Reklama

Reklama

Mýtický motocyklový kaskadér Luke (Ryan Gosling) se rozhodne opustit svět karnevalu a hry se smrtí. Dozvěděl se totiž, že jeho bývalá milenka Romina (Eva Mendes) nedávno porodila syna. Chce je oba najít a postarat se o rodinu. Aby je finančně zajistil, spáchá na svém motocyklu řadu bankovních loupeží. Jeho dokonalé zločiny ale přilákají zájem ambiciózního detektiva policie Avery Crosse (Bradley Cooper) a zkorumpovaného šéfa místního policejního oddělení Delucu (Ray Liotta). Začíná nemilosrdný boj, ve kterém neexistují žádná pravidla. Drama přesahuje i po patnácti letech do života dvou středoškoláků, kteří zápasí s dědictvím, jehož se jim dostalo. Jediným útočištěm se pro ně stalo místo za borovicovým hájem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (24)

Trailer

Recenze (563)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se nalákat na Goslinga, a pak většinu času čučel na DiCapria juniora. No ale nevadí, na rozdíl od Coopera jsem z nich alespoň neměl pocit, že by jim v zadku překážela borovicová šiška. Přesně nevím, o co se Derek tímhle zpracováním ve finále snažil; jestli o moji pozornost, tak výsledek nic moc teda, ta byla v háji. A docela dlouho, na 140 minut je tu málo Evy Mendes. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ohledně filmu mám převážně kladné pocity, ale na rozdíl od mnohých se mi právě opěvovaná část s Goslingem líbila nejméně (nezodpovědný a přelétavý floutek se dozví o hříchu z minulosti, který s tím otřese tak, že se najednou celý změní a s ním i jeho život? Ne, psychologii jeho postavy jsem prostě nevěřil). Mnohem více mě zaujal prostředek s postřeleným policejním hrdinou (přeživší, ale za jakou cenu? A už dlouho jsem z filmu necítil tak silně to, jak někoho pálily cizí peníze). Třetí část byla nadprůměrná, i když trochu klišoidní a obsahující pár logických kiksů (nejvíc jsem nepobral ten s peněženkou + mi přišlo, že si maskéři zrovna vzali dovolenou), ale zase se mi hodně líbil závěr ala A kruh se uzavřel… Takže ve výsledku to vidím na slabší 4*. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Zdejší administrátoři mi zajímavost zamítli jako "nepatřičnou", tak ji dám sem: Scéna, ve které Luke (Ryan Gosling) ujíždí na motorce před policií, se natáčela ve městě Schenectady, mimo jiné i v ulici Plymouth Avenue, ve které v létě 2002 během své prázdninové brigády v USA bydlel významný uživatel CSFD Dadel._____ To je super, ne? Nešlo o žádnou hlavní avenue, ale úplně tuctovou předměstskou ulici s bílými domky s verandami a americkou vlajkou, jakých je (ulic, domů, verand i vlajek) i v tak malém městě spousta. O to větší náhoda to je!____ A abych se vyjádřil i k tématu: docela dobrý film, je s podivem, že jsem ho neznal. Nejlepší je samozřejmě zásadní zvrat po třetině filmu, to se dnes už nenosí. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trochu netradičné spracovanie ponúka tento film...Postava šikovného, ale chudobného motorkára, ktorého stvárnil R. Gosling ťahá film úplne s prehľadom. Dostala ma dojímavá scéna krstu v kostole, jednoducho sedela mi celá prvá tretina. Po nej však prichádza zásadný zvrat a príbeh sa zrazu stočí úplne iným smerom. Nebudem klamať, nasralo ma to, ale i príbeh, ktorý pokračuje má čo ponúknuť. Už sa nevenujeme motorkárovi ale policajtovi, korupcii a jeho kariére. Po druhej tretine prichádza ešte jedna rovina príbehu a to "15 rokov po". Všetko spolu súvisí a prelína sa, ale postav Goslinga ma oslovila natoľko, že priestor , ktorý nakoniec dostal jednoducho nestačí. Celkovo solídny thriller aj s R. Liottom milujúcim úlohy hajzlíkov. Jeho ksicht je na to stvorený...70%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Luke predvádza v cirkuse špeciálne, nebezpečné vystúpenie na motorke. Žije od desiatim k piatim spôsobom kočovníka bez vyhliadky svetlej budúcnosti. Potom ako zistí, že je otcom dieťaťa krásnej milenky, rozhodne sa radikálne zmeniť spôsob života. Náhodné stretnutie s osamelým automechanikom mu ponúka riešenie jeho situácie. Vykrádanie bánk však potrebuje čistú hlavu a disciplínu. Dokáže sa Luke na vzdory ťažkému osudu dostatočne ovládať?? Dráma skladajúca sa z troch príbehov, ktoré sa navzájom ovplyvňujú a následne na seba nadväzujú. Za každú cenu som sa snažil vcítiť do každej z postáv. Pri niektorej sa mi to podarilo viac, pri inej zas menej. Nemôžem povedať, že by ma tento snímok v celkovom súčte emocionálne nezasiahol, ale nemal som pocit, že sledujem film, ktorý by mi prišiel hodnejší vyššieho ako priemerného hodnotenia. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (18)

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama