Reklama

Reklama

The ABCs of Death

  • Slovensko Abeceda smrti (festivalový název)
Trailer
Povídkový / Horor / Thriller / Animovaný / Komedie
USA / Nový Zéland, 2012, 129 min
(další profese)

Obsahy(1)

The ABC's of Death je ambiciozním dílem, které bylo natočeno na části, na kterých se podílelo v režii přes dvě desítky světových talentů filmového žánru. Inspirován dětskými vzdělávacími knížkami ABC, je film složený z 26 jednotlivých kapitol, kde ke každému režisérovi je přiděleno jedno písmeno abecedy. Režiséři potom dostali volnou ruku jak vytvořit příběh, kde nesmí chybět téma smrt. (Nivenx)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (134)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit jako celek.Některé povídky jsou vynikající,některé sračkoidní a některé průměrné.Volím zlatej střed.Krátká stopáž jednotlivých povídek mi nedala šanci abych se nudil.129 minut uplynulo jako voda a pocity z toho mám všelijaký.Ale myslím si,že tohle stojí za shlédnutí,protože každý si tam najde své favority.Z a mě určitě vyhrálo písmeno D jako Dog fight.Jsem zvědavej co na nás čeká ve dvojce. ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Pytel plný hovien. Čakal som hociaku sračku, ale už len kvoli menám režiserom, zaujímavom traileri, zaujimavom nápade-anotologii som dúfal že to bude aspon to bude pozeratelné, veľmi som sa mýlil. I keď niektoré príbehy (D is for Dogfight, X is for XXL, V is for Vagitus, U is for Unearthed,Q is for Quack a ešte možno R is for Removed) boli zaujimavé inač ostatné všetky na holy ko... to hovorím najmä o (F is for Fart!!!!! G is for Gravity!! a sklamanie ako hrom od Ti Westa M is for Miscarriage!). Keď chcete žiť v tom že je to dobre (na 3*) tak iba tie ktoré som vymenoval hore...(35%)EDIT:(26.7.14): beriem späť niektoré názory, aj keď celok posobí skôr priemerne, niektoré časti sú fakt geniálne! ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po dlouhém čekání si myslím že se film vyplatil. Na druhou stranu tohle není film pro každého, ty příběhy jsou krátké takže vlastně se jen a jen čeká jak kdo umře. Pár příběhů je naprosto parádní jako například Dogfight který byl fakt geniální nebo Hardcastlův Toilet je parádní věcička. Některé povídky byly spíše špatné jako WTF nebo Zetsumetsu. No a pak tu jsou vyloženě špatné Removed. Ale i přes některé slabé povídky dávám 4* bavil jsem se dost. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo tedy vážně něco!Naprosto chápu hodnocení pouze 47% a to i od zdejších hororových "hvězd".Ono totiž těch opravdu dobrých příběhů je z obrovského množství strašně málo.Hlavně přetrpět začátek místy opravdu bolí, protože drtivá většina příběhů je prostě buď nehorázně hloupá a pretažená za vlasy (hned první dvě) nebo doslova ubohá (např. Gravitace) a sem tam proložená o opravdové skvosty (Libido, Young Bug, Speed, Toilet, Vagitus ), pár ucházejících (Nuptials, Klutz , Quack) no a zbytek totálně úchylných či jen tak nudných, že se budete jen neskonale divit, jak zoufale a amatérsky to místy vypadá a jak dnešní slavní hororový tvůrci totálně nemají nápady.Největší haluz je poslední epizoda s názvem Zetsumetsu, to je vole prostě Japonsko jak ho (ne)máme rádi.Kdybych měl celkově sečíst hodnocení jednotlivých dílů, tak jak jsem jim dal procenta už při sledování, byl bych na celkových 50% a to si myslím, že hodně přeháním, ale některé epizody byly vážně úchvatné, líbil se mi celkový nápad a koncept kterého se chytili i lokální amaťáci a vytvořili projekt Pionýři hororu a stejně tak i mě, jako tvůrce to přivedlo na spousty zajímavých myšlenek.Už po dokoukání filmu jsem napsal hned tři krátké povídky na tři písmena v abecedě a dostal jsem chuť zrealizovat svojí vlastní abecedu smrti, se svými vlastnímy příběhy.Pokud to dokáží přední režiséři místy takhle zmrvit, nemám se čeho bát a jen díky tomu jakou sebedůvěru a nápady mi tenhle projekt dal, ho nadhodnotím o jednu pořádnou hvězdu nahoru.Např. můj 3. minutový horor by se dal bez problému nápadem i atmosférou zařadit možná i na šesté či sedmé místo v kvalitě snímků obsažených zde, ale prostě to vypadá víc amatérsky, tak jsem v hodnocení někde jinde.Jak už jsem ale řekl, když vidím, kolik ubožáků vyblilo své nedomrdlé sračky do takového projketu, hned mám sebevědomí o pořádný kus větší.Děkuji tomuto filmu za obnovenou chuť k psaní povídek a točení hororového žánru.60%. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Relativně nevyrovnaná hororová kompilace, která přes všechnu snahu doplácí na dvě věci. Za prvé na kvalitativní rozkolísanost - několik opravdu brilantních kousků ztracených v záplavě průměrnosti, autorské bezradnosti, přes nepochopitelné whatthefucky až k naprostému řemeslnému dnu pod úrovní studentského cvičení. Na druhou stranu to dobře demonstruje, jak těch několik "špatných" věcí dokáže shodit a znehodnotit práce ostatních autorů. A druhá věc, která ve filmu trošku neladí... je krkolomný koncept, že v každém segmentu musí mermomocí někdo natáhnout brka. Víc než několikrát jsem se nemohl zbavit pocitu, že ten závěrečný exitus byl do příběhu narván tak nějak z povinnosti, aby se producent nažral a režisér zůstal celej. Abych ale jenom nedštil síru ze svých pověstně kritických nozder, dodávám, že film se díky momentu překvapení dá dokoukat. Kvůli "Unearthed" jsem byl rád, že jsem vydržel až do konce. Za vrchol sbírky považuju lyrické "O for Orgasm", které svou onanistickou artovou formou perfektně naplňuje obsah výrazu "petit mort". ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Na post 26. režiséra byl vypsán konkurz, který vyhrál Lee Hardcastle se svým příspěvkem z modelíny. (Corpsegrinder)
  • Tento horor bol v Nemecku zakázaný kvôli násilnému obsahu a možnému vplyvu na mladistvých divákov. (Marceloo)
  • Dítě na filmovém plakátu je syn režiséra Karee Andrewse. Objevilo se také v jeho režijní sekvenci. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama