Reklama

Reklama

VOD (1)

Johnny Warricker je dlouholetý agent ve službách MI5. Po smrti jeho šéfa se objeví záhadná složka ohrožující stabilitu celé organizace. Johnny se pro nalezení pravdy musí vzdát své identity.
Ve špionážním dramatu zasazeném do Londýna a Cambridge vystupuje Johnny Worricker, dlouholetý agent ve službách MI5. Po smrti jeho šéfa a přítele v jedné osobě Benecta Barona je objevena záhadná složka ohrožující stabilitu celé organizace. Zdánlivě náhodné seznamování se sousedkou, politickou aktivistkou Nany Perpanovou, jde podezřele dobře. Johnny je nejdříve donucen odejít z práce. Později se pro pravdu vzdá i vlastní identity. (HBO Europe)

(více)

Recenze (67)

Greg 

všechny recenze uživatele

“Wake up, Johnny. 21st century.“ Page Eight je především televizní film a z toho hlediska je podle mě důležité ho hodnotit. V tom případě se jedná o velmi solidně natočené komorní drama s nádechem špionážního thrilleru. Rozhodně se nejedná o dokonalý snímek – scénář, kamera i režie jsou v pořádku, ale chybí mu nějaký zásadní zvrat, jak tomu u podobných filmů bývá. Někdy jsem měl ale docela problém, že se ve filmu až příliš mluvilo (a vím, že to asi ani jinak nešlo). Možná by šlo děj dokreslit ještě více tajemnou a napjatou atmosférou, než o všem tolik mluvit. Ale velký problém to nebyl. Protože ti, co mluvili, tak hráli výborně. A na skvělé obsazení film láká asi nejvíce. Skvěle své role zahráli Billy Nighy (v postatě jako vždy) a Rachel Weisz, zdatně jim sekundoval i Ralph Fiennes, i když ve filmu nedostal tolik prostoru (což byla možná škoda). Ani soundtrack není špatný, neruší a atmosféru buduje taky vkusně. Page Eight není ničím výjimečný film, ale za podívání určitě stojí, hlavně kvůli výborným hereckým výkonům. ()

ivicudus 

všechny recenze uživatele

Tato televizne jednohubka je akoby ste si otvorili hrubu knihu uprostred, precitali 80 stran pribehu a zas ju zavreli. Nezatazuje sa tym co bolo predtym ani co bude potom, len vypichne jeden pribeh jedneho starnuceho spiona nezapadujceho do 21. storocia. Duo Gambon a Nighy vyborni, zvysok neuskodil. Taka prijemna hodka televizie. ()

Reklama

Saleas 

všechny recenze uživatele

Na televizi ( i když dá se tak BBC vůbec brát?) hvězdné obsazení mi přišlo krutě nevyužité. Chybí tam pořádné napětí, pořádný zvrat něco co by film vytrhlo z jednotvárnosti. Naštěstí plusy převažují. Bill Nighy s Gambonem to je skutečná paráda. Fiennes záporáka taky zvládá na výbornou, pouze Rachel Weisz jako jediná dost selhává a nevěřil jsem jí ani slovo. Film se nesnaží o nějaké velké vysvětlování "pro diváka" spíše sledujeme Nighyho osudy a film nás nechává si udělat vlastní obrázek. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Anglicky spionazni film... tenhle popis zni (alespon pro me) dost desive. Ale uz obsazeni hlavnich roli by z divaka potencialniho melo udelat divaka opravdoveho. Neuvidite typicke nasili, prsa vnadnych zen a akcni sceny jako z americkych filmu podobneho typu. O to vic se vam ale dostane pod kuzi atmosfera anglickeho venkova, skvele dialogy, ne(po)slusny predseda vlady a jiskreni mezi Rachel Weisz a Billem Nighy. Prijemne prostredi, skvele herecke vykony a vic nez povedeny konec. Plus zacatek a konec filmu, ktery se nese ve znameni kresby. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Špionážní drama, ve kterém nepadne jediný výstřel, nevybuchne jediná budova, ale zato nás oblaží nepřekombinovanou zápletkou a uvěřitelnými postavami. Bohužel jsem se ze začátku ztrácela. Nestíhala jsem číst kulometné titulky, poslouchat těžkopádná britská souvětí a až po plno minutách pochopila, o jakou organizaci vlastně jde. (Na druhé sledování není ten film až tak přitažlivý) Druhá polovina filmu už byla v pohodě. Politika se tu mísí s rodinnými problémy a nesmí chybět romance, přizpůsobená věku a povaze postav. Page Eight mě dostalo svou inteligencí a schopnosti zaujmout bez nutnosti přikrášlovat a šokovat. Neřeší, jestli agent X chytí padoucha Y a přitom zachrání Londýn, zabývá se současnými zpravodajskými organizacemi v UK a jejich významem v současné politice. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Scenárista a režisér David Hare mal ako reakciu na ohlasy filmu v zálohe hneď celú trilógiu. (U_S_O)

Reklama

Reklama