Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest nezaměstnaných ocelářů sedí v čekárně na pracáku a přemýšlí, jak vydělat peníze. Jó, ti tanečníci, co se tady svlékali minulý týden do plavek, ti jsou teda za vodou. A proč bychom to nezkusili taky? Ne jen tak ledajaké představení, opravdový striptýz - Do naha! Je fakt, že v partě není nikdo moc hezkej. Někteří z nás jsou trochu při těle, máme chatrné zdraví, jeden se pokusil o sebevraždu a dalšímu manželka otloukla o hlavu sádrového trpaslíka. Vlastně tím už nemůžeme zas tak moc ztratit! (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (298)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Opätovne nedokážem zdieľať spokojnosť až nadšenie mojich obľúbencov, a vlastne väčšiny užívateľov. Pritom moje sklamanie nepramení z nenaplneného očakávania, pretože to, čo som o filme vopred vedel, dávalo tušiť hrúbku ľadu, na aký sa režisér s týmto námetom pustil. Nepočítal som s tým, že sa mi podarí s niektorou postavou stotožniť (aj keď som bol sám nejakú dobu beznádejne nezamestnaný), ale ani s tým, že budú na mňa pôsobiť odpudzujúco. Podobný pocit som mal pri postave Biga Lebowského. Ťažko môžem sympatizovať s ľuďmi, ktorí sú ochotní robiť čokoľvek, len aby nemuseli robiť. A avizovaný humor mi pripadal viac trápny, než anglický. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Tematikou nie úplne najľahšia, ale v podstate pravdivá komédia zo života. Veľmi sa mi páči, ako sa režisér Peter Cattaneo popasoval s takouto témou a popritom neskĺzol do trápnosti, aj keď mal v niektorých chvíľach už veľmi na mále. Je tu množstvo vtipných momentov, to určite, veď je to predsa len komédia, ale v prvom rade je tento film o ľuďoch... O ľuďoch a o tom, ako si poradia v zložitých životných situáciách, v tomto prípade v nezamestnanosti. A poradili si s tým bravúrne, aspoň z môjho pohľadu filmového nadšenca. Za mňa 9/10. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Britská kinematografie sice dokázala tradičně přicházet s pozoruhodnými filmy, které bodovaly u kritiky i diváků, nicméně na to, pouštět se do křížku s produkcí velkých amerických studií, nemohla už vzhledem k odlišnému finančnímu zázemí ani pomyslet. Britskému žebříčku návštěvnosti dlouhodobě kralovaly americké velkofilmy. První vlaštovkou byl Trainspotting, ale teprve komedie Do naha přišla s ideálním obchodním produktem, který na trhu stoprocentně zabral a stal se vzorem pro mnohé napodobeniny. Byl to v Británii nejnavštěvovanější snímek roku a slušně zabodoval i na americkém trhu, kde to mají evropské filmy tradičně těžké. Charakterově pestré, protikladné a náležitě přitažlivé herecké obsazení, pestrá paleta témat, kde se skloubí erotické prvky se sociálním podtextem a to celé je zabalené do komediální formy. Humor nikdy neklesá pod hranici laciné podbízivosti a scénář je opravdu vyvážený, navíc má snímek přiměřenou stopáž. Celkový dojem 90 %. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Chceš si zarobiť, tak sa vyzleč. Stará osvedčená taktika nielen pre ženy. Z tohto humoru som ale nechytil nič, možno okrem samovražednej scény v aute, a holé anglické zadky a ešte mužské, to je kávička pre iných pánov. Vyzdvihujem však, že film ukázal fungujúce rodiny a ženy, ktoré napriek nezhodám svojich mužov chápu. Taký súlad sa dnes už radšej nestvárňuje. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Ve stylu výchovných humoristických pohádek Nicka Hornbyho. Dělat "on the dole" cokoliv je lepší než rezignovat na život, flákat se a mastit karty, protože pak ty ženské začnou skutečně močit jako chlapi. Takže když ony tak, my jim na oplátku vezmeme typicky ženskou doménu - strip tease. Optimismus a víra v život sálá z každého políčka filmu a naplňuje Hornbyho tezi z Long Way Down: odlož sebevraždu o půl roku a ono se něco změní. A jak v Hornbyho knize, tak i v The Full Monty je to změna k lepšímu. Není nikterak velká, ale je k lepšímu. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (26)

  • Americká verze filmu musel být nadabována, protože Američáne by nerozuměli britskému slangu. (salamandrr)
  • Pracovní název filmu byl Eggs, Beans and Chippendales. (salamandrr)
  • Původní verze filmu přišla producentům příliš krátká a proto se, tři měsíce po oficiálním konci natáčení, dotočilo několik scén. Šlo například o scény, kdy hrdinové trénují nebo hrají fotbal. Robert Carlyle v té době již pracoval na jiném filmu, tudíž jej v těchto záběrech ani nezahlédnete. (Elisebah)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama