vraždě se mi líbila ze všeho nejvíc, protože na rozdíl od podobně laděných filmů tu tvůrci pracovali s reálným chováním všech zúčastněných. Vlastně totéž se dá říct i o době před mordem, jen se to všechno neslo v kopulačním rytmu proloženém potahováním z jointů a všudypřítomným fuckováním. Nic hlubokomyslného, ale mě bavilo dívat se na známé tváře, které tehdy stály na začátku kariéry a stejně tak na Renfra, který i tady ukazuje, kam to mohl dotáhnout. 70% ()

Reklama

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Najprv každý s každým súloží, medzitým sa sfetujú, potom každý s každým hovorí o tom, ako zabijú Bobbyho (Bobbyho z debaty vynechajú), potom zase všetci súložia a pri tom fetujú, miestami niekto dostane cez držku a nakoniec zase každý s každým preberá, kto čo urobil a neurobil. A aby som nezabudla, fetujú. Súčet IQ celej partie vydá tak na jedného priemerne inteligentného človeka a ozaj, ...stále súložia a fetujú. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Larry Clark nedokázal ovládnuť svoje deviantné pudy a tlačí nahotu, kopec sexuality a vulgárnosti aj tam, kde nie je treba, alebo toho netreba až toľko. Tento skutočný príbeh si určite zaslúžil oveľa viac, lebo inak je to fakt zaujímavý príbeh o zmrdoch z radov mládeže. Jeden blb tyran a tí ďalší blbci a ludry ako obete, ale v žiadnom prípade to obete v pravom zmysle slova nie sú. V každom prípade odporní kriminálnici, dnes už skoro každý vonku - od konca filmu sa veci posunuli. A aj výpovede a aj tvár toho tyrana bola iná - jednak to nebol beloch, ale potomok stredovýchodných imigrantov, a po druhé, minimálne jedno zo zobrazených znásilnení bolo vymyslené. Takže nakoniec tie "obete" a hlavne tie šľapky boli asi horší hajzli než on sám. Na Larryho Clarka ale výnimočne dobrý film. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečných událostí o nevyrovnaných mladých lidech, kteří se domluví, že jednoho místního tyrana zabijou. Přitom v mnoha ohledech je těžké říci, že je dotyčný nějak výrazně horší než oni sami. Larry Clark se sice snaží, ale obávám se, že druhé Kids už prostě nenatočí. Brad Renfro, Nick Stahl a Michael Pitt předvádějí docela solidní herecké výkony, děvčata jsou mladá, krásná, nebojí se svlékat a předvést trochu toho přirozeně vypadajícího sexu à la film Larryho Clarka. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Film mal vyjsť skôr ešte pred rokom 2000, ale po streľbe v Columbine z neho niektorí finančníci z projektu ustúpili. Scenárista David McKenna však povedal, že práve táto streľba má byť námetom toho, aby vznikol film, ktorý varuje spoločnosť pred súčasnou mládežou: „Je čas, aby sme sa zobudili do spôsobu života mnohých našich detí." Peniaze na film sa nakoniec podarilo zohnať. (Arsenal83)
  • Bolo napísaných niekoľko verzií scenáru na túto skutočnú udalosť, z ktorých väčšinu Larry Clark zmietol zo stola, pretože neboli založené na Schutzeho knihe, ktorá obsahovala skutočné súdne svedectvá a správy o vražde z prvej ruky. Navyše, podľa neho, väčšina scenárov odstraňovala akýkoľvek homosexuálny podtext, najmä implikáciu, že Bobby bol latentný gay. Clark toto vo filme ale chcel mať. (Arsenal83)

Reklama

Reklama