Reklama

Reklama

"Mrtví nemluví... Proč, to nevím."  Mladý kuchař Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidět mrtvé. Možná je to dar, možná je to prokletí. Odd si nikdy nebyl jistý. Každé němé duši, která ho vyhledá, se ale snaží pomoci. Některá touží po spravedlnosti a prostřednictvím Odda pomůže vyřešit zločin, další jinému zločinu zabrání. Když se v Oddově restauraci objeví tajemný muž, mladík začne cítit blížící se katastrofu. Jediný, o to zlověstnější důkaz, který má, je lístek vytržený z kalendáře s datem 15. srpna. Dnes je 14. srpna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (219)

Martrix 

všechny recenze uživatele

S výjimkou Mumie nepřelezl na CSFD žádný film Stephen Sommerse 70% hodnocení. To už není náhoda. Zvlášť, když si dělá sám scénáře. Je to jeden z důvodů, proč vidím film s pro mě atraktivním námětem až teď, po sedmi letech. Ale nakonec nejen že nejsem zklamaný, ale za mě je to Sommersův nejlepší film. Duchařina s Constantinovským smrádkem, funkčním světem a především velmi dobře napsanou postavou Odda i jeho dívky, má svěží a někdy i vtipné dialogy; první půlhodinu jsem si vysloveně užíval. Pak se to pomalinku začalo kazit, ale naštěstí už bylo pozdě, aby mi to zmršilo celkový dojem. Otevřený závěr byl příslibem pro pokračování, kterému bych se vůbec nebránil, ale i kdyby tady s námi ještě Yelchin byl, nejspíš by k němu díky slabším tržbám nedošlo. Velká škoda, že ten potenciál někdo dál nerozvíjí. Objektivně to žádná pecka není, ale tak nějak mi to sedlo. Byl by to bezva pilot k seriálu ve stylu Lovci duchů. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁM DAR, A MUSÍM HO POUŽÍVAT..…“ /// Vidí mrtvý lidi a Bůh ví, že to zvládá. Jako kdyby Cole Sear dospěl, pobral velkou dávku nadhledu a sbalil pěknou holku. Odd totiž vo mtvejch ví víc, než oni sami! Thrillerově hororová pohádka možná nejen pro teenagery. Ucházející efekty, našláplej a úspěšnej mladík, vyprávění jako videoklip – tedy v solidním tempu a příběh …. lehce strašidelnej a perfektně vodlehčenej. Taky je fajn potkat někoho, kdo je vidí a zároveň nečumět na debilní hororovou píčovinu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu Podivný Thomas, kterou v roce 2003 napsal Dean Ray Koontz jsem nečetl. 2.) Když najdu bránu do pekla nezdrhám, ale vcházím! 3.) Moje sny se plněj. (Vobčas… a spíš ty hnusný…). /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Odd Thomas je chlapec s výnimočnými schopnosťami. Vidí mŕtvych. Komunikovať s nimi síce nevie, ale zato ho takmer vždy vyhľadajú pokiaľ vo svete živých nedosiahli pokoja na duši. Zo sveta mŕtvych prichádzajú na zem aj bytosti zvané Budachovia. Vždy keď sa niekde objavia, sú predzvesťou tragédie. Jedného dňa príde do podniku kde Thomas pracuje ako kuchár neznámi muž. Na tom by nebolo nič zvláštne. No okolo jeho tela sa hýbe najväčší počet Budachov, aký doposiaľ videl. Thomas začína tušiť, že malým mestečkom otrasie tragédia nevídaných rozmerov. Film vhodný pre vekovú kategóriu od 8 do 15 rokov. Asi preto sa páčil môjmu 40 ročnému bratovi. Mohli by sme ho označiť, ako predprípravu pre teenagerov na stupeň reálneho strachu v podobe skutočných hororov. Snímok Odd Thomas je strašidelnou rozprávkou, ktorá síce nie je aj vďaka hereckému obsadeniu najhoršie natočená, ale presto všetko mi to prišlo akési detské. Anjelská tvárička Antona Yelchina sa mi veľmi na tento druh filmov proste nehodí ( Najlepší snímok v akom som ho videl hrať je jednoznačne Alpha Dog. Vrelo odporúčam emocionálne silnejším ). Monológové rozprávanie príbehu mi taktiež nereže. No a dostávame sa k najväčšiemu plusu filmu. Zamiloval som sa. Nemáte niekto mobil na Addison Timlin? Zaslať do POŠTY! ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Je libo film o pomatenci, jež pláchl z Bohnic a emigroval přes velkou louži? Naivní a rádoby vtipní kuchař amatér tráví dny tím, že každému druhému interpretuje svou pomatenost pomocí popisu duchů a svých super schopností, jež chápe jen jeho dívka (ta je přirozeně rovněž divná). Tatík pomatence je šerifem a svého syna využívá co by médiumse záhrobím, ale zároveň ho v každé nálevně pomlouvá, jak že je po matce diferenciovaný od zbylých sucharů. Pseudo drsňácký konec vám na tváři vykouzlí leda tak úšklebek, jež je poslední scénou vygumován stejně jako šprt po požití dvou rund čehokoliv alkoholického. 69% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vidím sice mrtvé lidi, ale bůh ví, že to zvládám........ Život Edda Thomase se vymyká normálnímu druhu života. Vidí mrtvé a hledá jejich vrahy. Je to akční život nebo prokletí? CITÁT - Vodachové si tě chtěj před smrtí jen očichat........... S vtipem a napětím se protloukám celým příběhem, párkrát jsem se leknul a několikrát i zasmál. CITÁT - Ty už jsi dávno mrtvej....... Hodně příběhu dodalo, že Tedd, pardon Edd si svůj příběh sám vypráví a komentuje - to dalo takovou tu noir atmosféru. Město Piko Mundo čeká katastrofa, zemře spousta lidí a jen Edd tomu možná může zabránit. Zatím však netuší jak. CITÁT - Máš v hlavě zmatek....... Konec mě dostal. Oko nezůstalo suché. Proč mi to dělaj? CITÁT - Život je jen výcvikový tábor pro příští život........ ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie prebehlo v Santa Fe, v Novom Mexiku. (beso74)
  • Natáčení filmy bylo kvůli nedostatku financí na několik týdnu přerušeno. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama