Reklama

Reklama

"Mrtví nemluví... Proč, to nevím."  Mladý kuchař Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidět mrtvé. Možná je to dar, možná je to prokletí. Odd si nikdy nebyl jistý. Každé němé duši, která ho vyhledá, se ale snaží pomoci. Některá touží po spravedlnosti a prostřednictvím Odda pomůže vyřešit zločin, další jinému zločinu zabrání. Když se v Oddově restauraci objeví tajemný muž, mladík začne cítit blížící se katastrofu. Jediný, o to zlověstnější důkaz, který má, je lístek vytržený z kalendáře s datem 15. srpna. Dnes je 14. srpna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (218)

Nach 

všechny recenze uživatele

Stephen Sommers to opět dokázal. Kombinace napětí, humoru, akce, strachu a dojetí. Neobyčejný Odd Thomas je obrovské žánrové překvapení od kterého jsem čekal málo a dostal výborný film, který snad ani nemohl být lepší. Chemie mezi postavami šlape. Filozofie ohledně posmrtného života, komunikace s duchy a pravidly má svou jasně danou logiku a příběh samotný s ač očekávaným koncem nemá žádné výrazné kiksy, kvůli kterým by bylo potřeba snižovat hodnocení, nebo které by kazily výsledný dojem z filmu. Prostě obří palec nahoru a kdykoli si tento snímek opět připomenu a Sommers hurá do mých TOP režisérů. 80% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Sommers odpískal svoji blockbusterovou kariéru dětinským shitem G.I.Joe a i bez velkých prachů ukázal, jak asi vypadá jeho vedení herců bez megalomanské výpravy a velkolepých efektů.Odd Thomas začíná skvěle, nápaditá zápletka chytne a Anton Yelchin je sympaťák.Bohužel Sommers najednou v půlce filmu přestane vyprávět a začne šíleně nudit až sklouzne k místy čirému zoufalství, jakoby si řekl kurva došli mi peníze, tak jen stůjte před kamerou a něco si řikejte.Přes skvělý úvod to začne strašně nudit a konec v nákupním centru mě vážně nasral.Ale úplný konec potěšil a byl dost nečekaný a jedině za překvapivý závěr jsem ochoten vykouzlit 3*, leč hodně slabou.Škoda, snad mu zase někdo někdy svěří velký prachy a natočí 4tou Můmii, protože trojka od Cohena byla děsná sračka a O´Connel by si zasloužil rozlučku se vší parádou.50%. ()

Reklama

wikked 

všechny recenze uživatele

Mohla to být zábavná jednohubka, Yelchin se snaží, ale co dokázal Sommers se svými zkušenostmi vyplodit za dialogy? Nad tím zůstává rozum stát. U každé druhé věty jsem si musel zakrývat obličej a bylo vidět i na hercích, že mají problém nasoukat své repliky do scén a zachovat u toho správný výraz. Závěr v obchodním centru byl také celkem antiklimatický. ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Hodne prijmena oddechovka, ktera jede v hodne rychlem modu. Sice je plna dialogu, ale i tak nenecha vydechnout. Prumerne hodnoceni se mi tady moc nezda, ale co uz. S trikama pri mensim rozpoctu jsem problem nemel (hry taky nehraju kkuvli grafice, ze jo), obsazeni bylo naprosto v poradku. Original jsem necetl a jedine, co mi docela vadilo byla az moc rychla expozice hlavniho hrdiny - az moc lidi vi o jeho schopnosti, pribeh zacina hned od prvnich minut, coz mi prijde skoda a clovek nema ani cas se rozkoukat, coz je skoda. Stopaz by dalsich pet, deset minut klidne unesla, zvlast timhle tempem. Kazdopadne prijemny prekvapeni a zaver jsem cekal a i tak me dostal no. buuuu ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Já byl spokojen, parádně jsem se bavil. Líbí se mi styl vyprávění, je to odlehčené, svižné, má to zajímavý námět, místy vtipné, místy napínavé, na nic si to nehraje, natočeno s nadhledem a přehledem. Totální oddechová pohodovka, ve které se vše výše zmíněné skloubí a je to prostě taková jednohubka na pobavení a odreagování. Výkony herců jsou takové příjemné, dobře se na to kouká, jako by si to všichni pěkně užívali. Nelze čekat nějaké veledílo, ale takovou trošku svižnou úleťárnu. Lepších 70%. Spokojenost. Howgh! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • V karavane Boba Robertsona (Shuler Hensley) sa nachádza viacero podobizní a odkazov na sériových vrahov, ako napr. Jeffreyho Dahmera, Teda "Unabomber" Kaczynskeho, Johna Wayne Gacyho či Charlesa Mansona. (BlackTom)

Reklama

Reklama