Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Missy (Amanda Seyfried) a Alejandro (Ben Barnes) jsou mladí, krásní a chtějí se vzít. Na tom by nebylo nic tak divného, jen kdyby se do věci nevložila Alejandrova přísně katolická biologická matka, která se nečekaně rozhodla letět přes půl světa, aby se chystané svatby zúčastnila. A právě její bigotní přístup k víře se neslučuje se skutečností, že manželé Griffinovi, kteří Alejandra vychovali jako vlastního, jsou rozvedeni. Exmanželé Don (Robert De Niro) a Ellie (Diane Keaton) Griffinovi se tedy pustí do ne zrovna šťastné taškařice a rozhodnou se, že před Alejandrovo biologickou matkou zahrají po dobu svatby spokojený manželský páreček. Což je možná zábavné pro jejich děti Lylu (Katherine Heigl) a Jareda (Topher Grace), ale už méně pro Donovu dlouholetou partnerku Bebe (Susan Sarandon). K tomu si přidejte oddávajícího kněze otce Moinighana v podání Robina Williamse a musí vám být jasné, že je všechny čeká opravdu perný víkend! (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (200)

jandula00 

všechny recenze uživatele

Velká svatba je krásným příkladem toho, jak se i se skvělými herci dá natočit totálně zbytečný film. Není to ani vtipné, ani romantické, charaktery hlavních postav jsou až na výjimky dost nesympatické. Ani bych to nenazvala oddychovkou, protože člověk je při sledování vzpruzený, že mrhá svůj čas a že mu chcípají filmové buňky. De Niro je boží (ostatně jako vždy) a Sarandon je na svůj věk neskutečně zachovalá - to je tak všechno, co k tomu mohu říct! ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Chce se mi zvracet. Alespoň jsem se ale v jednom utvrdil. Roberta De Nira považuji za hereckého boha, ovšem celou jeho kariéru ho provázejí těžký přešlapy a tahle sračka je toho jasným důkazem. Nicméně právě on zachránil tuhle pohromu od úplného Odpadu, protože se tu jediný alespoň o něco snaží. Ikdyž tedy na rovinu, marně. Na druhou stranu, filmy, kde se objeví jména Seyfried, Heigl, Grace a Keaton, jsou pro mě naopak zárukou zmaru, infantility a nesoudné trapnosti, což zde opět všichni s jistotou sobě vlastní potvrdili a já je všechny nesnáším zas ještě o pořádný kus víc. Jinak celá tato podívaná je tedy jen další z oslavných ód na příkladnou americkou rodinu, všichni se milují ať se děje co se děje, odpouštějí si jak na běžícím páse, toleranci, respekt, uznání mají k snídani, obědu i k večeři, prostě extra porce nereálnosti, kdy ve skutečnosti, když by se dělo, co se dělo zde, by lítali talíře, facky a vulgarity od první do poslední minuty a nejspíš by nakonec musela naběhnout i zásahovka. Někdo na tyhle přeslazenosti má zkrátka žaludek, já doufal, že půjde o trochu něco jiného, leč nestalo se, rozhodně tedy nedoporučuji, tyhle snímky vážně nedávám ani s tou největší dávkou tolerantnosti. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Velká svatba" není skvělým filmem, ale je to přesně ten film, na který se nemusíte bát vzít přítelkyni. Užijete si ho oba, protože je to nenáročná komedie, u níž je skutečně možné se zasmát. Je mi jasné, že to nesedne každému a někdo bude z principu tvrdit, že je to nuda. Ona je to pravda, protože film jen opakuje jiné filmy, ale jako směs to funguje. Když potřebujete pobavit, nezávazně a bez přemýšlení, tohle naprosto stačí. Navíc milostné mnohoúhelníky, které se zde staví, jsou skutečně krásnou ukázkou toho, jak je naše společnost intimně zvrácená. Ale v takovém podání to zase tak nevadí, i když je pravda, že jako výukový by se snímek neměl pouštět nikomu. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/05/velka-svatba-2013-50.html ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Za vlasy přitažená zápletka, ze které vyrůstá zcela holá dějová kostra, sloužící jen k tomu, aby se na ni mohly navěsit dialogy a situace z nichž jen některé jsou dobré a zábavné, zatímco ty ostatní jsou jen průměrné a některé bohužel trapné. Na druhou stranu, některé dialogy jsou výborné a některé situace opravdu zábavné. K tomu skvělý Robert de NIro a skvělá Susan Sarandonová, kolem kterých poskakuje poněkud bezradná Diane Keatonová a ten zbytek s nimi nestíhá držet krok. Ve výsledku příjemná konverzačka na jedno použití, u které jsem se nenudil a občas se usmál. I když spíše u dialogů než u situací, které asi měly být vtipné. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Klasická americká vztahová fraška na úrovni jedné velké rodiny na pozadí svatby.. Něčemu jsem se zasmála, na můj v kus místy dost vulgární, ale nijak obzvlášť neurazilo.. Potěšil výběr herců, který tomu dodal ten pravý "prázdninový" šmak - Robert De Niro, Diane Keaton, Susan Sarandon, Robin Williams, Amanda Seyfried a Katherine Heigl.. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Původní název filmu byl "Gently Down the Stream". (squella)
  • Svatba se koná v Connecticutu, kde vyrůstali Katherine Heigl a Topher Grace, kteří ve filmu ztvárnili sourozence. (jenik71)

Reklama

Reklama