Reklama

Reklama

Volte mě!

  • USA The Campaign (více)
Trailer 2
USA, 2012, 85 min

Bratři Mitchovi jsou zazobanými Američany, kteří uplatňují svou moc prostřednictvím ovládání lidí na důležitých místech. Když se kongresman Cam Brady dopustí veřejného faux pas před nadcházejícími volbami, rozhodnou se využít vzniklé situace a nasadit proti němu svého kandidáta, který jim má zajistit vliv nad oblastí Severní Karolíny. Jejich mužem je Marty Huggins - naivní ředitel místního turistického centra. Mezi oběma kandidáty se rozhoří těžký boj, ve kterém se na pravidla slušného chování nehledí. Brady brzy přijde o své postavení, volební příznivce i manželku s dětmi. Jeho syn se dokonce postaví na stranu protivníka, což ho dovede téměř k šílenství. A to nejhorší ho teprve čeká? (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (253)

kinghome 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se na tuhle komedii těšil. A možná to byl problém. Strašně mě to sklamalo. Hrozně málo vtipnejch momentů a málo uvěřitelný děj. Ani herci nehráli nějak skvěle. Jediné co je na filmu dobré, je pár vtipnejch momentů a drzost režiséra udělat v tuhle dobu, takový film. Hrozně moc nevyužitých situací. Škoda. 50% ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell hraje opět tutéž postavu, kterou nehrál snad jen v Horší už to nebude, tedy přespříliš nezdravě sebevědomého blba, jehož středem vesmíru je on sám. Tentokrát je ovšem kromě blbství také pořádně zlý, a to se mi příliš nelíbilo, protože i když byl občas zlý poměrně vtipným způsobem, rozesmál mě stejně jen dvěma ranami pěstí (nechci prozrazovat). To Zach Galifianakis mi byl sympatičtější (ale nejsem si jistý, jestli to byl vždycky záměr) a výborní byli John Lithgow s Danem Aykroydem. Velká škoda je konce, který ve srovnání s předchozím běsněním působil jaksi vyčpěle. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že politické filmy moc nemusím, a to ani v případě, pokud se jedná o komedii, respektive parodii. Musela by to být parodie opravdu dobrá, ale to o snímku "Volte mě!" vůbec neplatí. Postavy jsou zde karikatury a to je hlavní problém, protože přesně víte, jak se budou chovat, aby se to v závěru zlomilo a oni udělali něco velkého. Spojení Will Ferrell a Zach Galifianakis jsou zárukou alespoň nějakého toho humoru, i když se většinou nejedná o humor nějak převratný. Sem tam se tu najde nějaký ten vtip, který je dobrý, kterému se člověk zasměje, ale v konečném důsledku se jedná jen o další sprostou a nevybíravou komedii. Je vulgární, je drsná, ale dle mého skromného názoru není dobrá. Ferrell a Galifianakis zde předvádí, jak jsou schopni zahrát roztodivné charaktery, Galifianakis jde tak daleko, že je v podstatě gay kandidátem, Ferrell je zase ten pravý Američan. Koho chce Amerika víc? Člověka z lidu, který mluví jako chlapík s něčím zaraženým do zadku, nejspíš s něčím růžovým, anebo člověka, který má v hlavě kulové, ale dokáže hrát podle scénáře, který se mu dá? Ano, v konečném důsledku je to vlastně úplně jedno, protože nesmíme zapomenout na poselství, které film přináší v závěru. Ne, tohle jen tak nekousnu. Podle mě velmi zbytečný film, kterému se dostalo financí, jež by se mohly využít lépe. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/01/volte-me-sousedska-hlidka-universal.html ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Trošku mi to připomínalo povedené Trading Places a řikal jsem si, jestli už sem film někdy neviděl, ale celkem sympatické obsazení (Ferrell je jako vždy bombový) mě donutilo film dokoukat. Má také pouze něco přes hodinu a půl, takže se to dá přežít bez následků. Občas jsem se i zasmál a pobavil, ale popravdě jsem nečekal ani to, takže jsem vlastně celkem spokojen a nelituji, že jsem film viděl. Dlouhou dobu ho však, jestli vůbec, vidět podruhé nepotřebuji...50% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (10)

  • Zaparkované auto pred domom Martyho Hugginsa (Zach Galifianakis) má poznávaciu značku GEN-0101, čo je odkaz na prvý verš v Biblii: „Na počiatku stvoril Boh nebo a zem". (Darkage)
  • Postava Martyho Hugginse (Zach Galifianakis) je založena na známém jižanském alter egu Zacha Galifianakise jménem Seth, který vystupoval jako Galifianakisův bratr již na show „Live in the Purple Onion! nebo v pořadu Mezi dvěma kapradinami (od r. 2009). Samozřejmě nechybí ani jeho poznávací znamení, kterým je mops. (Brousitch)

Reklama

Reklama