Reklama

Reklama

Mýtický motocyklový kaskadér Luke (Ryan Gosling) se rozhodne opustit svět karnevalu a hry se smrtí. Dozvěděl se totiž, že jeho bývalá milenka Romina (Eva Mendes) nedávno porodila syna. Chce je oba najít a postarat se o rodinu. Aby je finančně zajistil, spáchá na svém motocyklu řadu bankovních loupeží. Jeho dokonalé zločiny ale přilákají zájem ambiciózního detektiva policie Avery Crosse (Bradley Cooper) a zkorumpovaného šéfa místního policejního oddělení Delucu (Ray Liotta). Začíná nemilosrdný boj, ve kterém neexistují žádná pravidla. Drama přesahuje i po patnácti letech do života dvou středoškoláků, kteří zápasí s dědictvím, jehož se jim dostalo. Jediným útočištěm se pro ně stalo místo za borovicovým hájem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (24)

Trailer

Recenze (562)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jak popis filmu na zadní straně krabičky od DVD, tak i popis zde na CSFD, jsou podle mého docela dost zavádějící. Někdy mívám u popisů některých filmů pocit, že buď dotyčný pisatel onen film pořádně neviděl, nebo není schopný v jeho popisu zachytit to podstatné. A to je velká škoda, protože potenciální divák pak může film zavrhnout s myšlenkou, že jde o tuctový příběh a že to není tématika, která by ho zajímala. Ani Za borovicovým hájem není obyčejný akčňak nebo snad kriminálka o tom, jak lupič a policista svádějí "nemilosrdný souboj". Ve skutečnosti je to film o těch lidech samotných - o jejich záměrech, svědomí, dobrých i špatných životních volbách, které ovlivňují životy ostatních... o karmě, která se (jak se zdá) může přenést na další generaci. Až dokud se kruh neuzavře. Nechci toho prozrazovat příliš mnoho, ale každopádně jde o mnohem zajímavější a hlubší film, než napovídá jeho popis. A rozhodně nejde jen o Ryana Goslinga (Luka), přestože z jeho umístění na filmovém plakátě uprostřed bychom soudili, že je to především příběh o něm... Ne ne, tohle není jen tak ledajaký tuctový film. A je třeba pamatovat, že jen protože je člověk kriminálník, tak to nemusí znamenat, že je v jádru špatným člověkem, stejně jako policista nemusí být nutně tím nejctnostnějším dobrákem. O tom všem film je. O reálných nedokonalých lidech a jejich činech, které si nesou s sebou. Konec se mi obzvlášť líbil. Právě proto, jak film klame tělem, jsem byla o to víc mile překvapena. ~(4,2)~ ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

V synopsi knihy Elementární částice jsem se dočetl, že se jedná o pokus o "totální" román. I tenhle film se podle mě snaží o nějaký (leckdy naivně, ale o to svůdněji, romantizující) komplexní popis společnosti. Goslingova "dělnická" (lower class) část, Cooperova ambiciózní, american dream a dialektický uroboros závěr, který mi přišel nakonec takový fajn optimistický. Hrozně mě to bavilo a tentoho Iñárritua si doplním. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Ohromně zrežírovaný (ta honička!) velký, osudový p-ř-í-b-ě-h. Skvělá osobitá hudba, hutná atmosféra a výborní herci v čele s Goslingem a Cooperem. Mám s tím jen dva problémy - pocitově je ten film ještě delší, než je jeho reálných 140 minut, a poslední dějství je oproti takřka perfektním dvěma předchozím o dost předvídatelnější a budí dojem účelové vykonstruovanosti. Největší ostudou ovšem je, že takhle kvalitní a rozhodně netuctové dílo u nás nešlo v kinech... 80 % ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Slaba ctyrka, protoze ze zacatku mirne labilni scenar drzeli nad vodou dva vyborni herci s charismatem. Kdyz se film prikloni k vypraveni pribehu "chudaku mladych", zacne byt nejen predvidatelny, ale i dost prumerny. Zaroven me zrovna nefascinuje ustredni myslenka o kraceni ve slepejich otcu - myslim, ze neco takovyho je uz davno prekonany. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Luke predvádza v cirkuse špeciálne, nebezpečné vystúpenie na motorke. Žije od desiatim k piatim spôsobom kočovníka bez vyhliadky svetlej budúcnosti. Potom ako zistí, že je otcom dieťaťa krásnej milenky, rozhodne sa radikálne zmeniť spôsob života. Náhodné stretnutie s osamelým automechanikom mu ponúka riešenie jeho situácie. Vykrádanie bánk však potrebuje čistú hlavu a disciplínu. Dokáže sa Luke na vzdory ťažkému osudu dostatočne ovládať?? Dráma skladajúca sa z troch príbehov, ktoré sa navzájom ovplyvňujú a následne na seba nadväzujú. Za každú cenu som sa snažil vcítiť do každej z postáv. Pri niektorej sa mi to podarilo viac, pri inej zas menej. Nemôžem povedať, že by ma tento snímok v celkovom súčte emocionálne nezasiahol, ale nemal som pocit, že sledujem film, ktorý by mi prišiel hodnejší vyššieho ako priemerného hodnotenia. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (18)

  • Když se Jason (Dane DeHaan) a AJ (Emory Cohen) poprvé setkají v jídelně, Jason jí jablko. Toto odkazuje na událost, kdy jeho matka říká Lukovi, jak mu přežvykovala jablko, když byl dítě. (Dalfor)
  • Pilování scénáře tentokrát zabralo téměř o polovinu méně času než Cianfrancův debut Blue Valentine (2010), který prošel 66 změnami scénáře. TItul Za borovicovým hájem jich měl pouze 37. (Brousitch)

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno