Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marty miluje vyjížďky na pláž a do barů. Kumpánem na podobných akcích mu je jeho dlouholetý kamarád Bobby, který má však zálibu ve zvrhlém týrání. Když svou pozornost obrátí na Martyho novou dívku Lisu a její kamarádku Ally, Lisa se rozhodne, že Bobbyho krutovláda musí skončit. Shromáždí skupinu předměstských teenagerů a zosnuje plán, jak se Bobbyho navždy zbavit. Spiknutí je však odhaleno, z přátel jsou náhle nepřátelé a náhodní známí se stávají spoluviníky vraždy, která otřásla Amerikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (116)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Měla jsem film zapnutý při práci na počítači, protože ztrácet čas tím, že bych tohle sledovala a nic jiného nedělala... no tak to tedy ne! Pokud to skutečně měla být nějaká generační výpověď, pak je mi té generace upřímně líto. Sbírka nesympatických, spratkovitých charakterů je korunována zcela nepochopitelnou postavou Brada Renfra, který se "kamarádem" bezdůvodně nechá ponižovat, bít, nechá si brát peníze... a proč vlastně? Své dívce to se slabošským záchvatem pláče vysvětlí tak, že se to děje už od dětství...WTF? Nevěrohodné a hloupé, stejně jako celá ta zápletka, kdy se všichni houfně rozhodnou tyrana oddělat. Křečovitě vecpaná sexualita za každou cenu, rozlítaná kamera a občasné nicneříkající záběry už pak byly jen hřebíčkem do rakve mé trpělivosti. Nejsem cílová skupina, třeba to někoho mohlo oslovit... 39% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Příběh o jedné nedokonalé vraždě, o které věděla půlka předměstí, o následném rozplétání vztahů, obviňování se, psychické zátěži!! Svědomí tíží i ty drsnější jedince, které si vzal na mušku známý provokatér Clark - a musím smeknout, že napětí se ho drží jako klíště!! Plusem je bezesporu i herecká stránka, jistá neobratnost a tupost několika jedinců americké mládeže byla zcela jistě záměrná!! Vyšší hodnocení přesto sráží kostrbatý děj a přílišná plytkost jednání postav; aneb sbalím kluka, hned na to skočíme, budeme mít děťátko, řeknu to příteli a on mě umlátí, ale já ho stejně neskutečně miluju - a ještě pomůžu zabít jeho kamaráda!! ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečných událostí o nevyrovnaných mladých lidech, kteří se domluví, že jednoho místního tyrana zabijou. Přitom v mnoha ohledech je těžké říci, že je dotyčný nějak výrazně horší než oni sami. Larry Clark se sice snaží, ale obávám se, že druhé Kids už prostě nenatočí. Brad Renfro, Nick Stahl a Michael Pitt předvádějí docela solidní herecké výkony, děvčata jsou mladá, krásná, nebojí se svlékat a předvést trochu toho přirozeně vypadajícího sexu à la film Larryho Clarka. ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Skvělé. Film, který se hodně pomalu rozjíždí nakonec nabere tak vysoké otáčky, až se to nemusí kdekomu líbit, a proto chápu i negativní hodnocení, neboť film je opravdu naplněn , jak jsme u Clarka zvyklý, násilím, sexem a drogami. Každopádně jde o majstrštyk (hlavně herecký) a mě se film moc líbil a musím uznat, že jde zatím o nejlepší Clarkův film. Pět hvězd nedám jen proto, že mi přišel konec až zbytečně moc zdlouhavý ale i tak jde o lepší 4 hvězdy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Předně se tohle nedá brát jako generační výpověď. Film se soustředí na skupinku katalogových blbců, které nezajímá nic jiného než hulení, sex a poflakování se a když tahle partička zosnuje vraždu, je celkem jasné, jak to celé nakonec dopadne. A ta doba po vraždě se mi líbila ze všeho nejvíc, protože na rozdíl od podobně laděných filmů tu tvůrci pracovali s reálným chováním všech zúčastněných. Vlastně totéž se dá říct i o době před mordem, jen se to všechno neslo v kopulačním rytmu proloženém potahováním z jointů a všudypřítomným fuckováním. Nic hlubokomyslného, ale mě bavilo dívat se na známé tváře, které tehdy stály na začátku kariéry a stejně tak na Renfra, který i tady ukazuje, kam to mohl dotáhnout. 70% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Film zožal všeobecnú kritiku médií, kritikov a filmových odborníkov za to, že Larry Clark bezdôvodne okorenil film scénami nahoty a sexu. Roger Ebert napísal, že ide o "nehanebný voyeurizmus", Film Threat opísal, že film je "na hranici porna". (Arsenal83)
  • Film znamenal začiatok kariérneho pádu Brada Renfra. Kvôli problémom s drogovou závislosťou v osobnom živote začala trpieť jeho profesionálna kariéra, až do jeho predčasnej a náhlej smrti v roku 2008. (Arsenal83)

Reklama

Reklama