Reklama

Reklama

"Mrtví nemluví... Proč, to nevím."  Mladý kuchař Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidět mrtvé. Možná je to dar, možná je to prokletí. Odd si nikdy nebyl jistý. Každé němé duši, která ho vyhledá, se ale snaží pomoci. Některá touží po spravedlnosti a prostřednictvím Odda pomůže vyřešit zločin, další jinému zločinu zabrání. Když se v Oddově restauraci objeví tajemný muž, mladík začne cítit blížící se katastrofu. Jediný, o to zlověstnější důkaz, který má, je lístek vytržený z kalendáře s datem 15. srpna. Dnes je 14. srpna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (218)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Kde sú tie časy keď Sommers točil blockbustery za dvesto mega. Sommersovi sa dobre časy skončili kedy to mohol preháňať s efektami. Škoda, jeho preefektované filmy s prepálenou akciou ma bavili. Odd Thomas ponúka iného Sommersa no stále stráviteľného, ktorý tento krát vsadil na teen mysterióznu detektívku, kde príbeh nie je najhorší a dokáže zaujať rovnako ako Anton Yelchin s pálkou v ruke. 65% - 3* ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Teenagerovská mystery fašírka. Přímočará, jednoduchá, neřeší velké faily a rozhodně jsem ani neměl pocit, že chce být něčím velkým a hloubavím a to mě na tom bavilo. Sommers adaptoval svoje dřívější filmy a vše co v nich nabral přetransformoval do oddychovky ze záhrobí. Se solidním a neokoukaným obsazením (Anton s Addison skvělá dvojka) a příběh, který rozhodně neurazí. Je to na jasné 3*, ale závěr, panečku to je silná síla. Bravůrní a tak dojemný konec, který dokáže rozebrat i pořádného chlapa jsem dlouho neviděl. Navíc Addison je maximální kočka! 3,5* ()

Reklama

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Hodně kuriózní věc. Na jednu stranu je to thriller, jak má být. Řekla bych, že je místy až děsivě krutý, napínavě detektivní a zároveň i dojemně vzrušující. Ale na druhou stranu jsou všechny tyhle superlativy pohlceny nadlehčenou situaci, jakou Odd Thomas má. V konečné fázi opravdu nevím, jaký opravdový pocit tenhle snímek ve mě vyvolal. Celou dobu vás drží v komediálním napětí a na závěr vám poskytne i hlouček slz. Ale co je tady ryze skutečné, nemám ponětí. Pro mě je Thomas lehce nadprůměrný, přesto na čtyři hvězdy nedostačující. ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od toho nečekala a dostala jsem dost. I když jsem v průběhu filmu začala tušit, kdo, co, proč, a jak, i tak mě některé věci překvapily. A musím se přiznat, že jsem na úplném konci plakala. Anton byl opět skvělý. Škoda, že zemřel tak mladý a ještě tak blbou smrtí. Za mě jsou to čtyři pěkné hvězdy. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tak už nám aj bývalý hitmaker Sommers skončil medzi tvorcami direct-to-video béčok. Obávam sa, že ho čaká podobný osud ako Rennyho Harlina. A je mi to celkom ľúto. Niežeby Odd Thomas bolo nejaké veľdielo. Vlastne by mu to celkom pristalo ako pilotu k televíznemu seriálu. Ale stále je to svižná nadprirodzená teen detektívka s niekoľkými solídnymi hororovými scénami a nadupaným finále. Sommers mal vždy zmysel pre príbehy s dobrým tempom. Problém je v tom, že na prvý pohľad sympatické ústredné duo celý film nezavrie klapačku. Dej je prehustený dialógmi, a keď už postavy na chvíľu stíchnu, tak je tu hrdinov vysvetľujúci voice-over. Už po polhodine má človek chuť nejako vypnúť dialógovú stopu. No a fakt, že im uprostred natáčania došli prachy a na poriadne triky už nič nezostalo, je tiež vidieť. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Keď Odd (Anton Yelchin) opúšťa nemocnicu, divák si môže všimnúť jeden z nápisov, ktorý znie "IN ODD WE TRUST", čo je názov prvej časti komiksovej série venovanej hlavnému predstaviteľovi (2008). (beso74)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno