Reklama

Reklama

"Mrtví nemluví... Proč, to nevím."  Mladý kuchař Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidět mrtvé. Možná je to dar, možná je to prokletí. Odd si nikdy nebyl jistý. Každé němé duši, která ho vyhledá, se ale snaží pomoci. Některá touží po spravedlnosti a prostřednictvím Odda pomůže vyřešit zločin, další jinému zločinu zabrání. Když se v Oddově restauraci objeví tajemný muž, mladík začne cítit blížící se katastrofu. Jediný, o to zlověstnější důkaz, který má, je lístek vytržený z kalendáře s datem 15. srpna. Dnes je 14. srpna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (218)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Příjemný mysteriozní snímek s docela sympatickým hrdinou. Aneb jak nepromarnit šanci pomoci svým darem ostatním lidem. Příběhově to bylo poutavé a natočeno to bylo zajímavě, přesto zvraty moc originální nebyly. Jinak jako příjemný film pro širokou škálu lidí to obstojí. Jinak označení thriller je možná až příliš silné. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Béčková parapsychologická detektivka, kterému někdo věnoval trochu víc péče. Ústřední duo má (navzdory přehnanému žvanění) výbornou chemii a Yelchinova partnerka je opravdu charizmatická (a sexy), překvapivě podobně funguje sympatický Dafoe s manželkou ve vedlejší roli. Někde v polovině mě Oddovo pátrání už trochu nudilo a poměrně mě udivil vývoj příběhu, skoro jako kdyby to byla nějaká improvizace. Stejně ale musím říct, že jako komediální horor splachovacího charakteru tento film funguje snad až překvapivě dobře, jistě za to může režisér. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vidím sice mrtvé lidi, ale bůh ví, že to zvládám........ Život Edda Thomase se vymyká normálnímu druhu života. Vidí mrtvé a hledá jejich vrahy. Je to akční život nebo prokletí? CITÁT - Vodachové si tě chtěj před smrtí jen očichat........... S vtipem a napětím se protloukám celým příběhem, párkrát jsem se leknul a několikrát i zasmál. CITÁT - Ty už jsi dávno mrtvej....... Hodně příběhu dodalo, že Tedd, pardon Edd si svůj příběh sám vypráví a komentuje - to dalo takovou tu noir atmosféru. Město Piko Mundo čeká katastrofa, zemře spousta lidí a jen Edd tomu možná může zabránit. Zatím však netuší jak. CITÁT - Máš v hlavě zmatek....... Konec mě dostal. Oko nezůstalo suché. Proč mi to dělaj? CITÁT - Život je jen výcvikový tábor pro příští život........ ()

Siri69 

všechny recenze uživatele

První scéna mě dost nabudila, poté následoval chvílemi napínavý a chvílemi táhlý přůběh filmu. Ovšem závěrečná dvacetiminutovka mě doslova dostala, takže z prvoplánových tří hvězdiček se staly čtyři... Yelchin už od pohledu vypadá jako 'podivín', takže do hlavní role zapadl parádně. Rozhodně nečekejte žádnou velkou jízdu se super trikama. Je to spíše malý nenápadný film, který se méně náročným fanouškům tohoto žánru bude určitě líbit. 3,5* ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Film trošku strádal na rozpočtu, ale dohnal to zajímavým námětem, braným s hodně velkou nadsázkou, ale přece dost osobitě. Zápletka se mi zdála braná dost hopem na to, že stopáž padla na 100 minut (což se vůbec nezdálo vzhledem k míře zábavnosti). Člověk se zde kupodivu občas i lekne. A to nemluvím ani o zakončení dodávajícím na emocích. Celkově, zajímavý snímek, který je trochu rozpačitý a mixuje vše možné - od náznaků komedie, přes horor a krimi. 65% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení filmy bylo kvůli nedostatku financí na několik týdnu přerušeno. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama