Reklama

Reklama

Kličko

  • Německo Klitschko (více)

Obsahy(1)

Podívejte se na detailní portrét dvou výjimečných sportovců, ale především bratrů, Vitalije a Vladimíra Kličkových. Sledujte jejich osudy a kariéru během dětství na socialistické Ukrajině, v dobách jejich tvrdých boxerských začátků i ve chvílích, kdy se z nich staly mezinárodní sportovní legendy. Prožijte s nimi úspěchy i dílčí nezdary, zlá období i triumfální návraty, stejně jako jejich vzájemné konflikty. Příběh bratrů – boxerů upoutá a inspiruje sportovní fanoušky i ty, kteří dosud nikdy nespatřili ring. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (179)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Pokud vás alespoň trochu zajímá svět profesionálního boxu, jistě by vám neměl uniknout dokument sumírující život sourozenecké dvojice bratří Kličků. Dočkáte se zde nejen krátkých ukázek z klíčových zápasů, které předznamenávaly jejich profesionální vzestupy a pády, ale i rozhovory s trenéry, rodiči a krátkými pohledy do dětství, rozdíly mezi bratry. Zejména jejich mládí v Sovětském svazu, kdy rodina cestovala po štacích s otcem, profesionálním vojákem, formovala jejich myšlení. Černobylská tragédie a první návštěvy západního kapitalistického světa znamenaly velké změny, které by zamávaly s každým člověkem, ať sportovcem či nesportovcem. Železná vůle a zásadovost jim nakonec pomohla obstát i v cizím nebezpečném světě. Klobouk dolů před tím, co dokázali a stále ještě dokazují. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Skoro dvouhodinový doumentární film sleduje kariéru dvou ruských a posléze německých boxerů - Vitalije a Vladimíra Kličkových. Zádumčivá hudba, zpomalené záběry příchodu do ringu či soubojů samotných. Těmito atributy je orámováno vyprávění o mládí, dospívání a životní kariéře Kličkových. Dozvíme se, že jejich otec dobrovolně šel likvidovat následky havárie v Čenobylu, jak probíhala komunistická výchova na tehdejších školách, vše doprovázeno dobovými záběry, a pak už přejdeme na první výhry, vítězství v mistrovství Ukrajiny a posléze SSSR, o emigraci do Německa, a dalších zápasech. Dokument je stylizován pro skutečné fanoušky těchto boxerů, a navíc nenabízí nic dalšího. Dokonce ani záběrů z tréninků moc neuvidíme. Dozvíme se třeba, že a Ukrajině byly těžké časy, ale v obraze vidíme, jak cvičí Vladimír bojového psa. Dozvíme se však, že oba bratři vystudovali vysokou školu a v ringu více přemýšlejí. Jak říkám, dokument ocení především fanoušci boxu a obou bratrů. Mne osobně neláká ani jedno, proto těžko mohu hodnotit - ale nějak mi nic nového dokument nepřinesl. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/klicko.html ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

S boxem to mám asi tak: Naživo, případně z televizního záznamu by mě tyhle otloukací zápasy nejspíš děsně nudily a neviděl bych v nich nic jiného, než že se jeden hromotluk snaží toho druhého naklepat jako řízek. Chyběl by mi v tom zkrátka příběh, jakákoliv motivace, nějaký "cíl" (a pozor, "cíl" neznamená jen "vítězství"), ke kterému se chce boxer promlátit. Když ale vidím příběhy z ringu ve filmu (Zuřící býk, Rocky, Million Dollar Baby, Někdo tam nahoře mě má rád, Boxer a smrť...) či v dokumentu, jakým je právě Kličko, kde ten příběh je, jsem rázem spokojený. Co se týče tohoto snímku, ten má výhodu především v obou hlavních protagonistech, nesmírně sympatických bratrech Kličkových, a pak v tom, že jej natočili Němci, kteří jsou na "jejich" Ukrajince právem hrdí. Některé záběry se vryly do paměti (ano, hlavně Vitalijův zápas s roztrženým okem), chválím citlivě natočenou rodinnou minulost a minimum sentimentu. Čtyři a kus. ()

Ducke 

všechny recenze uživatele

Mnozí o nich tvrdí, že ničí Box, já mezi ně nepatřím, je úžasné sledovat, kolik let si pořád dokazují, jak se dokáží udržet na vrcholu a a ani jednou neselhat. Moc se mi líbilo, jak film ukázuje jejich životní pouť, abychom viděli, že jsou to taky lidé jako my všichni ostatní. A fandící Hayden Panettiere byla jen bonbónek na dortu. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Hlavně z nich nedělejme bohy, ano? Jsou vysocí, mají účinný styl a dnešní těžká váha založená zejména na byznysu jim neposkytuje soupeře, kteří by se jim mohli rovnat. O výsledku je tedy ve většině případů rozhodnuto ještě před gongem prvního kola. Kdyby bylo umožněno, aby boxovala špička těžké váhy mezi sebou, nechodili by proti těmto sourozencům soupeři s minimálními zkušenostmi. Ale to je téma, které tak úplně nepatří k hodnocení tohoto filmu. Kličkové boří mýty o rohovnickém sportu. Zejména tím, že jsou inteligentní a mají vysokoškolské vzdělání. Tento dokument je velmi zdařilý, obohacen dobrou hudbou a výpověďmi jejich soupeřů, trenérů, rodičů či přátel. Řada výborných záběrů a informace ohledně jejich raného mládí mě pak nutí ke konečnému hodnocení - 5*. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Pracovným názvom filmu bolo označenie Klitschko: Inside the Ropes. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama