Reklama

Reklama

Muž na Měsíci

  • Velká Británie Man on the Moon (více)
Trailer
USA / Velká Británie / Německo / Japonsko, 1999, 118 min

Režie:

Miloš Forman

Hrají:

Jim Carrey, Danny DeVito, Courtney Love, Paul Giamatti, Vincent Schiavelli, Leslie Lyles, Peter Bonerz, Eva Jeníčková, Richard Belzer, Michael Kelly (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Andy Kaufman byl označován za nejnápaditějšího komika, mistra v provokování obecenstva, který dokázal vyvolat bouře smíchu, úplné ticho i skutečné slzy. Měl obrovskou popularitu a slávu. Již v mladém věku ho však postihla nevyléčitelná choroba. Ve filmu "Muž na Měsíci" spojili své síly a schopnosti tři z nejúspěšnějších osobností v oblasti současného filmu - Oscary ověnčený režisér Miloš Forman, úspěšný producent a herec Danny De Vito a komediální superhvězda Jim Carrey. Filmový příběh zachycuje divokou a zábavnou jízdu Andyho životem - od prvních důležitých chvil až po smutný konec (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (852)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

"It's better to be absolutely ridiculous than to be absolutely boring." Andy stihol obe a trvalo to hodinu a pol než na to prišli aj diváci vo filme a navalili mu 28%. Toto proste nedávam a je to fail jak Formana, ktorý úplne odignoroval podstatu Kaufmanovej geniality, tak aj Carreyho, ktorý si proste strihol ďalšieho Ace Venturu. Po filme som Andyho nenávidel (nehovoriac o Cliftonovi), ale stačili mi tri minúty Lettermanovej show, aby som pochopil, že na ňom niečo bude. Niečo čo Forman and company proste neposunuli ďalej. Fakt som mal problém to dopozerať a záver ma veľmi nepotešil. 40% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Ten film je naprosto hnusnej, debilní, idiotskej, vůbec se mi nelíbil!!!!!......Ne, ne, ne, ten film je naprosto skvělej a strhující!!!!....Tak a co je teď pravda a co mystifikace? No a podobnou schízu museli zažívat diváci one-man-show Andyho Kaufmana, mistra v mystifikaci, člověka, který žil strhující, bláznivý, zábavný i smutný život zároveň. A takový je i tenhle film a to už myslím vážně :o)). Mistr Forman věděl, že takový životní osud stojí za zfilmování. Jeho režie je naprosto brilantní, svěží, jako kdyby to natočil mladý tvůrce na vrcholu sil. Jim Carrey mu to rozhodně nekazí, je báječný, ale ještě víc se mi líbil jako Kaufmanovo alter-ego Tony Clifton, to jsem mohl potrhat smíchy. Ty dvě hodiny filmu se sledují jedním dechem. Bravo! ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Myslím, že to nebola len náhodná podobnosť medzi Carreym a Kaufmanom, pretože títo dvaja nemajú spoločné len to, že sú komikmi, no hlavne v tom, že vedia totálne spochybniť dané fakty. Ukážte mi totiž jedinkého človeka, ktorý by pred týmto filmom povedal o Carreym, že vie hrať a to dokonca zlatopalmovsky. A to v roli, ktorú by nezahral trúfnem si povedať žiaden pán hollywoodsky herec, čiže tu patrí vďaka aj Formanovi, že si trúfol. Veľmi pôsobivý film, ťažko uveriť, že Andyho život mal práve takýto priebeh. 75%. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejlepší Formanův film. Samozřejmě, že díla jako Hair, Přelet, Amadeus nebo Larry Flynt Kaufmanovu biografii hravě převálcují. Muž na Měsíci mě ale dvě hodiny bavil i dojímal (nebo oboje, klidně v jedné minutě) a do závěrečných titulků jsem si nebyl jist, zda to není jen jedna velká mystifikace. Jim Carrey se do Kauffmana obdivuhodně transformoval a celý film patří po zásluze jeho výkonu. Zdařile mu přihrávají úžasná Courtney Love nebo nepřehlédnutelný DeVito. Muž na Měsíci svou vyprávěcí formou zdaleka překračuje běžné rámce filmového zážitku, stejně jako Andy Kaufman překračoval rámce nudného a stereotypního života, aby z něj udělal něco šílenějšího a lepšího. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (36)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 82 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama