Reklama

Reklama

Volte mě!

  • USA The Campaign (více)
Trailer 2
USA, 2012, 85 min

Bratři Mitchovi jsou zazobanými Američany, kteří uplatňují svou moc prostřednictvím ovládání lidí na důležitých místech. Když se kongresman Cam Brady dopustí veřejného faux pas před nadcházejícími volbami, rozhodnou se využít vzniklé situace a nasadit proti němu svého kandidáta, který jim má zajistit vliv nad oblastí Severní Karolíny. Jejich mužem je Marty Huggins - naivní ředitel místního turistického centra. Mezi oběma kandidáty se rozhoří těžký boj, ve kterém se na pravidla slušného chování nehledí. Brady brzy přijde o své postavení, volební příznivce i manželku s dětmi. Jeho syn se dokonce postaví na stranu protivníka, což ho dovede téměř k šílenství. A to nejhorší ho teprve čeká? (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (253)

castor 

všechny recenze uživatele

Komediální režisér situačních kousků Jay Roach má v posledních letech k politice překvapivě blízko, což prokázal televizním dramatem Nové sčítání hlasů o vyhrocené povolební situaci v roce 2000 nebo oceňovaným snímkem Prezidentské volby o zákulisí prezidentské kampaně Johna McCaina v roce 2008. Tady nabízí souboj o kongresmanský post, ale vážný u toho opravdu není, navíc párkrát trefně uhodí do citlivých amerických témat. Terčem jeho snímku se stává absurdní vtírání se do přízně voličům během kampaně. A daří se mu to náramně. Duo Ferrell – Galifianakis výborné. Na hraně tří a čtyř.. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Lehce zkarikovaný průběh jedněch senátorských voleb v USA. 1) Veskrze nesympatičtí herci v nepříliš vtipné poněkud vulgární crazy komedii mě určitě nepřimějí, abych si ten film pustil znovu. 2) Ovšem cosi mě ponouká k domněnce, že vlastně ani nejde o komedii, ani o přílišné přehánění. Zobrazené metody a prostředky spolu s finančním krytím za zády, myslím, dobře vystihují stav liberálních režimů, které si říkají demokracie. 3) Nejsmutnější je, že v prostředí informačního šumu současné doby mají podobné filmy stejnou šanci na vyburcování veřejnosti jako má předčítání Platonových spisů vliv na růst žabí populace v Motolských rybnících v Praze. ()

Reklama

jenik71 

všechny recenze uživatele

Volby úplně k popukání zrovna nejsou. Co by taky na nich mohlo být k smíchu. Pokud se tedy nezesměšňují přiblblí politici sami (a to je prakticky denně). V tomto filmu výborně zastupují politiky pánové Galifianakis a Ferrell. Některé situace a dialogy totiž přivádějí do absurdních mezí, což byl nepochybně i záměr scénáře. Právě proto je vlastně tento film parodií na politickou scénu. Nakonec proč by vlastně předvolební souboj nemohl být také humorný. Tato komedie není žádná velká pecka, ale propadák rovněž ne. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

ferrellovka s nedostatocnym mnozstvom klasickeho man child humoru ale zato sa o dost viac sa hra na bushovsku (SNL approved) strunu. galifianakis ujde ale nic prevratneho od neho necakajte... napriek svojej relativnej kratkosti to nema dostatok vtipov aby sa do zaradilo k ferrellovym najlepsim filmom... ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Synergie. To je něco co - obzvláště v komediálních vodách většinou nefunguje - živým důkazem jest film s kouzelný slovenským názvem Pr(e)dvolebné sľuby. Humorný součet veteránských person Jaye Roache, Willa Ferrella a Zacha Galifianakise nespouští automaticky obvyklý hurónský uragán, spíš takováta drobná úšklébnutí. I když občasné záchvěvy, hlavně v reakci na Ferrella, jsem pociťoval, kulťák jako filmy Adama McKaye tohle nikdy nebude. 40 % ()

Galerie (44)

Zajímavosti (10)

  • Malou roli si ve filmu zahrál i John Goodman, který se objeví jako kongresman v televizi na závěr filmu. (Dr Lizal)
  • Zaparkované auto pred domom Martyho Hugginsa (Zach Galifianakis) má poznávaciu značku GEN-0101, čo je odkaz na prvý verš v Biblii: „Na počiatku stvoril Boh nebo a zem". (Darkage)
  • Labradory a retrievery sú vo filme predstavené ako typické americké psy, avšak labradory pochádzajú z Kanady a retrievery zase z Veľkej Británie. (vander19)

Reklama

Reklama