Reklama

Reklama

"Mrtví nemluví... Proč, to nevím."  Mladý kuchař Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidět mrtvé. Možná je to dar, možná je to prokletí. Odd si nikdy nebyl jistý. Každé němé duši, která ho vyhledá, se ale snaží pomoci. Některá touží po spravedlnosti a prostřednictvím Odda pomůže vyřešit zločin, další jinému zločinu zabrání. Když se v Oddově restauraci objeví tajemný muž, mladík začne cítit blížící se katastrofu. Jediný, o to zlověstnější důkaz, který má, je lístek vytržený z kalendáře s datem 15. srpna. Dnes je 14. srpna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (218)

zolo23 

všechny recenze uživatele

Film s najsmutnejším koncom v poslednej dobe aký som videl, u mňa emočne väčším ako vo filme 12 rokov otrokom, ktorý som videl asi 2 hodiny predtým. A to fakt! Stephen Sommers tieto dobrodružné, rodinné filmy jednoducho vie. Vizuálne efekty teda nič moc, peňazí asi nebolo veľa ,ale v tomto prípade mi to až tak nevadilo. Film je skôr pre mladšie publikum a to mi dáva pozitívnu energiu, že do starého železa ešte nepatrím :). Viem si predstaviť i fakt, že by sa kľudne mohol s touto tematikou natočiť aj seriál, určite by som si ho nenechal ujsť. Milé prekvapenie. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Je libo film o pomatenci, jež pláchl z Bohnic a emigroval přes velkou louži? Naivní a rádoby vtipní kuchař amatér tráví dny tím, že každému druhému interpretuje svou pomatenost pomocí popisu duchů a svých super schopností, jež chápe jen jeho dívka (ta je přirozeně rovněž divná). Tatík pomatence je šerifem a svého syna využívá co by médiumse záhrobím, ale zároveň ho v každé nálevně pomlouvá, jak že je po matce diferenciovaný od zbylých sucharů. Pseudo drsňácký konec vám na tváři vykouzlí leda tak úšklebek, jež je poslední scénou vygumován stejně jako šprt po požití dvou rund čehokoliv alkoholického. 69% ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Stephen Sommers si z rozpočtových důvodů dal oddych od digitální megalomanie a natočil tuhle poměrně příjemnou, svižnou, lehce hororovou podívanou. Lekačky sice nejsou žádná ohromující originalita, ale všechno má patřičnou atmosféru, akčním scénám nechybí švih (obzvlášť úvod a finále jsou skvělé), vizuálních efektů si užijeme také dost. Scénář navíc nezapomíná na humor a dvojice Anton Yelchin a Addison Timlin je sympatická až hanba. Tak proč ne. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁM DAR, A MUSÍM HO POUŽÍVAT..…“ /// Vidí mrtvý lidi a Bůh ví, že to zvládá. Jako kdyby Cole Sear dospěl, pobral velkou dávku nadhledu a sbalil pěknou holku. Odd totiž vo mtvejch ví víc, než oni sami! Thrillerově hororová pohádka možná nejen pro teenagery. Ucházející efekty, našláplej a úspěšnej mladík, vyprávění jako videoklip – tedy v solidním tempu a příběh …. lehce strašidelnej a perfektně vodlehčenej. Taky je fajn potkat někoho, kdo je vidí a zároveň nečumět na debilní hororovou píčovinu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu Podivný Thomas, kterou v roce 2003 napsal Dean Ray Koontz jsem nečetl. 2.) Když najdu bránu do pekla nezdrhám, ale vcházím! 3.) Moje sny se plněj. (Vobčas… a spíš ty hnusný…). /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Sommers odpískal svoji blockbusterovou kariéru dětinským shitem G.I.Joe a i bez velkých prachů ukázal, jak asi vypadá jeho vedení herců bez megalomanské výpravy a velkolepých efektů.Odd Thomas začíná skvěle, nápaditá zápletka chytne a Anton Yelchin je sympaťák.Bohužel Sommers najednou v půlce filmu přestane vyprávět a začne šíleně nudit až sklouzne k místy čirému zoufalství, jakoby si řekl kurva došli mi peníze, tak jen stůjte před kamerou a něco si řikejte.Přes skvělý úvod to začne strašně nudit a konec v nákupním centru mě vážně nasral.Ale úplný konec potěšil a byl dost nečekaný a jedině za překvapivý závěr jsem ochoten vykouzlit 3*, leč hodně slabou.Škoda, snad mu zase někdo někdy svěří velký prachy a natočí 4tou Můmii, protože trojka od Cohena byla děsná sračka a O´Connel by si zasloužil rozlučku se vší parádou.50%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Keď Odd (Anton Yelchin) opúšťa nemocnicu, divák si môže všimnúť jeden z nápisov, ktorý znie "IN ODD WE TRUST", čo je názov prvej časti komiksovej série venovanej hlavnému predstaviteľovi (2008). (beso74)

Reklama

Reklama