Reklama

Reklama

Mýtický motocyklový kaskadér Luke (Ryan Gosling) se rozhodne opustit svět karnevalu a hry se smrtí. Dozvěděl se totiž, že jeho bývalá milenka Romina (Eva Mendes) nedávno porodila syna. Chce je oba najít a postarat se o rodinu. Aby je finančně zajistil, spáchá na svém motocyklu řadu bankovních loupeží. Jeho dokonalé zločiny ale přilákají zájem ambiciózního detektiva policie Avery Crosse (Bradley Cooper) a zkorumpovaného šéfa místního policejního oddělení Delucu (Ray Liotta). Začíná nemilosrdný boj, ve kterém neexistují žádná pravidla. Drama přesahuje i po patnácti letech do života dvou středoškoláků, kteří zápasí s dědictvím, jehož se jim dostalo. Jediným útočištěm se pro ně stalo místo za borovicovým hájem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (24)

Trailer

Recenze (562)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Luke predvádza v cirkuse špeciálne, nebezpečné vystúpenie na motorke. Žije od desiatim k piatim spôsobom kočovníka bez vyhliadky svetlej budúcnosti. Potom ako zistí, že je otcom dieťaťa krásnej milenky, rozhodne sa radikálne zmeniť spôsob života. Náhodné stretnutie s osamelým automechanikom mu ponúka riešenie jeho situácie. Vykrádanie bánk však potrebuje čistú hlavu a disciplínu. Dokáže sa Luke na vzdory ťažkému osudu dostatočne ovládať?? Dráma skladajúca sa z troch príbehov, ktoré sa navzájom ovplyvňujú a následne na seba nadväzujú. Za každú cenu som sa snažil vcítiť do každej z postáv. Pri niektorej sa mi to podarilo viac, pri inej zas menej. Nemôžem povedať, že by ma tento snímok v celkovom súčte emocionálne nezasiahol, ale nemal som pocit, že sledujem film, ktorý by mi prišiel hodnejší vyššieho ako priemerného hodnotenia. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Tak s tímhle jděte do háje a ani nemusí být borovicový. S Blue Valentine mě pan Cianfrance namlsal na trpké ovoce života, ale tahle tragédie o třech horkou jehlou sešitých dějstvích dopadla ve svých ambicích asi jako ambice mé osoby (164 cm) podívat se z očí do očí manželovi (188 cm). P.S. A taky chci žít ve světě, kde za 15 let budu vypadat líp než dnes. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Film, který vás nechá 140 minut civět na plátno s otevřenou pusou a na konci vás vyplivne jako žvýkačku bez příchuti. Ale koho to po Blue Valentine překvapuje, že jo. Každopádně Cianfrance je Pan režisér s naprosto excelentním citem pro gradaci scén, rytmus vyprávění, kompozici záběrů a odvahou dělat věci prosté, ale nikoli banální a jednoduché. Tleskám ve stoje. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Gosling "deanovatěl", Cooper zase pěkně civilně a i vedlejší role jsou většinou zahrány lahůdkově. Jenže jejich postavy jsou do jednoho nesympatické a přišlo mi, že se chovají hlavně podle toho, aby jim ta velká tragédie s osudovým závěrem vyšla co nejčistěji. Pomalé tempo by mi výjimečně nevadilo, protože i hudba byla super, ale ten příběh a postavy jsou jedno velké MEH. (5/10) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mám s tím v podstatě podobné problémy jako s Cianfranceovým předchozím kouskem Blue Valentine. Režisér a scenárista v jedné osobě se opět snažil vytvořit všeříkající indie sociální drama, ale přitom není schopen přesvědčivě vystavět a obhájit ani jednotlivé dílčí konflikty, na kterých celý děj stojí. Celý konstrukt pak nutně působí jako vylhaná a manipulativní bejkárna, která sice vypadá důležitě, ale to je tak všechno. V prvním aktu se to ještě jakž takž ztrácí, navíc hodně pomáhá Goslingovo charisma, takže potud OK. V druhém aktu už to ale začne skřípat ... no a ten závěrečný už je de facto až směšný. Veliké zklamání, docela dost jsem se těšil, holt ale asi s Derekem nemáme stejnou krevní skupinu. 5/10 ()

Galerie (91)

Zajímavosti (18)

  • Luke (Ryan Gosling) má v jedné scéně na sobe tričko kapely Metallica z alba "Ride the Lightning". Robin (Ben Mendelsohn) poté pronese větu: "If you ride like lightning, you're gonna crash like thunder". (Punisher)
  • Podle Ryana Goslinga byly všechny scény, ve kterých jeho postava vykrádala banky, natočeny na první pokus. (Dr Lizal)

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama