Reklama

Reklama

Volte mě!

  • USA The Campaign (více)
Trailer 1
USA, 2012, 85 min

Bratři Mitchovi jsou zazobanými Američany, kteří uplatňují svou moc prostřednictvím ovládání lidí na důležitých místech. Když se kongresman Cam Brady dopustí veřejného faux pas před nadcházejícími volbami, rozhodnou se využít vzniklé situace a nasadit proti němu svého kandidáta, který jim má zajistit vliv nad oblastí Severní Karolíny. Jejich mužem je Marty Huggins - naivní ředitel místního turistického centra. Mezi oběma kandidáty se rozhoří těžký boj, ve kterém se na pravidla slušného chování nehledí. Brady brzy přijde o své postavení, volební příznivce i manželku s dětmi. Jeho syn se dokonce postaví na stranu protivníka, což ho dovede téměř k šílenství. A to nejhorší ho teprve čeká? (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (253)

ywo666 

všechny recenze uživatele

No to bola kravina. Ešteže som mal pár pív vypitých inak by to nefungovalo. Najprv negatíva. Zach nie je ani trochu vtipný. Jeho postava, jeho prejav, jeho vzhľad, proste všetko ma sralo. Taký tučný sráč. Vlastne už ani tak tučný nie je ako býval. Willa nemám rád ale v porovnaní s Galifianakisom je vinikajúci. Tá slúžka Číňanka by si zaslúžila päsťou. Rovnako ako Galifianakisova manželka. Kopec vecí je trápnych. Proste hovorím o celých pasážach, ktoré tvorcovia nezvládli. Klady? Ako človek znalý politického marketingu oceňujem, niektoré interné vtipy a celkové parodické zobrazenie určitých častí kampane. Zasmiať sa dá aj mimo to. Hlavne kvôli pár vydareným vedlajším postavám a obstojnom Ferrellovi. Špeciálna pochvala patrí Dylanovi McDermotovi. Vtipné minicameo má aj Goodman. 60%, ale nebyť piva tak idem ešte nižšie. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

"Buď vůle má jak v nebi tak i ve vrtulníku..." tento a ještě pár momentů mě odrovnalo. Škoda že je ve filmu vtipný pouze Will Ferrell. Zach Galifianakis mu zde moc nestačí. Hraje si to svoje, pořád to svoje a ani při střídání motivací nevypadá jinak. To Ferrell je ujetý, zábavný a když na to přijde, tak i soucitný. Mít Ferrell jiného oponenta, mohlo to být asi ještě lepší. ()

Reklama

jenik71 

všechny recenze uživatele

Volby úplně k popukání zrovna nejsou. Co by taky na nich mohlo být k smíchu. Pokud se tedy nezesměšňují přiblblí politici sami (a to je prakticky denně). V tomto filmu výborně zastupují politiky pánové Galifianakis a Ferrell. Některé situace a dialogy totiž přivádějí do absurdních mezí, což byl nepochybně i záměr scénáře. Právě proto je vlastně tento film parodií na politickou scénu. Nakonec proč by vlastně předvolební souboj nemohl být také humorný. Tato komedie není žádná velká pecka, ale propadák rovněž ne. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

O tom, že na post politika není potřeba vize či odbornost všichni dávno víme a naši drazí zákonodárci se nás o tom snaží přesvědčovat dnes a denně. A není pro nás překvapením ani to, že na tom Američané jsou velmi podobně. Potud se žádná invence nekonala. A nejednalo se ani o žádnou sžíravou satiru či inteligentní humor. Jak by také mohlo, když v tom hraje Will Ferrell. Přesto mě tahle, spíše situační, komedie sice nenadchla, ale v některých momentech vyloženě rozesmála a celkově slušně pobavila. A to i přes již zmíněného Ferrella. Sexuální narážky jsou celkem omezeny, tentokrát je to bez prdění a krkání a světe div se, objevilo se i pár slušných hlášek. Samozřejmě je tu přítomen morální rozměr a nakonec všechno dobře dopadne, ale když si tohle člověk odmyslí, jedná se sice o zapomenutelný, ale ne nudný zážitek. 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Scéna s kostolom, hadmi, kostolným oknom a enormne napuchnutou rukou je bomba, detto úplne nekorektné scény „sexu s manželkou môjho konkurenta“. Nevraviac o scéne, v ktorej sa Galifianakisove deti (a manželka) na jeho výzvu (ktorú okamžite oľutuje) priznávajú k riadne čudným veciam. Alebo policajná hliadka a následný test alkoholu. Alebo modlitba, „ste kostrou USA“ či „gore-jazvy z hrdzavej preliezačky“. Nie je to na 80%. Bohužiaľ. No je to dobrá komédia, ktorú vám ale odporúčam len ak máte aj vy v láske absurdný humor, ktorý si neberie servítky pred ústa, ale pritom nie je taký primitívny, ako vyzerá na prvý pohľad. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (10)

  • Předlohou k filmu bylo dílo Shawna Harwella "Eastbound and Down". (chelseaman22)
  • Dej filmu sa odohráva v americkom štáte Severná Karolína, kde sa narodil aj Zach Galifianakis (Marty Huggins), a kde bol jeho strýko Jesse Helms v sedemdesiatych rokoch kongresmanom. (Darkage)
  • Zaparkované auto pred domom Martyho Hugginsa (Zach Galifianakis) má poznávaciu značku GEN-0101, čo je odkaz na prvý verš v Biblii: „Na počiatku stvoril Boh nebo a zem". (Darkage)

Reklama

Reklama