Reklama

Reklama

"Mrtví nemluví... Proč, to nevím."  Mladý kuchař Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidět mrtvé. Možná je to dar, možná je to prokletí. Odd si nikdy nebyl jistý. Každé němé duši, která ho vyhledá, se ale snaží pomoci. Některá touží po spravedlnosti a prostřednictvím Odda pomůže vyřešit zločin, další jinému zločinu zabrání. Když se v Oddově restauraci objeví tajemný muž, mladík začne cítit blížící se katastrofu. Jediný, o to zlověstnější důkaz, který má, je lístek vytržený z kalendáře s datem 15. srpna. Dnes je 14. srpna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (218)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Hodne chaba bachorka s este slabsimi hercami, znaziaca sa o nejake to mystery. Vsetky pokusy vsak stoja za nic, kedze som ani len dialogy nemohol brat vazne. Nefungovalo, ani ked som to bral ako parodiu. Vziat ustrednu myslienku a prepracovat to vo vaznom a temnejsom duchu, mohlo by to byt celkom suce. Takto to bola len otrava. A co ma prekvapilo, dost nemilo, ze i herec ako Dafoe vzal rolu v niecom takomto. Neodporucam. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Stephen Sommers je môj obľúbenec. Bohužiaľ vidieť ho v takejto pozícií ako tvorcu je pre mňa veľmi smutné. Dajte mu veľký rozpočet a on vám zničí Paríž, zabojuje si s klasickými monštrami a zoberie vás do púšte za pokladmi a múmiami. Dajte mu malý rozpočet a dostanete Odd Thomasa. Televíznosť a šetrenie kde sa dá je bohužiaľ vidieť v každom jednom zábere. To spôsobuje, že Sommers nemôže byť megalomanský tam, kde väčšinou býva a tým pádom, film postráda pamätnejšiu scénu. Na druhú stranu chémia medzi hlavnou dvojicou je super - Yelchin a aj tá kráska s dokonalými prsiami s Californication Timlin si očividne svoje party užívajú. Rovnako aj všetci zúčastnený. To je koniec koncov vidieť aj v určitej uvoľnenosti a vtipe, ktorý je všadeprítomný a skoro bez hluchých miest. Film je dynamický - finále dychberúce a aj ten zvrat som nečakal. Sommers nabaľuje a nabaľuje a kto si chce užiť túto jazdu tak si ju užije. Bohužiaľ jedna veľká výtka je tá, že film nenecháva priestor na zrod hrdinu ako je Odd Thomas. Od začiatku sme jednoducho v deji a musíme akceptovať všetky jeho zvláštnosti ak si to chceme užiť. Tým stráca film obrovský prvok stotožnenia a zostávajú len akcia a sympatie. Nie strašné, ale ani dokonalé. Niekde tak medzi, ale aj napriek tomu som presvedčený že útržky s filmu si budem pamätať ešte dlho. Vosloov štek potešil. ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Příjemný mysteriozní snímek s docela sympatickým hrdinou. Aneb jak nepromarnit šanci pomoci svým darem ostatním lidem. Příběhově to bylo poutavé a natočeno to bylo zajímavě, přesto zvraty moc originální nebyly. Jinak jako příjemný film pro širokou škálu lidí to obstojí. Jinak označení thriller je možná až příliš silné. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Stephen Sommers si z rozpočtových důvodů dal oddych od digitální megalomanie a natočil tuhle poměrně příjemnou, svižnou, lehce hororovou podívanou. Lekačky sice nejsou žádná ohromující originalita, ale všechno má patřičnou atmosféru, akčním scénám nechybí švih (obzvlášť úvod a finále jsou skvělé), vizuálních efektů si užijeme také dost. Scénář navíc nezapomíná na humor a dvojice Anton Yelchin a Addison Timlin je sympatická až hanba. Tak proč ne. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dohnal jsem si tenhle mysteriózní zábavný Thriller, který jsem z neznámých důvodů tehdy vynechal a je to fajn. Odd je sympaťák a má schopnost vidět mrtvé a zabraňovat tragédiím. Když se začnou ve městě objevovat tzv. Budachové, kteří jsou poslem smrti, tak tuší, že se na město blízí velká katastrofa. Film hezky střídá žánry od komedie, romance, thrilleru, mysteriózna až po akční a trochu zamrzí, že v žádné rovině vyloženě neexceluje, ale kouká se na to dobře. Děj je zajímavý a poutavý, nabídne i pár překvapení, finále je akčnější. Zábavný film, kterému možná trošku škodí stopáž 2 hodin a poměrně nečekaný smutný závěr. 6.5/10. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • V karavane Boba Robertsona (Shuler Hensley) sa nachádza viacero podobizní a odkazov na sériových vrahov, ako napr. Jeffreyho Dahmera, Teda "Unabomber" Kaczynskeho, Johna Wayne Gacyho či Charlesa Mansona. (BlackTom)
  • Natáčanie prebehlo v Santa Fe, v Novom Mexiku. (beso74)

Reklama

Reklama