Reklama

Reklama

Podmanivý příběh dívenky, která - lapena ve víru hořké rodičovské bitvy o její opatrovnictví - prosí o milost. Titulní hrdinka Maisie, která je zároveň vypravěčkou příběhu, přechází onen narůstající zmatek s nevinností, šarmem a velkorysou duší šestiletého dítěte. Stárnoucí rocková hvězda a obchodník se současným uměním, Susanna a Beale jsou tak zahleděni do sebe, že rezignují dokonce i na svou rodičovskou roli. Jejich boj o dcerku Maisie představuje jen další bitvu v epické válce dvou osobností. Všemu nasadí korunu tím, že si oba namluví naprosto nevhodné partnery – otec bývalou chůvu Margo a matka mnohem mladšího barmana Lincolna. Necitelnost, s níž si mezi sebou Maisie přehazují jako horký brambor, tak na dívce zanechává čím dál tím znepokojivější následky. Stále ostražitá Maisie si však začíná uvědomovat, že se z marasmu dospělácké dětinskosti a sobeckého zaslepení dostane jen a pouze vlastním přičiněním. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (159)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Film ve kterém vůbec nejde o Maisie, je smutnou ale naprosto autentickou ukázkou dnešních vztahů a smýšlení velké části společnosti. Ačkoliv některé momenty považuji za filmařsky nadsazené (vysadit dítě z auta před barákem, že se třeba dostane dovnitř), v obecném hledisku z příběhu mrazí. Julianně Moore skvělá, v naprosto odporné roli. Solidní soundtrack, i když ty písničky skupiny JM byly hrozný. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se asi bude líbit podle stavu vašeho domácího (ne)štěstí a rolí, jaké jste si vylosovali a jak je unesli. S konstelací kolem Maisie je režií nakládáno nejcivilněji, jak jen to jde, a proto nemusíme tlak na slzné váčky odhánět jak masařku, naopak je nám dopřáno nechat se vzájemnými vztahy jakoby mimochodem pohltit, spřádat si v duchu kuriózní scénáře budoucnosti rodičů uvláčené Maisie a přát tomu dítěti krapet upřímné pozornosti a stability. Za scénář, režii i perfektní výběr herců v čele s mrazivě přirozenou Onatou Aprile 4* a fous. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dva sebestřední rodiče se tahají o opatrovnictví holčičky, aniž by byl kdokoliv z nich schopen jí poskytnout to, co by opravdu potřebovala. Vytrhnout zmatenou dívku z přestřelek mezi otcem a matkou se tak paradoxně daří jen oboum novým partnerům znesvářených rodičů, kteří dítěti alespoň občas nahrazují opravdovou rodinu. Tady není co vytknout. Bylo to tak opravdové, až z toho místy mrazilo a tak dobře zahrané, že představitelce Maisie budete mačkat palce stejně, jako našim v dnešním čtvrtfinále s Finama a Julianne Moore nenávidět víc než Arťuchina. Zase po čase 100%. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Velmi silný příběh o jedné (ne)standardní rodince.. Lehce připomíná moderní zpracování klasiky "Kramerová versus Kramer" z pohledu malé holčičky.. Rodiče upřednostňují své spory, sobecké zájmy a povrchní vztahy před blahem jejich dcery.. Hlavní dětská herečka mi bohužel trošku nesedla, asi bych v její roli mnohem raději viděla Dakotu Fanning v její nejslavnější éře.. Julianne Moore neměla na můj vkus moc prostoru, ale o to víc mě bavila dvojka Alexander Skarsgård a Joanna Vanderham ;-) ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by měl vidět každý, kdo plánuje založit rodinu a není si jistý co to všechno obnáší. Hlavně pokud holduje svobodnému zaměstnání a není zrovna moc naladěn na zodpovědnost. Jedno je ovšem jasné, že zrovna takovým lidem se rodí báječné děti. Krásně ukázané, jaké to má pak konce a následky. Dítě je přehazováno, jak horkej brambor od jednoho rodiče k druhému, střídavá péče. Vyřizování si účtů rodičů, kterým samozřejmě nejvíc trpí dítě. Noví partneři, kteří zachraňují krizové situace......a dělají poskoky sebestředným sobeckým rádoby rodičům. Maisie je kouzelná a získala si hned mé srdce. Naopak Moore ve své snad nejodpornější roli, mně nehorázně pila krev. Skarsgard,jako Lincoln v jedné ze svých nej rolí a nesmím zapomenout na Vanderham v roli Margo. Nebýt jich dvou, tak nevím, jak by to s Maisii dopadlo. Citlivě natočeno, krásné herecké výkony. Nemám co vytknout. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Julianne Moore v interview uvedla, že pro roli Susanny jí byly inspirací Courtney Love a Patti Smith, které jsou rovněž jak matky, tak rockové hvězdy. (Stanislaus)
  • Film byl natočen na motivy románu "Co všechno Maisie věděla" od Henryho Jamese. (strelenaL)

Reklama

Reklama