Reklama

Reklama

Hasič Jeremy Coleman se se svým otcem stal svědkem brutální vraždy a sám jen tak tak vyvázl živý. Jakožto svědek proti vládci podsvětí Haganovi je umístěn do programu ochrany svědků pod dozor amerických maršálů. Když je však ohrožena i jeho nová identita, je Jeremy nucen podniknout neočekávanou akci, aby získal zpět svůj život a zachránil životy svých nejbližších. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (168)

charlie_ando 

všechny recenze uživatele

Slunné Vánoce nezačnou v Kalifornii pro hasiče Jeremyho Colemana (Josh Duhamel) nijak zvlášť dobře. Shodou okolností se připlete k dvojnásobné chladnokrevné vraždě a sám je během ní postřelen. Jako jediný přeživší, řádění gangu skinheadů, je korunním svědkem v procesu proti jejich vůdci Davidu Haganovi (Vincent D'Onofrio) a aby ho policie ochránila před zastrašováním od nebezpečného sociopata, je umístěn do federálního programu na ochranu svědků. Starému mládenci se tak změní ze dne na den celý jeho dosavadní život. Novým přechodným domovem se mu stane New Orleans a překvapivě tu kromě bezpečí najde i životní lásku. Nájemní vrazi jsou mu však na stopě a tak bere hrdinný hasič do rukou spravedlnost. Musí ochránit nejen sebe, ale hlavně své blízké, nad kterými visí Damoklův meč msty šíleného neonacisty. Cvrkot z povzdálí kontroluje polda z vesnice, poručík Mike Cella, kterého hraje, protože všichni musíme platit složenky, unavený Bruce Willis. Vše se přímočaře sune k nevyhnutelnému předvídatelnému ohnivému finále. Vcelku slušně obsazená, průměrná, lehce patetická krimi, která se nebojí násilí. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem obdivoval hasiče...zachraňují lidské životy a nasazují přitom své krky. Jeremy Coleman (Josh Duhamel) si však zahrává s ohněm a jde mu po krku partička pořádných řízků jednoho pořádného mafiána. Naštěstí svůj život vezme do svých rukou a Bruce ponechá za kancelářským stolem. Což nevadí, jeho i jen pár snímků potěší! A i když je celý případ přitažen za vlasy, já se ohromně bavil a to je pro mě nejdůležitější! 80% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Musím usekat pár prstů a prostřelit lebku několika špatným hošanům, protože láska za to stojí a je potřeba za ní bojovat. Je to cena, za kterou budeme moci být spolu. Uff.. Když chce Fire with Fire brnkat na city a „jít do hloubky“, divák se cítí trapně; když ale zrychlí střih, přidá trochu živější hudby a některá z postav vytáhne bouchačku, docela to odsýpá. Jít na to do kina, nadávám, takhle je ale výsledek a pocit z nenápadného béčka, z kterého sálá osmdesátková atmosféra, překvapivě velmi slušný. Škoda jen, že tvůrci lépe nepřemýšleli u castingu – Josh Duhamel je jednoduše nevýrazný, nezajímavý a ve vypjatých scénách až otravný. A na sousto, které se snaží ukousnout, je až moc hodný. Naopak když naproti sobě stojí Willis a D´Onofrio, napětí by se dalo krájet. Tuhle story jinak velmi dobře známe. Obyčejný, lehce namistrovaný hasič se stane svědkem zločinu. Než stačí zvednout hlavu z podlahy, jeden ďábelský nácek sejme dva jeho černé kamarády. Než pochopí, s kým měl tu čest, ocitne se v programu na ochranu svědků. Než se naděje z prvotní zamilovanosti sličná Rosario Dawson, létají kolem kulky. Než se naděje divák, z hasiče je nelítostný mstitel. Než se naděje Bruce Willis, schytá zase pár pochlebujících komentářů. Ale jak říkám, onen hasič k tomu všemu nemá potřebné parametry, s hasičskými „fígly“ si to přesto dokluše až k hlavnímu záporákovi a mdlému finále. Mezitím ale musí odkrouhnout další drsňáky s tvářemi Vinnieho Jonese nebo Juliana McMahona. Jenže..!! Právě u druhého jmenovaného (a jeho „jen tak mimochodem“ odchodem ze scény) jde krásně ilustrovat, jak tvůrci nedělají nic navíc – jdou vyloženě na jistotu, nepřekvapí, nedojmou, leccos odfláknou, režijně nebo scenáristicky nezaujmou. Což je ve finále škoda, protože já bych i ty čtyři hvězdy střelil!! ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Odlesk v Bruceových očích dává vzpomenout na všechny ty policajty, co kdy odehrál a stává se tak jediným světlým momentem v této pohádce plné šťestí, náhod a blbostí... Doplněno o bezduché zpomalené scény, které vévodí onanická sprchová scéna, plná bolesti a vzpomínek... Je to neskutečně naivní, s nahodně pospojovanými dialogy a celkově blbým uchopením a logikou příběhu, plné nesmyslů a dějových anti-zvratů... Ti zlý "hitlerčíci" jsou také příliš šablonovití než aby naháněli strach a hrůzu, o hlavním hrdinovi toho také moc nejde napsat, je to totiž nikdo... Podle trošku reálných parametrů by ho dostali tak za půl hodky... ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

No ty bláho jako hasič zabiják? Ne. Herci nejsou špatní, a jednotlivé části jsou v pořádku, ovšem pohromadě je to naprosto bezkrevné a šedivé. Akce zvláštní, a scénář se snaží dramatizovat občana co vezme pomstu do vlastních rukou, a on je to požárník,pravej americkej hrdina, jéé. Některé dialogy jsou tak rádoby osmdesátkové, že jsou směšné. Atmosféra není. Podprůměrné. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (3)

  • Napriek tomu, že sa väčšina filmu odohráva v Kalifornii, tak celé natáčanie prebiehalo v meste New Orleans v Louisiane. (MikaelSVK)
  • Film je věnován herci Justinu Holecekovi, který zemřel v roce 2009. (Terva)
  • Po filmu Sin City - město hříchu (2005) se jedná o druhou spolupráci hereckého dua Bruce Willis a Rosario Dawson. Herci Josh Duhamel a James Lesure si spolu zahráli hlavní role už v seriálu Las Vegas: Kasino (od r. 2003), kde rovněž hráli kolegy v zaměstnání. Josh Duhamel a Kevin Dunn si spolu zahráli také ve všech dílech série Transformers. (mzss1)

Reklama

Reklama