Reklama

Reklama

"Mrtví nemluví... Proč, to nevím."  Mladý kuchař Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidět mrtvé. Možná je to dar, možná je to prokletí. Odd si nikdy nebyl jistý. Každé němé duši, která ho vyhledá, se ale snaží pomoci. Některá touží po spravedlnosti a prostřednictvím Odda pomůže vyřešit zločin, další jinému zločinu zabrání. Když se v Oddově restauraci objeví tajemný muž, mladík začne cítit blížící se katastrofu. Jediný, o to zlověstnější důkaz, který má, je lístek vytržený z kalendáře s datem 15. srpna. Dnes je 14. srpna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (218)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tak už nám aj bývalý hitmaker Sommers skončil medzi tvorcami direct-to-video béčok. Obávam sa, že ho čaká podobný osud ako Rennyho Harlina. A je mi to celkom ľúto. Niežeby Odd Thomas bolo nejaké veľdielo. Vlastne by mu to celkom pristalo ako pilotu k televíznemu seriálu. Ale stále je to svižná nadprirodzená teen detektívka s niekoľkými solídnymi hororovými scénami a nadupaným finále. Sommers mal vždy zmysel pre príbehy s dobrým tempom. Problém je v tom, že na prvý pohľad sympatické ústredné duo celý film nezavrie klapačku. Dej je prehustený dialógmi, a keď už postavy na chvíľu stíchnu, tak je tu hrdinov vysvetľujúci voice-over. Už po polhodine má človek chuť nejako vypnúť dialógovú stopu. No a fakt, že im uprostred natáčania došli prachy a na poriadne triky už nič nezostalo, je tiež vidieť. ()

wikked 

všechny recenze uživatele

Mohla to být zábavná jednohubka, Yelchin se snaží, ale co dokázal Sommers se svými zkušenostmi vyplodit za dialogy? Nad tím zůstává rozum stát. U každé druhé věty jsem si musel zakrývat obličej a bylo vidět i na hercích, že mají problém nasoukat své repliky do scén a zachovat u toho správný výraz. Závěr v obchodním centru byl také celkem antiklimatický. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Začátek sliboval dynamickou akční zábavičku šmrncnutou duchařinou,ale akce v tom filmu moc neni.Hlavní hrdina docela nevýrazný ucho,film spíš hraje na notu krimi, Yelchin v duchu spekuluje,jak a proč.Vzpoměl sem si na Limana A jeho Jumpera,nebo Carusa a jeho Jsem číslo čtyři,ale ač to byly poměrně naškodný filmečky,tak solidní akce tomu hodně zvedla úroveň.Takže v tomhle ohledu škoda.60%. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Já byl spokojen, parádně jsem se bavil. Líbí se mi styl vyprávění, je to odlehčené, svižné, má to zajímavý námět, místy vtipné, místy napínavé, na nic si to nehraje, natočeno s nadhledem a přehledem. Totální oddechová pohodovka, ve které se vše výše zmíněné skloubí a je to prostě taková jednohubka na pobavení a odreagování. Výkony herců jsou takové příjemné, dobře se na to kouká, jako by si to všichni pěkně užívali. Nelze čekat nějaké veledílo, ale takovou trošku svižnou úleťárnu. Lepších 70%. Spokojenost. Howgh! ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

S výjimkou Mumie nepřelezl na CSFD žádný film Stephen Sommerse 70% hodnocení. To už není náhoda. Zvlášť, když si dělá sám scénáře. Je to jeden z důvodů, proč vidím film s pro mě atraktivním námětem až teď, po sedmi letech. Ale nakonec nejen že nejsem zklamaný, ale za mě je to Sommersův nejlepší film. Duchařina s Constantinovským smrádkem, funkčním světem a především velmi dobře napsanou postavou Odda i jeho dívky, má svěží a někdy i vtipné dialogy; první půlhodinu jsem si vysloveně užíval. Pak se to pomalinku začalo kazit, ale naštěstí už bylo pozdě, aby mi to zmršilo celkový dojem. Otevřený závěr byl příslibem pro pokračování, kterému bych se vůbec nebránil, ale i kdyby tady s námi ještě Yelchin byl, nejspíš by k němu díky slabším tržbám nedošlo. Velká škoda, že ten potenciál někdo dál nerozvíjí. Objektivně to žádná pecka není, ale tak nějak mi to sedlo. Byl by to bezva pilot k seriálu ve stylu Lovci duchů. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • V karavane Boba Robertsona (Shuler Hensley) sa nachádza viacero podobizní a odkazov na sériových vrahov, ako napr. Jeffreyho Dahmera, Teda "Unabomber" Kaczynskeho, Johna Wayne Gacyho či Charlesa Mansona. (BlackTom)

Reklama

Reklama