Reklama

Reklama

Na úspěchy vojáků, kteří bojovali ve 30. komandu, by měl být hrdý celý národ. Tento film vypráví skutečný příběh jedné z nejdůležitějších elitních jednotek v historii britských ozbrojených sil. Kvůli tajnému charakteru akcí není mnoho lidí, kteří by o jejích osudech věděli. A přesto členové jednotky riskovali životy, aby chránili svou zemi. Film Čas hrdinů se s hrdostí nechal inspirovat jejich odvážnými činy. Čas hrdinů je britský akční thriller natočený podle skutečných příběhů 30. komanda Iana Fleminga během druhé světové války. Z jeho zkušeností čerpají britské speciální jednotky dodnes. Sean Bean (Pán prstenu, Zlaté oko) a Danny Dyer (Biznis, Hooligans) se přestavují v hlavních rolích adrenalinem nabitého akčního dobrodružství, ve kterém se naši hrdinové po bitvě na plážích Dunkirku vydávají do norských hor na nebezpečnou misi za nepřátelskou linii, která, pokud bude úspěšná, může výrazně ovlivnit průběh války. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Major Jones (Sean Bean) ke konci druhé světové války dostává tajný úkol. Vytvořit speciální jednotku, a s ní získat plány radarových věží německých vojsk v Norsku, a tyto věže i zničit. Kromě ověřených mužů se do jeho jednotky přidává vojín Raines (Danny Dyer), který si odpykává trest za zbabělost, a touží dokázat, že si opovržení nezaslouží. K ukázání své odvahy budou mít ve sněhem pokryté krajině příležitostí více než dost ... Při sledování filmu jsem si říkal, jestli náhodou nesleduji Bratstvo neohrožených v sestříhané verzi (např. kopie výcviku, prvního z dílů Bratstva zde zabrala asi deset minut). Bohužel střihačovi se stříhání moc zalíbilo, takže v těch několika bojových scénách (asi dvou) jen těžce hledáte kdo je vlastně kdo, a vlastně až po skončení scény pátráte kdo vlastně přežil a kdo ne. Taktéž závěrečnou scénu jsem moc nepobral - hrdinové maj na mušce nepřátelského kapitána (jeho zabití by patrně vyvolalo v řadách nepřítele chaos, a mohli by svého přítele zkusit osvobodit, nebo aspoň zdrhnout, ale ne - rozhodnou se sejmout jednoho z vlastních řad, aby sebrali nacistům trumf z rukou - to je panečku řešení). Ale nechce se mi film odepsat úplně, určitě se mi líbila hudba i zvuk (ten měl minimálně v bojových scénách skvělou dynamiku), a taktéž herecké obsazení nebylo k dispozici (v krátké době už ve druhém filmu potěšil Aksel Hennie)... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Druholigový čas válečných hrdinů z Británie. Respektovaný major Jones je pověřen ve velmi krátké době sestavit úderné přepadové komando v počtu osmi členů. Pod jeho velením mají podniknout na nepřátelském území super tajnou vojenskou operaci, o níž nebudou vedeny oficiální záznamy a jejíž cílem je zajištění super moderního antivlnového zařízení, které si dokáže poradit s rušením radiolokátorů. Věže s tímto zařízením se nacházejí v norských horách. V mimořádně náročném horském terénu, kam je operace situována, se dokáží pohybovat jen ti nejzdatnější. Major si nemůže dovolit sebemenší přehmat při svém náboru. Komando si sáhne na dno svých sil. Skoro se ani nechce věřit, že film se měl inspirovat nějakými skutečnými událostmi z období II. světové války. Mám pocit, že tvůrci příliš na historické prameny s velkou důsledností nedbali a šlo jim jen o jakési hrubé přiblížení válečné operace s nepříliš propracovaným scénářem béčkových kvalit v neotřelé a syrové režii. V popředí příběhu je charismatický Sean Bean, jehož major je zahrán uvěřitelným způsobem a žádné výrazné potíže jsem neměl ani s členy komanda, z jejichž středu vystoupil hlavně rebelantský desátník Rains v podání Dannyho Dyera. Všechno ve filmu je takové uspěchané a polovičaté. Když by se takováto jednotka ocitla na nepřátelském území po tak laxní přípravě, stěží by přežila jen jediný den v přítomnosti mimořádně vycvičeného SS komanda. Ale ani esesácké komando nedisponovalo příliš velkým důvtipem a strategickými schopnostmi, přičemž nepůsobí příliš věrohodně, že se na území bude pohybovat pouhá hrstka esesáků, jak je ve filmu vidno. Komando SS muselo být úplně blbé, když si to britské komando po rozlehlé krajině promenádovalo bez předsunuté hlídky a bylo je možno uzřít na několik set metrů. Na střet obou komand se čekalo déle, než bylo nezbytně nutné. Film však nebyl zbytečně prokecaný. Nasadil docela svižné tempo, které si poctivě po celou dobu držel. Mizivý rozpočet pochopitelně nedovoloval žádné rozmáchlé výpravné rejdy. Málo známý béčkový režisér Adrian Vitoria v podstatě ze svého opusu vytěžil maximum. Technické hledisko akčních scén nebylo vysoké, ale kolaps se nekonal, nedůslednost scénáře byla epičtější než celý film a určitě filmu neprospěl uspěchaný konec a odbyté finále. Film si odpustil patetickou strukturu a s válečnými hrdiny zacházel neotřelým způsobem. Bylo zajímavé dozvědět se něco málo o předchůdcích současných britských speciálních jednotek, i když jen v béčkové produkci. 60% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jako když si nainstaluju jednu z nejlepších počítačových her - Commandos. Konkrétně druhý díl a rozehraju misi, kde se zeleným baretem musím v dalekém Norsku vyčistit pár doků nebo bránit most, aby to pomohlo dalšímu vývoji druhé světové války a pak potají nalezl do ponorky a odplul s ní zase do pryč. Škoda jen té neuvěřitelně pitomé kamery, která z akčních scén dělala jedno velké skákací jojo. Všechno ostatní bylo totiž překvapivě super, což by mě ze začátku ani nenapadlo. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Od tohoto béčkového válečného filmu jsem nečekal moc a bohužel můj předsudek byl v tomto případě zcela přesný. Akce ke konci tak hrozná nebyla, ale já prostě herecké výkony většině hercům něvěřil a Sean Bean to nezachránil. Členové SAS a podobných speciálních jednotkek byli machři, kteří se zasluhují nejvýší pocty, ale Age of Heroes jim je zdaleka nepřináší. Bohužel další film, na který rychle zapomenu tak třeba příště někdo přijde s lepším kouskem... 4/10. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

1 hvězdička za tématiku z 2.světové války, 1 hvězdička za to, že je to konečně z pohledu (mých oblíbených) britských commandos, 1 hvězdička za ty smrady z SS a 1 hvězdička za mého oblíbeného Dannyho Dyera- nemůžu si pomoct, pro mě je tento filmík za 4* Pokud už máte všech těch megalomanských (a většinou trapňoučkých) blockbasterů typu Transformers plný zuby a chcete si dát řemeslně slušně natočený snímek (se samozřejmě nižším rozpočtem, než jaký by mu ve skutečnosti slušel o něco víc), je AOH filmem pro Vás. (Upřímně doufám, že ty dvě naplánované pokračování vejdou ve skutečnost). ()

Galerie (13)

Zajímavosti (23)

  • Po tom, čo je Rains (Danny Dyer) vylúčený z čaty a je konfrontovaný rotným RMP seržantom majorom, golier jeho košele je na chrbte trochu nadvihnutý. V ďalšej scéne je golier uprataný. (Johnny.ARN)
  • Práca 30 Assault Unit z druhej svetovej vojny zobrazená v tomto filme je predmetom knihy „Ian Fleming's Commandos: The Story of 30 Assault Unit in WWII“ (2012) od Nicholasa Rankina, ktorá bola prvýkrát vydaná nasledujúci rok po tomto filme. (Johnny.ARN)
  • 30 Commando Unit, o ktorých film pojednáva, vznikli na základe návrhu Iana Fleminga. Na ich základe vznikla po vojne elitná SAS. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno