Reklama

Reklama

Bývalý agent CIA je společně se svou pubertální dcerou donucen k útěku poté, co jeho zaměstnavatel odsoudí oba dva k likvidaci v rámci mezinárodního spiknutí. Bývalý agent CIA Ben Logan doufá, že se mu podaří znovu nastartovat vztah s jeho patnáctiletou dcerou Amy, se kterou si jsou poměrně odcizení. Získá práci v Belgii jako bezpečnostní expert pro velkou nadnárodní korporaci. Jednoho dne přijde Logan do práce a zjistí, že divize, ve které pracoval, již neexistuje - kolegové smazali veškeré materiály a jeho asistent je ve skutečnosti trénovaný agent s jasným úkolem – zabít Logana i jeho dceru. Není čas přemýšlet, co se stalo a proč je někdo chce zabít – Logan a Amy musí prchnout a v patách mají dokonale vyškolené zabijácké komando. Otec a dcera, kteří si vůbec nejsou blízcí, se musí najednou naučit spolehát jeden na druhého a budovat vzájemnou důvěru. Ona důvěra začne být ohrožena v momentě, kdy se Amy dozví pravdu o otcově minulosti. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (153)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Aaron Eckhart v hlavní roli bude nejspíš jedinej atribut, kterej může potenciální diváky přesvědčit, aby Expatriate nakonec zkoukli. S timhle vědomim jsem si film pustil a po skončení projekce můžu tuhle domněnku jen potvrdit. Kromě Eckharta je všechno ostatní jen absolutní rutinou žánru - od barevnejch filtrů, neoriginálního konspiračního příběhu až po pár průměrnejch akčních scén. Technický zpracování občas nemá příliš daleko k video filmu. Nejvíc mi lezla na nervy Eckhartova přechytračelá dcera, která vzhledem ke svymu nízkymu věku pronášela často hodně dospělácký dialogy. Třetí hodně slabá hvězda za Eckharata. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Aaron Eckhart se od filmů se zajímavými hereckými možnostmi vydal podobnou cestou jako Liam Neeson. Už si natočil v pořadí druhý akční film. Po nepříliš strhujícím filmu "Světová invaze" to zkusil v něčem komornějším, kde je zaměřeno na něj samotného a na jeho boj o přežití. Stává se klasickým hrdinou, který se ve víru velkoměsta snaží přežít a uchránit i svou dceru. Co se mu vlastně stalo? Jeden den byl v práci, ze které odcházel velmi pozdě, což rozhodně neprohloubilo jeho špatný vztah s dcerou. Později se v práci ještě chtěl stavit, ale zjistil, že místo své kanceláře a věcí svých kolegů, nachází jen prázdné místnosti bez vybavení. Jeho email je prázdný, zkrátka jako kdyby jeho práce vůbec nikdy neexistovala, jako kdyby dělal něco, co si jen představoval. Začíná z toho být hodně nervózní, což je pochopitelné, ještě nervóznější je ve chvíli, kdy k němu přijde jeden z bývalých kolegů a strčí mu pod žebra hlaveň pistole. V té chvíli zjišťujeme, že náplň jeho práce byla v minulosti i zabíjení lidí a on tak má jisté schopnosti, které se právě v tuhle chvíli hodí. Ano, je to docela schéma a já se musel podívat do titulků, jestli scénář náhodou nenapsal Luc Besson. Nenapsal, ale rozhodně to k jeho stylu nemá mnoho daleko. Honba za pravdou, za zajištěním budoucnosti pro svoji dceru, navíc s vědomím toho, že konspirace jde hodně vysoko. Že by do ní byl zapleten i ten nejvyšší? "The Expatriate" nepřináší nic nového, není tak napínavý a promyšlený jako "96 hodin", ale dokáže více méně udržet pozornost. Aaron Eckhart je pro mě hercem, který dokáže zaujmout, navíc jeho tvář je natolik rozpoznatelná a příjemná, že mu člověk automaticky fandí. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/12/sherrybaby-lets-dance-unesena.html ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

52 %? Tak špatný to neni. Vezmete hrubé rysy z Taken, Taken 2, úroveň posunete k průměru, ale pořád je to koukatelný film. Nemá razantní přímočarost jako Taken, hudba taky není taková, ale stále ucházející nadprůměr, vedlejších much má víc, někdy působí laciněji, leccos není dvakrát uvěřitelné, ale to překousnu. Šel jsem do toho z prachmalým očekáváním a ve výsledku jsem spokojený. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 6 | hudba 7 | humor 0 | akce 6 | napětí 3 | pustil bych si znovu 6 ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý špionážní thriller s akcí a perfektní atmosférou, jak to mám rád. Příběh je klasicky zamotaný a dlouho nevíte co proč a jak a tak se mi to líbí. Zmizení firmy, kde agent pracoval a zabití všech lidí krom Aarona a ten se jen tak nedá. Už to samo o sobě mne fakt bavilo. Aaron je dobrej herec a tuhle roli jsem mu uvěřil. Akorát ta jeho dcera byla občas na ranu, ale nic co by se nedalo přežít. Celkově film odsýpá a inspirace od Bourne a spol je zjevná a vůbec mi to nevadilo. Takhle to mám rád a byl jsem rád, že jsem to objevil. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Aaron Eckhart si hraje na Jasona Bournea v belgickém "tavícím se kotlíku", leč celé je to okoukané, šedivé a až příliš přímočaré. Spiknutí sice smysluplné, ale pokud by to takto pánové vedli, k potopení lodi by asi nikdy nedošlo, neboť by všici seděli dávno za katrem. Však jim dá pokouřit i teenage dcerka hlavního hrdiny, která konspiraci prokoukne za pár minut. Prostě levnější směska evropské "neesonovky" Taken (záchrana dcerky) a zmíněného "velkoAmeričana" Bournea (životu nebezpečné mezinárodní spiknutí). Koukatelný průměr v rámci akčních thrillerů, nicméně nic nového pod sluncem. 5/10! ()

Galerie (152)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy Amy (Liana Liberato) v 66. minutě použije poslední klíče v garáži, zabliká na ni auto se znakem Audi, ale když přijede pro svého otce, jede vozem BMW. (Terva)
  • Navzdory viditelnému veřejnosprávnímu značení spadajícímu pod správu města Antverpy, často v dvojjazyčném provedení, byly filmové exteriéry točeny výhradně v ulicích hlavního města Bruselu. (Conspi)
  • Když v 76. minutě dostává Anna Brandt (Olga Kurylenko) pokyn od Bena Logana (Aaron Eckhart), aby odešla na osmé nástupiště, vchází na obyčejné schody, ale po střihu sestupuje z eskalátoru. (Terva)

Reklama

Reklama