Reklama

Reklama

VOD (1)

Normanovi je jedenáct let, rád se dívá na horory, a hlavně je obdařen "šestým smyslem" - vidí mrtvé lidi. Může si povídat třeba s dávnou zesnulou babičkou. Jeho zvláštní schopnost ho vyčleňuje ze společnosti, která ho považuje za podivína a dává mu to dost často najevo. To se ale brzy změní. Na jeho městečko zaútočí zlá čarodějnice a sedm oživlých mrtvol, které ji před 200 lety poslaly na oprátku a ona je za to proklela. A právě Norman je tím jediným, kdo tomu může zabránit a vrátit věci do starých kolejí. Jak to ale udělat, když absolutně netuší, o co jde? (TV Nova)

(více)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (292)

salalala 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojen a příjemně překvapen. Z tuctového námětu dokázali tvůrci vytěžit hodně a složit v podstatě milou poctu zombie hororům. První dejme tomu třičtvrtina stopáže šlape perfektně, má temnější atmosféru (nejmenší děti bych možná nechal doma) a servíruje i příjemné fórky. Sem tam se objeví narážky na horory a nemá to vlastně žádný problém. Pak se to ale kdovíproč zadrhne, svěží tempo zpomalí a úroveň malinko klesne. Najednou jde všechno stranou a na povrch vyplouvá okoukané poselství o tom, že ti utlačovaní bývají nejstatečnější a každý podivín má něco do sebe. Je to opravdu škoda, protože našlápnuto to má více než dobře a poměrně to baví, tohle ale výsledek zbytečně sráží. Konec už je zkrátka takový nijaký a očekávaný. Dabing sice není špatný, je ale trošku infantilní a docela rád bych viděl originál, který by to mohl posunout na jinou úroveň. Ještěže tvůrci zvolili bláznivou a pořád ještě neotřelou loutkovou animaci, čímž získávají body navíc. U mě za slušné čtyři a 70%. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jsem to čekala lepší. Už jenom ta "animace" nebo jinak řečeno ztvárnění nebylo nejlepší, nejmodernější a nekoukalo se na něj zrovna příjemně. Ale za to příběh byl celkem dobrý i se zábavnými, strašidelnými a dramatickými částmi. Myslím, že délka snímku plně stačila, kdyby to bylo delší asi by to nudilo až moc. Je to opravdu čistý průměr. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

V Normanovi se určitě poznal nejeden fanoušek hororových filmů a s úsměvem na rtech zavzpomínal na své začátky, kdy se bál třeba i panenky Chuckyho (ehm :-), ParaNorman je totiž poctou tomuto žánru a tak vy můžete jen odhalovat, kolik a kde na vás mrkne odkaz na nějaký ten horor (mě nejvíc potěšilo Normanovo vyzvánění mobilu (theme song z Halloweenu/, bo mám úplně to samé :-). Jenže... film je, narozdíl od sestřenice Koralíny, jedna velká nuda a hlavně- bez temné atmosféry, kterou Coraline tolik oplývala (v rámci animovaných filmů). Norman sice vypadá jak výše jmenovaná, resp. vizuál je i tady opravdu vyvedený, jenže je to celé takové ňuňu ťuťu, jak novější animáč od Disneyho. Což je škoda a promarněná šance zaskórovat v žánru, kde se v poslední době moc neurodilo (ani Burtonův Frankenweenie to nevytrhl). Takhle si na to nejlepší budete muset počkat až se závěrečnými titulky a to jen v případě, že jste fanoušci kapely The White Stripes- zazní tam totiž jejich pecka Little Ghost ;-) ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ani vlastně nevím, co konkrétně se mi na tom líbilo za plný počet. Ale když se nad celým snímkem zamyslím, tak nejsem schopen najít jedinou vadu na režii, zpracování ani scénáři, což je logicky známka absolutního úspěchu. Jak tak koukám na zdejší procenta, tak tohle nadšení se mnou moc lidí nesdílí, ale že by mi to vadilo, se říct nedá. 95% ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Fajn stylizace - kreslený zombie horor, který by ve strašidelnosti klidně mohl konkurovat i některým seriózněji zamýšlným pokusům. Příběh je příjemně svižný, sem tam s dobrým vtipem. Na konci sice dle očekávání nechybí nějaké to morální poučení, ale není to nijak přehnané a otravné. Jen se bojím, aby to nezkazil dabing, viděla jsem v originále.. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (9)

  • Tvůrci filmu v čele se scenáristou Chrisem Butlerem vydali podle filmu i stejnojmennou knihu. (Terva)
  • Po záverečných titulkoch sa tu nachádza ešte jedna scéna, kde je ukázaná výroba postavy Normana Babcocka (Kodi Smit-McPhee). (JADIM)
  • Film byl natočen pomocí kamery Canon 5D Mark II DSLR, která byla pro 3D efekt umístěná na speciálním stojanu, na kterém se po každém záběru o malý kousek poposunula. (Dr Lizal)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama