Reklama

Reklama

"Mrtví nemluví... Proč, to nevím."  Mladý kuchař Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidět mrtvé. Možná je to dar, možná je to prokletí. Odd si nikdy nebyl jistý. Každé němé duši, která ho vyhledá, se ale snaží pomoci. Některá touží po spravedlnosti a prostřednictvím Odda pomůže vyřešit zločin, další jinému zločinu zabrání. Když se v Oddově restauraci objeví tajemný muž, mladík začne cítit blížící se katastrofu. Jediný, o to zlověstnější důkaz, který má, je lístek vytržený z kalendáře s datem 15. srpna. Dnes je 14. srpna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (218)

bourec 

všechny recenze uživatele

Začátek sliboval dynamickou akční zábavičku šmrncnutou duchařinou,ale akce v tom filmu moc neni.Hlavní hrdina docela nevýrazný ucho,film spíš hraje na notu krimi, Yelchin v duchu spekuluje,jak a proč.Vzpoměl sem si na Limana A jeho Jumpera,nebo Carusa a jeho Jsem číslo čtyři,ale ač to byly poměrně naškodný filmečky,tak solidní akce tomu hodně zvedla úroveň.Takže v tomhle ohledu škoda.60%. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Je libo film o pomatenci, jež pláchl z Bohnic a emigroval přes velkou louži? Naivní a rádoby vtipní kuchař amatér tráví dny tím, že každému druhému interpretuje svou pomatenost pomocí popisu duchů a svých super schopností, jež chápe jen jeho dívka (ta je přirozeně rovněž divná). Tatík pomatence je šerifem a svého syna využívá co by médiumse záhrobím, ale zároveň ho v každé nálevně pomlouvá, jak že je po matce diferenciovaný od zbylých sucharů. Pseudo drsňácký konec vám na tváři vykouzlí leda tak úšklebek, jež je poslední scénou vygumován stejně jako šprt po požití dvou rund čehokoliv alkoholického. 69% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pride mi zbytecny tady vyrvavat, ze Sommers leti do hajzlu a zacina tocit direct-to-dvd, jednak proto, ze tenhle film je precejen vyssi level a taky proto, ze se mi to libilo. Jasne, rozpocet asi nebyl nejvetsi, takze triky nejsou uplne vymazleny a v hlavni roli tu neni zadna superhvezda, nicmene Yelchin je presne tak divnej a neokoukanej, jak tahle role vyzadovala a tudiz je v ni skvelej. Jinak pribeh je takova akcnejsi a komictejsi variace na Proroctvi z temnot, takze neni nouze o slusnou atmosferu, nejaky ty prisery a mrtvoly, sem tam nakou akci a hororovejsi nebo komedialnejsi scenku. Proste takovej prijemnej film na jedno skouknuti. Ja jsem spokojenej. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Veľké prekvapenie , som nadšený . Rovno poviem že hore chýba žáner komédie pretože som sa aj riadne zasmial a určite nie iba ja.Príbeh bol premyslený a to som si myslel že to bude len lacná blbosť. No práve naopak tak premyslené niečo som už dlho nevidel.Hlavný hrdinovia sú sympatický a priateľka Odda neuveriteľne sexy.Hudba vo väčšine prípadov úžasná až nadpriemerná.Posledný myslím tým úplne posledný zvrat bol skvelý ale nechcem viac prezrádzať ale proste som si nahlas povedal wow..... Inak jednoznačne 5* a 100% a radím medzi tie TOP filmy na ktoré nezabudnem .Proste niečo neskutočne takýto silný filmový zážitok som už dlho nemal. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Hodne chaba bachorka s este slabsimi hercami, znaziaca sa o nejake to mystery. Vsetky pokusy vsak stoja za nic, kedze som ani len dialogy nemohol brat vazne. Nefungovalo, ani ked som to bral ako parodiu. Vziat ustrednu myslienku a prepracovat to vo vaznom a temnejsom duchu, mohlo by to byt celkom suce. Takto to bola len otrava. A co ma prekvapilo, dost nemilo, ze i herec ako Dafoe vzal rolu v niecom takomto. Neodporucam. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení filmy bylo kvůli nedostatku financí na několik týdnu přerušeno. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama