Reklama

Reklama

The ABCs of Death

  • Slovensko Abeceda smrti (festivalový název)
Trailer
Povídkový / Horor / Thriller / Animovaný / Komedie
USA / Nový Zéland, 2012, 129 min
(další profese)

Obsahy(1)

The ABC's of Death je ambiciozním dílem, které bylo natočeno na části, na kterých se podílelo v režii přes dvě desítky světových talentů filmového žánru. Inspirován dětskými vzdělávacími knížkami ABC, je film složený z 26 jednotlivých kapitol, kde ke každému režisérovi je přiděleno jedno písmeno abecedy. Režiséři potom dostali volnou ruku jak vytvořit příběh, kde nesmí chybět téma smrt. (Nivenx)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (134)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

ABCs Byl Celkem Dobrý Efektní Film Glorifikujicí Horor. Interpretrace Jednotlivých Kapitol, Lépe Miniatur, Nabyla Ovšem Příliš Qalitativně Rozporuplné Struktury. Typické Ukázky Variability - WTF↓, XXL↑, Youngbuck↔. Za *** ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá, když filmoví tvůrci dostanou naprostou tvůrčí svobodu. Rukopis některých režisérů je tu jasně zřetelný a pokud znáte jejich tvorbu, snadno jejich segment poznáte už na začátku (Vigalondo, Rumley, Gens ad.) To mě potěšilo. Výsledný dojem je ale opravdu velice slabý, a to i přesto, že nějak takhle jsem si ABCs představoval. Zklamal Spasojevic, West se na to úplně vysral. Trojlístek nejlepších: D, L, X. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

K tomuto docela originálnímu projektu jsem přistupoval s docela velkým očekáváním, které se samozřejmě nenaplnilo, spíše se po shlédnutí 26 kraťasů velmi rozdílné kvality dostavilo silné zklamání... Nemohu říct, že by se ve filmu nenašlo pár vysloveně výborných kusů (D Is for Dogfight, L is for Libido, R Is for Removed, U Is for Unearthed, X Is for XXL Xaviera Gense), jenže naneštěstí převažují zejména slabé kousky a vyslovené kokotiny... Za mě prostě promarněná šance... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hodně těžké na hodnocení..Většina je slabá, několik jich je zajímavých a pár skoro až úžasných... Ve výsledku ale člověk na ty špatné velmi lehce zapomene a v hlavě mu zůstanou jen ty provokativní(někdy provokativní možná až moc okatě) a ty velmi povedené(originální, hravé, vtipné, technicky zvládnuté..).....Za mě nakonec takový ušmudlaný nadprůměr-i když je na pováženou kolik písmenek se točilo okolo záchodu. někde mezi 3 a 4 ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

První polovina dost slabá, ale pak to nabralo obrátky ... slušně perverzní, "politicky nekorektní", brutální, cynický ... tlustá ženská předělávající se na modelku masakr. A poslední "Zenzetsu" japonská šílenost taky skvělá .. bylo toho tam dost dobrýho. Nejlepší jasně L - LIBIDO, ( to je paráda z chlapskýho pohledu ... :D ). Ale ta dvojka je promakanější no ... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Každý režisér dostal 5,000 amerických dolárov na natočenie svojho dielu. (LV.Helter)
  • V příběhu "W is for WTF!" je možné vidět na zdi studia pověšenou repliku meče z filmu Barbar Conan (1982). (Beckett51)
  • Na post 26. režiséra byl vypsán konkurz, který vyhrál Lee Hardcastle se svým příspěvkem z modelíny. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama