Reklama

Reklama

Na úspěchy vojáků, kteří bojovali ve 30. komandu, by měl být hrdý celý národ. Tento film vypráví skutečný příběh jedné z nejdůležitějších elitních jednotek v historii britských ozbrojených sil. Kvůli tajnému charakteru akcí není mnoho lidí, kteří by o jejích osudech věděli. A přesto členové jednotky riskovali životy, aby chránili svou zemi. Film Čas hrdinů se s hrdostí nechal inspirovat jejich odvážnými činy. Čas hrdinů je britský akční thriller natočený podle skutečných příběhů 30. komanda Iana Fleminga během druhé světové války. Z jeho zkušeností čerpají britské speciální jednotky dodnes. Sean Bean (Pán prstenu, Zlaté oko) a Danny Dyer (Biznis, Hooligans) se přestavují v hlavních rolích adrenalinem nabitého akčního dobrodružství, ve kterém se naši hrdinové po bitvě na plážích Dunkirku vydávají do norských hor na nebezpečnou misi za nepřátelskou linii, která, pokud bude úspěšná, může výrazně ovlivnit průběh války. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

O "Komandu" jsem snad ještě žádný film neviděl, alespoň teď si na žádný nevzpomenu. Co s ním ale provedl Adrian Vitoria se svým týmem, to je na pováženou. Příběh sám o sobě ani zkazit nejde, ale po technické stránce film z trácí i na klasickou televizní produkci. Hrozivá kamera a odfláknutý střih mě donutili si pár scén pouštět i několikrát, abych se v nich vyznal, alespoň je co poslouchat a zvuk společně s hudbou výsledek dostávají téměř do rovnováhy. S herci taky problém nemám, podprůměrné hodnocení tak jen díky zkaženému zážitku, který je výsledkem špatné práce kameramana a střihače. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Velice slušný válečný film. Atmosféru chladného severu to mělo, jen ty herecký výkony mi v první půli nějak neseděly. Sean Bean hraje jako vždy skvěle a prakticky táhne celý film. Scénář je jednoduchý a celkem i děravý, ale válečné scény jsou napínavé a docela i přehledné. Líbilo, hodně slušné natočené béčko. ()

Reklama

Teabag 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to tak zlé, jak tu spousta lidí píše. Na druhou stranu to není ani nic geniálního. Herci se docela snažili a těch devadesát minut mi vcelku dobře uteklo, ačkoli je pravda, že víc jsem se bavil ze začátku a ještě v průběhu výcviku. Pak to šlo trochu z kopce. Rozpočet filmu evidentně velký nebyl a na vizuálu je to znát, ale i tak dávám 5/10. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Po přečtení zdejších negativních příspěvků jsem čekal větší béčkový propadák, ale zase tak hrozné to nebylo. Příběh mě bavil a Sean Bean mě nezklamal. Jelikož mám nastavenou laťku hodně vysoko (u těchto výpravných misí z 2.světové války) díky 43 let starému filmu Kam orli nelétají, tak pochopitelně vše už beru s rezervou a nečekám šokující překvápko. Ty orly doporučuji všem! ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro filmy, kteří sledují skromné cíle a dokážou je naplnit. Čas hrdinů slibuje mužnou stealth cestu tam a kousek i zpátky se sympaticky analogovými akčními scénami a horskými panoramaty, realizovanou hvězdami nižší svítivosti, hlavně Beanem, zjevně po nějaké méně zdařilém estetickém zákroku, a vtipným hejskem Dyerem, který hraje zabijáka s nožem stejně jako ravera na acidu. Nic víc, ale také nic míň. Mission accoplished. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (23)

  • Počas výstrelov z rôznych zbraní počas rôznych prestreliek nevyletujú nábojnice. (Johnny.ARN)
  • V posledných scénach Jonesov (Sean Bean) samopal Thompson strieľal s uzáverom, ktorý nielenže nebol natiahnutý, ale ani sa nepohol pri každom výstrele. (Johnny.ARN)
  • Flt. Sgt. Roger Rollright (John Dagleish) je označovaný ako letový seržant, ale nad pruhmi nemá korunu, takže je technicky seržant. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama