Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest nezaměstnaných ocelářů sedí v čekárně na pracáku a přemýšlí, jak vydělat peníze. Jó, ti tanečníci, co se tady svlékali minulý týden do plavek, ti jsou teda za vodou. A proč bychom to nezkusili taky? Ne jen tak ledajaké představení, opravdový striptýz - Do naha! Je fakt, že v partě není nikdo moc hezkej. Někteří z nás jsou trochu při těle, máme chatrné zdraví, jeden se pokusil o sebevraždu a dalšímu manželka otloukla o hlavu sádrového trpaslíka. Vlastně tím už nemůžeme zas tak moc ztratit! (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (299)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Od Clockwork Orange nemělo být Zpívání v dešti nikdy jako dřív, dokud nepřišel Cattaneo s komedií o sheffieldských dělnících na dlažbě, kteří jsou nuceni se živit svým nahým, tancem rozpohybovaným tělem. Ono tam vlastně ani moc opravdu komediálních situací není (výjimkou jest taneční cukání při čekání na úřadě či prohlídka videozáznamu na policejní stanici), ale britské „sociální komedie“ vyluzující díky pozitivním emocím lehký úsměv na rtech jsou už prostě takové. Nezbývá se než modlit, aby nepřišel americký remake se Schneiderem v roli propuštěného filadelfského svářeče ukazujícího po nocích piňďoura v striptýzových klubech.. ()

Thorn 

všechny recenze uživatele

Skvělá britská komedie o partě smolařů, kteří se pokusí vydělat nějaké peníze pomocí striptýzové show. Už jen ten nápad zní naprosto šíleně a divákovi tak musí být jasné, že o zábavu tady rozhodně nebude nouze. K výbornému komediálnímu námětu si pak ještě přičtěte skvělé herce, kteří člověka dokážou v každé komické scéně rozesmát. Ústřední parta je sice poněkud nesourodá a zpočátku i lehce neohrabaná, ale možná právě proto jim divák tak fandí. Hlavní hrdinové se postupně vypracují a nakonec jsou připraveni předvést skutečně profesionální výkon. Kromě úžasného humoru se mi na tomto filmu líbí také chytlavé písničky a zajímavé prostředí města Sheffieldu, které už má lepší časy očividně za sebou. Komedie Do naha! je rozhodně filmem, který navodí každému člověku dobrou náladu a vykouzlí mu úsměv na rtech. Je dobrým příkladem toho, že život je potřeba brát s nadhledem a i když to někdy nestojí za nic, nijak to nebrání tomu, aby si člověk neužil trochu té legrace. Tento film tedy rozhodně každému doporučuji. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý slúži ako trefná analýza spoločenského úpadku v rodine a v zamestnaní podaná typicky anglickým spôsobom, ktorý je plný nečakaného humoru a vieryhodných postáv. Celý tento film je vlastne postavený na veľmi banálnej zápletke, ktorá nevybočuje zo svojho smerovania ale ktorú neskutočne obohacujú dobre napísané a zahrané postavy, z ktorých sú najvýraznejšie dva charaktery v podaní Roberta Carlyleho a Toma Wilkinsona. Inak sa jedná o veľmi pohodový filmík, ktorý dýcha uvoľnenosťou a ktorý podáva sociálne ťažké témy tým najneskutočnejším a hlavne nadmieru odľahčeným spôsobom. Nie je to dokonalé, ale rozhodne sa pri tom nudiť nebudete. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Opätovne nedokážem zdieľať spokojnosť až nadšenie mojich obľúbencov, a vlastne väčšiny užívateľov. Pritom moje sklamanie nepramení z nenaplneného očakávania, pretože to, čo som o filme vopred vedel, dávalo tušiť hrúbku ľadu, na aký sa režisér s týmto námetom pustil. Nepočítal som s tým, že sa mi podarí s niektorou postavou stotožniť (aj keď som bol sám nejakú dobu beznádejne nezamestnaný), ale ani s tým, že budú na mňa pôsobiť odpudzujúco. Podobný pocit som mal pri postave Biga Lebowského. Ťažko môžem sympatizovať s ľuďmi, ktorí sú ochotní robiť čokoľvek, len aby nemuseli robiť. A avizovaný humor mi pripadal viac trápny, než anglický. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Vypilovaný scenár a chápajúca réžia, ktorá sa nikam neponáhľa a na nič netlačí, sú viac než solídnym základom pre herecké výkony, ktoré dnes tvoria asi najživotaschopnejšiu zložku celého filmu. Robert Carlyle a spol. pôsobia ako najzohratejšia kapela, v ktorej každý podáva mimoriadny (a odvážny!) individuálny výkon, nikto však nevyčnieva. Je to reťaz podnetov a reakcií, stopercentne kolektívna záležitosť, odovzdaná služba celku. Poctivo odskúšané, pred kamerou potom presné a suverénne až tak, že je priestor a čas koreniť to drobnými, takmer nepostrehnuteľnými improvizáciami, ktoré celý tento malý-veľký príbeh ešte viac poľudšťujú. V tejto rovine neopozerateľné. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (26)

  • Jde o nejvýdělečnější britský film historie. Celosvětově vydělal 160,5 milionů liber (256,9 milionů dolarů). (Karlos80)
  • Film bol natočený za 40 dní. Natáčalo sa v Sheffielde na severe Anglicka. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama